reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ciążę się liczy od ostatniej miesiączki ale przy transferach to różnie może być niektóre mają już w 15dc transfer.. Dlatego najlepiej wyliczyć sobie wiek zarodka plus 2 tygodnie i wtedy wpisać ta date jako dzień ostatniej miesiączki do kalendarza obliczajeco wiek ciąży
Licząc na kalkulatorze wychodzi ze z data transferu jest 6+4 a z ost miesiączki 6+3 🙂

reklama
Witam
Ja już po wizycie,szykowałam się na najgorsze,a tu jest wszystko w porządku serce bije ❤Termin porodu lekarz wyliczył na 3.11❤
Zaraz zaraz, czy to właśnie u ciebie 27-28 dpt nie było serduszka? Pisałam że mogło być jeszcze wcześnie a już wyrok że nic z tego to była gruba przesada. Powinnas przywalić w łepetyne temu lekarzowi. Zawsze,.zawsze trzeba się upewnić choć do 32-35 dpt.
Gratulacje 😘

No wiesz sama reakcja przy badaniu moze swiadczyc o tym ze cos nie t ak z cukem. daj znac jakie i wyszly wyniki. U mnie lekarz robi wszystko zeby jeszcze ten tydzien wstrzymac sie z cieciem.
Ja zygałam jak kot po za szybko wypitej glukozie .Przy powtórzeniu badania miałam cukier 80 A po godzinie 99.
Teraz niedawno miałam badany cukier i wyszedł 72 ....
31.03 znów mam krzywą

Właśnie u mnie takie samo podejście, ale trochę poczytałam i Hasimoto to choroba autoimmunologiczna co wiąże się z przeciwciałami i zwiększa ryzyko poronień.
Mam ją pod kontrolą, pilnuje Tsh.
Hmm.. zapytam w czwartek immunologa. Do tej pory nie uwazali tego jako problem. Moze to byl blad :/ ze mimo tsh w normie cos dodatkowo miesza w organizmie :(

Ja zygałam jak kot po za szybko wypitej glukozie .Przy powtórzeniu badania miałam cukier 80 A po godzinie 99.
Teraz niedawno miałam badany cukier i wyszedł 72 ....
31.03 znów mam krzywą
Była ze mną ciężarna, wypiła na jeden raz i szczęśliwa zasiadła do telefonu. Ja ledwie dałam radę utrzymać, przez pierwszą godzinę siedziałam przy otwartym oknie.... a piłam dobre 5 minut, na raty.

My po wizycie 23+2
Wiktoria waży 600g
Szyjka stabilna
Screenshot_20210316-140508_Gallery.jpg

Była ze mną ciężarna, wypiła na jeden raz i szczęśliwa zasiadła do telefonu. Ja ledwie dałam radę utrzymać, przez pierwszą godzinę siedziałam przy otwartym oknie.... a piłam dobre 5 minut, na raty.
Ja zdecydowanie wolę na raty ....
Jak wypiłem na 2x to pot po dupe, wirnik w głowie i paw . Potem biegunka i paw ..... .
Utrzymalam może 5-7 minut I po badaniu ....

reklama
Do góry