reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Do refundacji musisz mieć badania hormonów ok. AMH i FSH (chyba)... Ja nie pamiętam, bo nie załapałam się nawet na refundację leków, nie mówiąc o procedurze. Te badania, o których piszą dziewczyny są konieczne do jakiejkolwiek procedury, czy to punkcja, czy transfer...
Tak i w niektórych klinikach nie są ważne 6 miesięcy tylko 3 ...

Modle sie zeby te cholerne mdlosci sie skonczyly,bo mi rozum odbieraja😉nie widze w tym absolutnie nic fajnego ,z dwojka maluchow na karku🤭mam nadzieje ,ze jeszcze max 2 tyg i wroce do zywych.Dziekuje ze pytasz😘🍀
Tez mialam okropne mdlisci przez 4 miesiace.Czasami wymioty po ktotych przychodzila prawdziwa ulga Dlatego uwazam ze wymioty sa lepsze niz mdlosci😉

Ja pierdziulę, @Gonia0605 juz widzę jak byśmy miały się we dwie napić 😱. Zasmarkane i zapłakane 😱. Nie możemy się dołować przed czasem ❤️
Masz faktycznie ostatnią próbę, ale ma ona chyba największe szanse na powodzenie ze wszystkich Twoich transferów ✊✊✊
Chyba kiedyś musimy się umówić... Ja mam zamiar podróżować, więc gdzieś tam się wybiorę w Twoje strony i się zalejemy 😂 😂 😂 w trupa... Na wesoło czy na smutno, nie ważne...😍

Dziewczyny potrzebuję porady,

przed chwilą zadzwonili do mnie z mojej szkoły, że mogę zapisać się na szczepienie (Astra Zeneca). Na dzień dzisiejszy WHO odradza szczepienie kobiet ciężarnych, za to CDC proponuje, by kobiety decydowały same po konsultacji z lekarzem.

Od razu powiedziałam nie, ale mam czas do 12.00 gdybym zmieniła zdanie.

Mój dylemat jest taki, szczepionka nie jest przetestowana na kobietach ciężarnych, nie bardzo chcę być tym królikiem doświadczalnym a z drugiej strony to jest taka szczepionka jak inne i raczej dziecku nie zagraża. Codziennie obawiam się, że zarazę się tym dziadostwem a nikt nie wie jaki przebieg choroby będzie miał.

Teoretycznie wizytę u gina mam w przyszłym tygodniu w czwartek, ale szczepienia też mają być już w przyszłym tygodniu. Mogłabym się zapisać i nie przyjść na szczepienie, jeśli lekarz stwierdził by ze ryzyko jest za duże. Znając życie szczepienie będzie jednak przed moją wizycie u ginekologa.

Co zrobiłybyście na moim miejscu?

reklama
U mnie nie finanse stoją na drodze, tylko mój wiek i mąż, który powiedział veto na kolejne próby... Ja mam związane ręce...
No tak zawsze coś...
Każda z nas ma inny problem i potrzebuje innych rozwiązań zgodnych że sobą.
Zawsze są "jakies" możliwości.....
Mam koleżankę lat 45 Nie znalazła do tej pory swojego jedynego, lecz chciała być mama skorzystała z KD i dawcy- ma bliźniaki

Do góry