JestemMama!
Fanka BB :)
Dziękuję, przydadzą sięBazylia128
Trzymam mocno kciuki kochana
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziękuję, przydadzą sięBazylia128
Trzymam mocno kciuki kochana
Tak, ja pani dr do mnie zadzwoniła i wszystko powiedziała co należy po kolei zrobić super babeczka
mogę na priv?Tak, ja pani dr do mnie zadzwoniła i wszystko powiedziała co należy po kolei zrobić super babeczka
Jutro mocno trzymamyOmg ale mam stresa przed jutrem... Nie zdawałam sobie sprawy że aż tak stresujące to będzie czuje się jak przy pierwszym podejściu.... Tylko tym razem nie robiłam sikancow.... Chyba żałuję bo wiedziała bym na co się przygotować z jednej strony serce podpowiada ze mogło się udać a z drugiej rozum mówi żebym się nie łudziła no nic byle by wytrwać do 15 jutro
Za bete jutro! Aby zaskoczyla Cie pozytywnieOmg ale mam stresa przed jutrem... Nie zdawałam sobie sprawy że aż tak stresujące to będzie czuje się jak przy pierwszym podejściu.... Tylko tym razem nie robiłam sikancow.... Chyba żałuję bo wiedziała bym na co się przygotować z jednej strony serce podpowiada ze mogło się udać a z drugiej rozum mówi żebym się nie łudziła no nic byle by wytrwać do 15 jutro
Hejka. Ja jutro robie 3weryfikacje Ale jakoś tak nadzieji mi brak
Dziewczyny terzymam mocno za Was kciuki jutro, oby Was zaskoczyły piękne bety. Końcówka miesiąca musi być bardziej udanaOmg ale mam stresa przed jutrem... Nie zdawałam sobie sprawy że aż tak stresujące to będzie czuje się jak przy pierwszym podejściu.... Tylko tym razem nie robiłam sikancow.... Chyba żałuję bo wiedziała bym na co się przygotować z jednej strony serce podpowiada ze mogło się udać a z drugiej rozum mówi żebym się nie łudziła no nic byle by wytrwać do 15 jutro
Hej,Witam Was dziewczyny, od jakiegoś czasu śledzę Wasze posty, ale jakoś nie miałam odwagi napisać, jesteście taką fajnie zżytą grupą fajne babeczki z Was. Po krótce chce przedstawić swoją historię. Po 5 latach starań, we wrześniu ubiegłego roku rozpoczęlismy przygodę z invitro. Powód zła morfologia męża, 1%, pozostałe parametry bardzo dobre, moje również. W październiku przeszłam stymulację, finalnie z 11 zarodków w 3 dobie udało się uzyskać 4 blastocysty. Pierwszy transfer w grudniu udany lecz poroniłam w 7 tygodniu....Drugi transfer miałam 16.03,obecnie jestem w 5dpt i czekam na testowanie. Chciałam się Was zapytać o przyjmowanie leku estrofemu...Mój lekarz po pierwszym udanym transferze, po pozytywnej becie, 14dpt kazał estrofem powoli odstawiać tzn brać jeszcze przez tydzień z redukcją do 2 tabletek. Byłam na cykluJesli sztucznym i na wszystkich stronach, portalach czytalam że tego leku nie można odstawiać przed 3 miesiącem gdyż grozi poronieniem. Z drugiej strony na stronach medycznych pisze ze leków z estrogenami nie przyjmuje się w ciąży gdyż może spowodować poważne uszkodzenia płodu.. Proszę napiszcie jakie macie zalecenia od swoich lekarzy z jednej strony sama nie rozumiem zasadności przyjmowania tego leku, gdyż jest on produkowany w jajnikach i organizm sam powinien go produkować po odstawieniu leku. Progesteron wiadomo, że trzeba bo nie ma ciałka żółtego w cyklu sztucznym.
Nie wiem czemu jestem o to jutro sookojna❤❤❤Omg ale mam stresa przed jutrem... Nie zdawałam sobie sprawy że aż tak stresujące to będzie czuje się jak przy pierwszym podejściu.... Tylko tym razem nie robiłam sikancow.... Chyba żałuję bo wiedziała bym na co się przygotować z jednej strony serce podpowiada ze mogło się udać a z drugiej rozum mówi żebym się nie łudziła no nic byle by wytrwać do 15 jutro
Dziękuję Ci za inf, zastanawia mnie tylko dlaczego tak szybko lekarz kazal odstawić.. Jezeli zajdę w ciążę to na własną rękę będę go brała.. no nic, będę się zastanawiać po pozytywnej becieHej,
ja bralam estradiol poczawszy od przygotowan do transferu do 12 tc ,schodzac z niego od 10 tc.Na przedoststniej wizycie,rozmawialam z lekarzem o odstswieniu go i sam strwierdzil,ze moge spokojnie to zrobic bo ogranizm produkuje juz tyle sam tego hormonu ,ze moje dwie tabletki to jak podlweanie kwiatka kropla wodyszczerze mowiac ,nie slyszalam zeby ktos poronil bo odstawil estrofem i nie wiem za bardzo jak to udowodnic mozna by bylo.Co do tego ze jest bardzo wazny ,nie ma watpliwosci bo i odzywia dziecko i powoduje ukrwienie macicy i dba o endometrium.
To co piszesz o stronach medycznych...zgadza sie ,tyle ze jest tu mowa o ciazach naturalnych ,nie z in vitro.Jesli sie okaze ze jestes w ciazy,czego ci bardzo zycze,nie odstawiala bym go az tak szybko.