Orchidea33
Fanka BB :)
@Tysia, @Mimi89, @Aduś16, @Martaem1983 powodzenia dzisiaj dziewczyny! Trzymam kciuki, zeby dzis sie wszystko udalo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Refundacja jest do 40 r.ż i w trakcie 3 stymylekA powiedzcie mi proszę komu przysługuje refundacja i jak się o nią starać . Jestem po pierwszej wizycie wiec w sumie zielona jestem dlatego wybaczcie ze o wszystko pytam
Kochana uda się staraj się myśleć pozytywnie jestem z Tobą serduchem, wiem jaki to jest stres w sprawie kasy, ale pamiętaj kasę zawsze idzie z kombinowaćJa już chyba nawet nie liczę ile wszystko kosztuje. Nie dość że in vitro, leki bez refundacji, wszystkie badania prywatnie to jeszcze koszt pobytu w Pl jakaś 100 za noc za apartament. A ostatnio za wynajem samochodu + paliwo na przejazd do Czech poszło 400 zł za pół dnia. Także już jestem bankrutem a teściowa mnie wczoraj zapytała, czy jak się nie uda to czy spróbuję jeszcze raz... Ale skąd ja mam wziąć pieniądze skoro przylecielismy na minimum 2 miesiące i oboje teraz nie pracujemy A po powrocie czeka na nas kwarantanna w hotelu za jedyne 9 tys za osobę Mam taką presję że szok. No i oczywiście jestem stara na dodatek więc nie mogę czekać na lepsze czasy.
Jak się nie uda to się chyba zabiję
Trzymam kciuki u mnie do 3 tez były rewelacyjne oby u ciebie dotrwały pięknie do 5 dobyA tak wg w sprawie wieści miałam wczoraj tel z kliniki 2 doba i wciąż 8 zarodków jestem zestresowana boję się co będzie do niedzieli, jakoś nie umiem się narazie z tego wszystkiego cieszyć
No i takie wiadomości w piateczek rozumiem . SuperDziewczyny, jesteście lepsze od lekarza wszystko oksą 2 pecherzyki w jednym już widać serduszko które prawidłowo pyka w drugim jeszcze nie bo jest za daleko od usg jak to pani dr określiła kolejna wizyta 26.03
A nie boisz się bliźniaków, żeby wziąć dwa? Tylko to ryzyko... bierzesz w 3 dobie. A reszta raczej marne szanse o ile w ogóle będzie reszta.... sama wiesz jak jest.Też invicta, nie wiem co robić naprawdę.
Boję się że zostanę bez niczego ;(
Właśnie wydaje mi się, ze kiedyś czytałam ze po 3 dobie jest zmiana. Dlatego wiele klinik miało kiepskie wyniki z hodowlą blastocyst i stąd transferowali w 3 dobie. Po 3 dobie hodowla wymaga innych warunków i jest droższa niż do 3 doby. Poza tym zmiana to może być coś co wyrównuje pH, nie jestem embriologiem :-) ale z chęcią bym tam zajrzała :-)Naprawdę zmienia się pożywkę?
Myślałam, że jest cały czas taka sama i tylko je podglądają...
albo cały czas (jak mają specjalny monitoring) albo je wyjmują do podejrzenia.