reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@kate_p7 czy u Ciebie na usg nadal widać krwiaka z którego krwawilas ? Duży był jak go znalazł? Co lekarz mowil czy on zagraża rozwojowi ciąży w drugim trymestrze?

Omg ale mam stresa przed jutrem... Nie zdawałam sobie sprawy że aż tak stresujące to będzie 😔 czuje się jak przy pierwszym podejściu.... Tylko tym razem nie robiłam sikancow.... Chyba żałuję bo wiedziała bym na co się przygotować 🙈 z jednej strony serce podpowiada ze mogło się udać a z drugiej rozum mówi żebym się nie łudziła 😔😔😔😔 no nic byle by wytrwać do 15 jutro
Jutro mocno trzymamy ✊✊✊

Omg ale mam stresa przed jutrem... Nie zdawałam sobie sprawy że aż tak stresujące to będzie 😔 czuje się jak przy pierwszym podejściu.... Tylko tym razem nie robiłam sikancow.... Chyba żałuję bo wiedziała bym na co się przygotować 🙈 z jednej strony serce podpowiada ze mogło się udać a z drugiej rozum mówi żebym się nie łudziła 😔😔😔😔 no nic byle by wytrwać do 15 jutro
Za bete jutro! Aby zaskoczyla Cie pozytywnie :)

Hejka. Ja jutro robie 3weryfikacje 😔 Ale jakoś tak nadzieji mi brak 😔

Dziewczyny terzymam mocno za Was kciuki jutro, oby Was zaskoczyły piękne bety. Końcówka miesiąca musi być bardziej udana 🙂✊✊✊

Witam Was dziewczyny, od jakiegoś czasu śledzę Wasze posty, ale jakoś nie miałam odwagi napisać, jesteście taką fajnie zżytą grupą :) fajne babeczki z Was👌. Po krótce chce przedstawić swoją historię. Po 5 latach starań, we wrześniu ubiegłego roku rozpoczęlismy przygodę z invitro. Powód zła morfologia męża, 1%, pozostałe parametry bardzo dobre, moje również. W październiku przeszłam stymulację, finalnie z 11 zarodków w 3 dobie udało się uzyskać 4 blastocysty. Pierwszy transfer w grudniu udany lecz poroniłam w 7 tygodniu....Drugi transfer miałam 16.03,obecnie jestem w 5dpt i czekam na testowanie. Chciałam się Was zapytać o przyjmowanie leku estrofemu...Mój lekarz po pierwszym udanym transferze, po pozytywnej becie, 14dpt kazał estrofem powoli odstawiać tzn brać jeszcze przez tydzień z redukcją do 2 tabletek. Byłam na cykluJesli sztucznym i na wszystkich stronach, portalach czytalam że tego leku nie można odstawiać przed 3 miesiącem gdyż grozi poronieniem. Z drugiej strony na stronach medycznych pisze ze leków z estrogenami nie przyjmuje się w ciąży gdyż może spowodować poważne uszkodzenia płodu.. Proszę napiszcie jakie macie zalecenia od swoich lekarzy 🙏🙏🙏 z jednej strony sama nie rozumiem zasadności przyjmowania tego leku, gdyż jest on produkowany w jajnikach i organizm sam powinien go produkować po odstawieniu leku. Progesteron wiadomo, że trzeba bo nie ma ciałka żółtego w cyklu sztucznym.
Hej,
ja bralam estradiol poczawszy od przygotowan do transferu do 12 tc ,schodzac z niego od 10 tc.Na przedoststniej wizycie,rozmawialam z lekarzem o odstswieniu go i sam strwierdzil,ze moge spokojnie to zrobic bo ogranizm produkuje juz tyle sam tego hormonu ,ze moje dwie tabletki to jak podlweanie kwiatka kropla wody😉szczerze mowiac ,nie slyszalam zeby ktos poronil bo odstawil estrofem i nie wiem za bardzo jak to udowodnic mozna by bylo.Co do tego ze jest bardzo wazny ,nie ma watpliwosci bo i odzywia dziecko i powoduje ukrwienie macicy i dba o endometrium.
To co piszesz o stronach medycznych...zgadza sie ,tyle ze jest tu mowa o ciazach naturalnych ,nie z in vitro.Jesli sie okaze ze jestes w ciazy,czego ci bardzo zycze,nie odstawiala bym go az tak szybko.

Nie wiem czemu jestem o to jutro sookojna❤❤❤

reklama
Hej,
ja bralam estradiol poczawszy od przygotowan do transferu do 12 tc ,schodzac z niego od 10 tc.Na przedoststniej wizycie,rozmawialam z lekarzem o odstswieniu go i sam strwierdzil,ze moge spokojnie to zrobic bo ogranizm produkuje juz tyle sam tego hormonu ,ze moje dwie tabletki to jak podlweanie kwiatka kropla wody😉szczerze mowiac ,nie slyszalam zeby ktos poronil bo odstawil estrofem i nie wiem za bardzo jak to udowodnic mozna by bylo.Co do tego ze jest bardzo wazny ,nie ma watpliwosci bo i odzywia dziecko i powoduje ukrwienie macicy i dba o endometrium.
To co piszesz o stronach medycznych...zgadza sie ,tyle ze jest tu mowa o ciazach naturalnych ,nie z in vitro.Jesli sie okaze ze jestes w ciazy,czego ci bardzo zycze,nie odstawiala bym go az tak szybko.
Dziękuję Ci za inf, zastanawia mnie tylko dlaczego tak szybko lekarz kazal odstawić.. Jezeli zajdę w ciążę to na własną rękę będę go brała.. no nic, będę się zastanawiać po pozytywnej becie 😜

Do góry