reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ciążę się liczy od ostatniej miesiączki ale przy transferach to różnie może być niektóre mają już w 15dc transfer.. Dlatego najlepiej wyliczyć sobie wiek zarodka plus 2 tygodnie i wtedy wpisać ta date jako dzień ostatniej miesiączki do kalendarza obliczajeco wiek ciąży
Licząc na kalkulatorze wychodzi ze z data transferu jest 6+4 a z ost miesiączki 6+3 🙂

reklama
Witam
Ja już po wizycie,szykowałam się na najgorsze,a tu jest wszystko w porządku serce bije ❤Termin porodu lekarz wyliczył na 3.11❤
Zaraz zaraz, czy to właśnie u ciebie 27-28 dpt nie było serduszka? Pisałam że mogło być jeszcze wcześnie a już wyrok że nic z tego to była gruba przesada. Powinnas przywalić w łepetyne temu lekarzowi. Zawsze,.zawsze trzeba się upewnić choć do 32-35 dpt.
Gratulacje 😘

No wiesz sama reakcja przy badaniu moze swiadczyc o tym ze cos nie t ak z cukem. daj znac jakie i wyszly wyniki. U mnie lekarz robi wszystko zeby jeszcze ten tydzien wstrzymac sie z cieciem.
Ja zygałam jak kot po za szybko wypitej glukozie .Przy powtórzeniu badania miałam cukier 80 A po godzinie 99.
Teraz niedawno miałam badany cukier i wyszedł 72 ....
31.03 znów mam krzywą

Właśnie u mnie takie samo podejście, ale trochę poczytałam i Hasimoto to choroba autoimmunologiczna co wiąże się z przeciwciałami i zwiększa ryzyko poronień.
Mam ją pod kontrolą, pilnuje Tsh.
Hmm.. zapytam w czwartek immunologa. Do tej pory nie uwazali tego jako problem. Moze to byl blad :/ ze mimo tsh w normie cos dodatkowo miesza w organizmie :(

Ja zygałam jak kot po za szybko wypitej glukozie .Przy powtórzeniu badania miałam cukier 80 A po godzinie 99.
Teraz niedawno miałam badany cukier i wyszedł 72 ....
31.03 znów mam krzywą
Była ze mną ciężarna, wypiła na jeden raz i szczęśliwa zasiadła do telefonu. Ja ledwie dałam radę utrzymać, przez pierwszą godzinę siedziałam przy otwartym oknie.... a piłam dobre 5 minut, na raty.

My po wizycie 23+2
Wiktoria waży 600g
Szyjka stabilna
Screenshot_20210316-140508_Gallery.jpg

Była ze mną ciężarna, wypiła na jeden raz i szczęśliwa zasiadła do telefonu. Ja ledwie dałam radę utrzymać, przez pierwszą godzinę siedziałam przy otwartym oknie.... a piłam dobre 5 minut, na raty.
Ja zdecydowanie wolę na raty ....
Jak wypiłem na 2x to pot po dupe, wirnik w głowie i paw . Potem biegunka i paw ..... .
Utrzymalam może 5-7 minut I po badaniu ....

reklama
Do góry