reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Właśnie byłam na pobraniu krwi, czasem mysle ze te panie pobieraczki są specjalnie tresowane ... mówię do Pani ze mam bardzo słabe żyły i proponuje pobrać z tego i z tego miejsca bo ostatnio byłam aż 6 razy kłuta a Pani do mnie: proszę iść do innego laboratorium jak chce pani mówić jak i skąd pobierać krew... No i grzebała mi w obu rękach finalnie pobierając z miejsca które jej wskazałam ...
Mam to samo! Na kazdej rece mam TYLKO 2 zyly z ktorych da sie pobrac krew. Fakt, sa juz mega zmeczone bo co chwilę ktos jakies badania kaze zrobic, ale co ja poradze. Z innych zyl krew nie idzie i koniec. Wchodze do gabinetu i pokazuje palcem, ze tu albo tu. Ale za kazdym razem grzebią po calej rece w poszukiwaniu innej. Raz mi tak zryly rece w poszukiwaniu, ze wyszlam z siniakami na obu rekach jakbym sobie w zyle dawala.... od tego czasu nie pozwalam sie wkluc w inna. Dziwnie na mnie patrzą ale no coz.. ;)

Właśnie byłam na pobraniu krwi, czasem mysle ze te panie pobieraczki są specjalnie tresowane ... mówię do Pani ze mam bardzo słabe żyły i proponuje pobrać z tego i z tego miejsca bo ostatnio byłam aż 6 razy kłuta a Pani do mnie: proszę iść do innego laboratorium jak chce pani mówić jak i skąd pobierać krew... No i grzebała mi w obu rękach finalnie pobierając z miejsca które jej wskazałam ...
Mi sie raz zdazylo, ze trafilam na taka "ogarnieta", a u mnie z pobieraniem krwi nie ma problemu. Najpierw wbila mi sie w dlon!! Potem w ramie na jednej rece i nic, jak po wbiciu sie w druga dlon zrobil mi sie babel wielkosci pileczki do ping ponga to otworzylam gebe na nia i powiedzialam, ze ma mi przyprowadzić kogos kto umie pobierac krew, bo ona mnie juz nie dotknie. Przyszla inna i wbila sie za pierwszym razem. A ja przez tydzien wygladalam jak cpun z wielkimi siniakami na obu dloniach...

Mam to samo! Na kazdej rece mam TYLKO 2 zyly z ktorych da sie pobrac krew. Fakt, sa juz mega zmeczone bo co chwilę ktos jakies badania kaze zrobic, ale co ja poradze. Z innych zyl krew nie idzie i koniec. Wchodze do gabinetu i pokazuje palcem, ze tu albo tu. Ale za kazdym razem grzebią po calej rece w poszukiwaniu innej. Raz mi tak zryly rece w poszukiwaniu, ze wyszlam z siniakami na obu rekach jakbym sobie w zyle dawala.... od tego czasu nie pozwalam sie wkluc w inna. Dziwnie na mnie patrzą ale no coz.. ;)
Też tak mam. Tylko z prawej ręki, bo lewa całą w zrostach już.. Na szczęście lepiej trafiam, bo moje pielęgniarki słuchają co do nich mówię ☺️

reklama
Ja to nie mogę caly czas z tego Twojego 4dpt z tym testem.bylam dzis na konsultacji u anestezjologa przed cesarka. Myslalam ze wydziaduje głupiego Jasia albo coś ma uspok9jenie przed znieczuleniem ale duuuuupa. Nic nie dają bo przez łożysko dotarloby to do dzieci. Co szpital to inaczej w innych wiem ze spokojnie dają.
😅 😅 😅 😅 😅 Anetko Ty i pewnie 3/4 forum juz z tego nie moze -zdaje sobie z tego sprawe 😂😂😂😂😂😂 az sie sama z siebie smieje ale wiesz co ze naprawde tak bylo a pisze to dlatego bo moze to komus pomoze ;) - w sumie to nie wiem w czym ;) Ja doszlam do wniosku ze nie chce zadnych oglupiaczy chce zapamietac ta chwile jak pierwszy raz sie spotkam ze swoja corka ;) Boje sie jak cholera ;) W niedziele pol nocy ogladalam cesarskie ciecie i tyle sie nauczylam ze rownie dobrze juz sama bym ja mogla sobie zrobic :o doszlam do wnisku ze jak juz zszyja macice co trwa jakies 5 minut to nastepne powloki brzuszne juz nie sa tak grozne ;) To kiedy ty masz ta cesarke? - chce wiedziec - pomodle sie za Ciebie -powaznie 😚 Boje sie ze bede sie ich co chwile wypytywac czy napewno wyjeli łożysko albo czy macica sie odpowiednio skurczyla albo na jakim sa etpapie :o Myslisz ze jestesm do tego zdolna? Chyba tak ;) Dziewczyny bylam wczoraj na tym plukaniu. Nie wiedzialam ze on mi tam jeszcze jakis antybiotyk wstrzykuje. Wczoraj wieczorem mnie bardzo glowa tak zatokowo bolala ale on mi pozwolil wziasc paracetamol i jak wzielam to nawet mnie odetkalo - pieknie bylo. Normalnie jak autostrada do nieba :D pierwszy raz od nie wiem jakiego czasu bylam poodtykana, z nosa sie nie lalo. Tak pieknie mi sie zasypialo jak by mi ktos jakas morfine wstrzyknał :D Co za uczucie - tak bardzo przyjemnie mi sie zasypialo ze az mi sie dzisiaj plakac chce jak to sobie przypomne ;) No ale oczywiscie w nocy musialam wstac kilka razy na siku i oczywiscie kilka razy mi sie slaba zrobilo ale u mnie to juz standard. Kurcze nie wiedzialam ze po zelazie jest zatwardzenie :o Rzadko mi sie ono zdarza bo zazwyczaj u mnie w ta druga strone - turbolaksy 😅 a po tych tabletkach zauwazylam ze łatwo nie jest - tez tak mialyscie? Dzisiaj rano juz mnie oczywiscie w nosie przytkalo ale jest znosnie i powoli jakby sie odtyka a opuchlizna utrzymuje sie tylko jakby po jedenej stronie - czyli prawy profil mam calkiem znosny - znaczy sie znajomy :D Nastepny zabieg w srode. Musze mu kupic jakis dobry alkohol - polecacie jakas dobra whisky? Po lekarzu pojechalysmy do sklepow z butami i grzecznie i cierpliwie asystowalam mojej mamie - moja mam jest zboczona na punkcie butow - ma ich chyba z 1000 par i ciagle dokupuje ;) Sobie kupilam klapki do szpitala - teraz juz rozmiar 37 takmi kopytka spuchly z rozm 35,5. Myslicie ze te odnoza po porodzie dojda do swojego rozmiaru? Tez mi szkoda moich butow ;) Pozniej pojechalysmy na rurki z kremem i sie objadlam ;) Kupilam tez duzo owocow i oczywiscie hiacynty. JPRDL w tym roku mam na nie taka faze ze co sie rusze tam hiacytnta kupuje. One sa wszedzie w łazience , nawet w kibelku niektore juz takie zwiedle a ja i tak je ciagle dokupuje. Przeciez jeszcze choinke mialam ubrana a juz hacynty kupowalam 😅 jakos tak mi sie z wielkanoca kojarza moze dlatego a wiedzialam ze do wielkanocy urodze ;) Taki maly miernik ;) Jak kupowalismy odkurzacz to Łukasz jeszcze kupil przy okazji myjke z karchera i pomyl mi okna. Jak w niedziele poodslanialam te wszystkie rolety to sie w domu taka WIOSNA zrobila :D No SZOK !!!! Czy u was tez sie pogoda tak zmienila? Przeciez przed chwila byl snieg do pasa ;) Ogolnie bardzo slaba ostatnio bylam zwlaszcza w niedziele ale wieczorem bardzo sie ucieszylam bo na premierze vloga jedna z moich youtuberek ze Stanow mi odpisala i przesłała trzy buziaczki :o😂👍Tak sie ucieszylam ze az sie psy cieszyly i nie wiedzialy DLACZEGO ;) Moze nastepnym razem tez sie odwaze jej cos napisac :D Kto wie, Kto wie co wyniknie z takiej znajomosci :cool2::-) :):-D

Ostatnia edycja:
Do góry