reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny czy były tu takie niskie bety i powodzenie? Blastka z 5 doby (Novum) wyjęta na 24 h przed transferem dalej szła do przodu przed transferem była blastka wychodząca z otoczki
6 dpt 3
8dpt 12
11 dpt 69
Progesteron 25 mg/ml
Wiem że tylko czas pokaże......
Ale były tu z niskich ver dzieci ?

Dziewczyny czy były tu takie niskie bety i powodzenie? Blastka z 5 doby (Novum) wyjęta na 24 h przed transferem dalej szła do przodu przed transferem była blastka wychodząca z otoczki
6 dpt 3
8dpt 12
11 dpt 69
Progesteron 25 mg/ml
U mnie w klinice mówią ze jak jest pow 14 tzn ze coś się zaczyna dziać. A testowanie standardowo w 11 dpt wiec wychodzi na to ze u Ciebie jest ok😊

6 dpt 3
8dpt 12
11 dpt 69
Progesteron 25 mg/ml
Zgłaszam się, blasta 3AB , transfer na cyklu po stymulacji:
7 dpt beta 15
9 dpt - 24
11 dpt - 58
13 dpt - coś koło 180
16 dpt - 810
Od razu dodam że niskie bety nie wróżą dobrze, szansa jest, u mnie zakończyło się wspaniale. Teraz wszystko zależy od kolejnego oznaczenia, beta musi przyspieszyć.

6 dpt 3
8dpt 12
11 dpt 69
Progesteron 25 mg/ml
Ja miałam 3 dZien beta 19
6 dzień beta 15
10 dzień beta 47
Niestety ciąża biochemiczna 😔
Trzeba mieć nadzieję że będzie dobrze

6 dpt 3
8dpt 12
11 dpt 69
Progesteron 25 mg/ml
Była niedawno historia z niższymi betami... Dziewczyna pisała o koleżance, ale nie pamiętam nicka. Informowała nas o serduszku 😊

Dziewczyny pamiętacie kto tak często tu na grupie krwawil w ciąży chyba jakoś do połowy jak dobrze pamiętam? U mnie 2 tygodnie po krwotoku i nadal plamie na brązowo, wcześniej już prawie ustało, od wczoraj znow tak plamie. Wiem że to niby może się utrzymywać ale nie wiem jak długo... I czy jak plamienie ustąpi znów się pojawi to coś złego się dzieje ? Tylko na brązowo wiec nie świeże ale skąd to się bierze :crazy: Boje się wstawac tak mnie to stresuje
Ja miałam długo beżowy śluz ,czasami brązowy w międzyczasie z krwawieniami . Tylko ,że u mnie lekarz nie widział żadnej przyczyny 😏niby ...
Usłyszałam tylko,że tak się czasami kobiety mają ...
Zdarzało się ,że az coś czarnego ze mnie wylatywało . Ciągnęło może się to około 4 tyg. Na początku miałam cały czas i nie pomagało leżenie ,pozniej już bylo czysto ,pozwoliłam sobie pochodzić i krwawienie i dalej plamienia . U mnie to wszystko się działo przed 10 tyg ,bo wtedy jeszcze pod leczenie szpitalne podlegałam po transferze i miałam ten przywilej ,że jeszcze lekarz mnie oglądał. Jakoś po 15 tyg miałam jednorazowo cała bieliznę brudna ,ale położna mi powiedziała ,że to torbiel,która powstała z ciałka na jajniku mi pękła . Teraz mam 24 tydzień ,ale każdego dnia boje sie normalnie funkcjonować ...te plamienia dały mi strasznie po głowie . Ciągle mam obsesję ,że wody mi się Sącza ,albo że zaraz coś się wydarzy ... i chodzę tylko majtki sprawdzam.a jeszcze system holenderski jest tragiczny ,bo wszystko musi przejść przez położna,nie mogę tak po prostu pojechać na pogotowie w razie jakby coś się działo ,ewentualnie chyba jakbym zalała się krwią ,to mogę po pogotowie zadzwonić . Rozumiem co czujesz. Cieszę się ,że w końcu jestem w ciąży ,ale wykanczaja mnie moje leki i obsesje i system prowadzenia ciąży w tym kraju . odliczam tylko dni ,żeby dojsc do bezpiecznego tygodnia ...

reklama
Do góry