reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Gosiu ,a ty kiedy masz jakis transfer?
Tu jest taka produkcja,ze ciezko sie polapac
Nie jakiś tylko ostatni 😢
Jak tylko ten 'cudotworca' od sterydów raczy się do mnie odezwać. Wg niego powinnam podejść w 3 miesiące od poprzedniego bo to zwiększa szanse. Ale musiałam dorobić badania. Gdyby się odezwał, to mogłabym w następnym cyklu...

Nie jakiś tylko ostatni [emoji22]
Jak tylko ten 'cudotworca' od sterydów raczy się do mnie odezwać. Wg niego powinnam podejść w 3 miesiące od poprzedniego bo to zwiększa szanse. Ale musiałam dorobić badania. Gdyby się odezwał, to mogłabym w następnym cyklu...
No to wez zadzwon. Albo napisz kolejnego maila piszax, ze konczy Ci sie czas.

Wlasnie,to jest zly przekaz informacji.Lekarze czesto to tak " sprzedaja" z drugiej strony,jak juz takie cuda to musi byc dobrze,taaaa,jasne.
My się nauczyłyśmy co to jest na porażkach... Ja już tyle wiedziałam o procedurach, a jak dołączyłam do was, to okazało się że prawie nic nie wiem.
Dziewczyny, którym udało się w pierwszym podejściu to szczęściary... Mogą cieszyć się bloga niewiedzą i propagować hasła że in vitro to pikuś i gwarancja powodzenia 🙂

Co znaczą badania ustawowe?
20210219_084559.jpg

reklama
Eh człowiek błądzi od ściany do ściany jak nie wie gdzie załatwić

rejestracja do ginekologa nfz w hu... nie odbiera wcale...
lekarz POZ odmówił wystawienie skeirowania na USG piersi... (bo to robi ginekolog do którego nie mogę się dodzwonić)
prawdopodobnie będzie punkcja cycola także znów oczekiwanie w tych pierdzielonych kolejkach bo jak patrzyłam na cenniki to ceny od 400 zł sie zaczynają za samą punkcje :D :D

zaczyna brakowac mi pomysłu do kogo uderzać...
Z mojego doświadczenia wiem że jak przy hodnie nie odbierają telefonu, nie ma z nimi kontaktu czy w ogóle są problemy jakieś to rozwiązanie jest tylko jedno. Telefon do bardzo miłej Pani z NFZ! Zawsze mi pomogła kiedy przychodnie odsyłały z kwitkiem w naprawde absurdalnych sytuacjach. Przykladow wiele ale dwa mam takie najbardziej wku****! Mój tata po chemii miał mega kryzys, przez 3 tyg leżał na o dziale, był tak wycienczony, że z ledwością mówił sylaby, nie jadł i nie pił samodzielnie a jednie dożywianie pozajelitowe, nie chodził, nie siadał. Dostał wypis do domu i co? Uznali ze chyba zaniosę go poza miasto na wieś na rękach? Zażądałam karetki transportowej a szpital że nie mają! O ja z nimi zatańczyłam tak, że się karetka w 5minut znalazła! Za drugim razem tata mojej przyjaciółki uciął sobie piła 2 palce, które na skórze mu przyszły li. Miał wrócić na kontrolę Z 10 dni a pani z rejestracji daje termin za 1,5 roku,! Cyk pyk telefon do nfz, szpital sam oddzwonił (sekretarka z dyrekcji) z przeprosinami i data wizyty za kilka dni w zębach!
Nie daj się, za coś płacimy podatki w tym cholernym kraju!
50 min darmowej konsultacji - nie do pomyślenia u mnie w klinice [emoji6]Takie podejście bardzo pomaga!tez bym chciała, żeby moja prowadząca takie właśnie miała podejścia ale ona jest mega specyficzna... (dlatego ja zmieniam) [emoji6] ale z tego co tu dziewczyny pisały to tam jest inne podejscie do pacjentki. Lepsze. Dobrze trafiłas[emoji2956]. I taka pozytywna dawka energii napewno bardzo Ci dobrze zrobi [emoji8]
50 min darmowej konsulat ji brzmi jak utopia😍 ja w Novum za 10 min rozmowy (tyle tylko z góry ustalili może trwać telewizyte) musiałam 120 zł zapłacić 😂🙈

Do góry