reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wczoraj próbowałam rozwikłać o co może chodzić ale w końcu się poddałam. Z żółtaczkami nie jest tak prosto jak z innymi chorobami. Jeśli rzeczywiście wynik jest pozytywny (nadal mam wątpliwości) to coś jest na rzeczy. Warto udać się od razu do specjalisty który się na tym zna.
Ja to trochę skumalam oo rozmowie z ta babka z labo. Placek ma HBs ag ujemny: 0,375 a wynik A-Hbc dodatni: 2,69
To oznacza że przeszedł te zapalenie. Teraz Paśnik kazał zrobić jeszcze przeciwciała anty HBS co pozwoli zobaczyć czy jest pełnym ozdrowiencem. Jakoś tak🤔

Jak będziesz żyła he, ja się pytam. Od razu odstawić to wszystko 😱 wczoraj jadłam pół paczki ciastek , muszę się ogarnąć bo nigdy nie schudnę.
Nie mieszczę się w ciuchy... Mój mąż mówi że nigdy nie schudnę, muszę pogodzić się z tym, że jestem gruba.. Ćwiczę trzeci tydzień, ale efektów nie widać, trzeba mocno ograniczyć żarcie... 🤷‍♀️

Jessuuuu, ja ponoszę na rękach przez dwie godziny mojego rocznego chrześniaka i w domu padam na twarz 😱. Nie wiem jak wy dajecie radę 🥴
Niedawno siostra kupiła taki pas, co go sobie zapinasz wokół brzucha i on jest z takim siedziskiem. Jest o niebo lepiej nosić dziecioka ❤️
Wczoraj rozmawiałam z mega kumatą babeczką z laboratorium ze szpitala i ona potwierdziła, że jak jeden wynik jest ujemny a ten drugi dodatni, to mąż przeszedł te zapalenie😱. I kazała też się zbadać, bo to zaraźliwe i mimo, że byłam szczepiona w dzieciństwie, to nie wiadomo czy ta szczepionka zadziałała właściwie. W poniedziałek rano pojedziemy z mężem i zrobimy.
Najbardziej mnie dziwi, że w klinice nikt nie zwrócił na to uwagi!!!
Co do lulania to nie dostajesz odrazu 6kg do noszenia :-) rodzisz jakieś 3,5 kg i zaczyna się trening :-) ja około 5kg już nie wyrabiałam bo mnie plecy bolały. A syn duży rósł i rósł jak miał 9miesiecy to już był tak wielki, ze wpisywali mu powyżej 99 centyla. Teraz ma 5lat i 128cm wzrostu kupuje mu ubranka dla 7-8 latków. Zatem spokojnie jeszcze będziesz trenować :-) a potem podniesienie 5kg to będzie pikuś.

reklama
Co do lulania to nie dostajesz odrazu 6kg do noszenia :-) rodzisz jakieś 3,5 kg i zaczyna się trening :-) ja około 5kg już nie wyrabiałam bo mnie plecy bolały. A syn duży rósł i rósł jak miał 9miesiecy to już był tak wielki, ze wpisywali mu powyżej 99 centyla. Teraz ma 5lat i 128cm wzrostu kupuje mu ubranka dla 7-8 latków. Zatem spokojnie jeszcze będziesz trenować :-) a potem podniesienie 5kg to będzie pikuś.
Będę w drzwiach bokiem stawała żeby przejść bo się nie zmieszczę w barach 😂
Synu faktycznie wysoki - po kim poszedł?

Do góry