reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jeszcze kazali podejmować decyzje ile komórek mają zapłodnić😵
Haha masakra to u Ciebie sa jeszcze lepsi 😡Ja dzis usłyszałam że lekarz który robił USG i widzial pecherzyki który zdecydowal ze transfer bedzie w pon. Nawet przepisal mi leki i powiedział że Pani dr w srode tylko powie jak je brać, dla mojego zdrowia psychicznego i nie powodowania dodatkowego stresu nie powiedział mi o możliwości przełożenia transferu. Padlam jak to usłyszałam.🤬

Dokładnie zgadzam się z tym co napisałaś. Ja tam nie podliczalam ani razu na co ile wydałam. Znam kwotę orientacyjna. Fakt chwilami jak płaciłam w klinice to mnie serce bolało że tyle kasy place za coś co powinno być za darmo,albo dużo tańsze. Bo my przecież świadomie staramy się o dzieci, chcemy im zapewnić wszystko co najlepsze. A nie jak niektórzy rodzą dzieci na potęgę byle by 500+ dostawać i nie pracować. W swoim otoczeniu mam 2 takie osoby. Jedna dziewczyna ma 31 lat i właśnie urodziła 6 dziecko 😱🙈 pracowała w swoim życiu krótko bo chyba tylko przez rok.... Druga dziewczyna ma 30 lat i ma 4 dzieci... Ta z kolei nigdy nie pracowała.... Wiem że będę się starać być mama za pomocą kliniki do momentu jak będzie mnie na to stać. Nie jestem jakoś bardzo kasiasta. Wręcz przeciwnie, ale wydam każda złotówkę, wezmę kredyt jak mi dadzą ale nie spocznę nim się moje największe marzenie nie spełni. Bo każda złotówka wydana w klinice jest tego warta, jest warta każdej chwili bycia w ciąży i każdej minuty bycia mama.
Skad ja to znam🥴Pracujw w OPS wiec mam codziennie doczynienia z takimi przypadkami co to tylko dzieci dla kasy maja a nimi samymi to malo sie przejmuja,a paznokcie wlosy czy rzesy zrobione-oczywiscie kolezanki robily za darmo.No ja kuwa nie mam takich kolezanek co by mi wszystko miesiac w miesiac robily🤬
Ja mimo ze mialam dofinansowanie do invitro i inseminacje na nfz to i tak poszli na to wszystko sporo kasy i tez mnie czasami szlak trafial ze tyke za leki tyle za badania.Chociaz moj maz bardziej to przezywal.Ale nie zalujemy ani grosza i przeszlabym to wszystko jeszcze raz bo moj happy end juz 16 czerwca🤱👶

Hej dziewczyny 😊🥰 witam serdecznie Was wszystkie 😊 co do mojej sytuacji i wysokiego estradiolu to okazało się, że jakimś cudem pomimo zastrzyków Gonapeptylu na prawym jajniku wyrósł mi pęcherzyk 😳 😱 dziwna sprawa... Ale na szczęście nie ma potrzeby przerywania protokolu, w piątek mam iść do szpitala na kontrolę stężenia estradiolu oraz na USG w celu zbadania czy się pęcherzyk zmniejszył, jeśli nie to będą musieli go nakłuć i wyssać, wtedy dopiero będę mogła zacząć stymulację. Także wszystko się wyjaśniło, ale jakim sposobem ten pęcherzyk wyrósł to nie mam pojęcia. Dodam, że pomimo mojej skomplikowanej historii praktycznie przy każdym cyklu miałam pęcherzyk, który sam Pękał, więc teoretycznie wszystko wyglądało a to że jestem zdrowa no ale operacja potwierdzila że jednak nie. Miałyście kiedyś taka sytuację podczas branka Gonapeptylu? 😒
Życzę wszystkim miłego dnia!!! 🥰😍

Dziewczyny powiedzcie jak jest wynik bety 58 to nie może to być pozostałość po ovitrelle ? Bo już się naczytałam i było że wynik może byc niewiarygodny i wgl ??

Dziewczyny, nie uwierzycie :p Paśniorek już odpisał! Jutro chce wystawić skierowanie na szczepienia ale kuwa mąż ma wysokie przeciwciała anty HBs i muszę przesłać skan czy był szczepiony na wirusowe zapalenie wątroby typu B:oops:.Jesssui, mąż oczywiście nie wie czy był czy nie był. I co teraz?
Skąd mam wziąć zaświadczenie? Napisałam na razie do teściowej
A kiedy do niego pisałaś?

Skad ja to znam🥴Pracujw w OPS wiec mam codziennie doczynienia z takimi przypadkami co to tylko dzieci dla kasy maja a nimi samymi to malo sie przejmuja,a paznokcie wlosy czy rzesy zrobione-oczywiscie kolezanki robily za darmo.No ja kuwa nie mam takich kolezanek co by mi wszystko miesiac w miesiac robily🤬
Ja mimo ze mialam dofinansowanie do invitro i inseminacje na nfz to i tak poszli na to wszystko sporo kasy i tez mnie czasami szlak trafial ze tyke za leki tyle za badania.Chociaz moj maz bardziej to przezywal.Ale nie zalujemy ani grosza i przeszlabym to wszystko jeszcze raz bo moj happy end juz 16 czerwca🤱👶
Ja też nie zaluje ani grosza. Wydam jeszcze raz tyle jak będzie trzeba. Zrobei wszystko aby móc się cieszysz jak Wy. Ale to jest oszustwo w bialy dzień! Co mają powiedzieć ludzie którzy juz nie maja pieniędzy i liczy się kazda 1. Zrezygnować! Odpuścić! Czlowiek jest w takim amoku tak mu zalezy na tym wszystkim ze cichutko palci za wszystko aby było jak najlepiej. Też zapłacę nie mam wyjścia ale dlaczego ma to ujścia plazem im. Nie pozwolę dla zasady! Pełen profesjonalizm kurde 😡

Ja mam takie koleżanki, co pazurki i rzesy robily mi za free 🤪 takie coś za coś, one mi to a ja im co innego 😉w końcu Paznokcie postanowilam robić sama, a z rzęs zrezygnowałam przez początek pandemi jak kazali pozamykać wszystkie kosmetyczki 😔 ja mam jedynie refundację na leki... Jedynie czego żałuję to tego ze podchodziłam do inseminacji, 2 razy ja mialam a 3 razy byłam stymulowana do niej... Tego jedynie żałuję, mogłam od razu zacząć przygodę z in vitro... Była bym rok do przodu

reklama
Tak bo wszystko szło zgodnie z ich planem. Bez problemów. A ja np w pakiecie mialam wizyty i konsultacje po transferze wg rozpiski cennika. Ale juz ich nie ma przeciez zakończyłam program, ze bez transferu nie ważne. I za pakiet ten po transferze czyli krew i 3 telefony musze zapłacić ponownie 500 zl.
hmmm to zapewne w tym 1700 w pakiecie jest zatem znaczy te weryfikacje - taka zaleta pakietów, że w niższej cenie niż osobno z cennika; jako etap - transfer i po. No nie bronię ich, usiłuję zrozumieć logikę. I zgadzam sie, jak idzie zgodnie z planem to jest jak w cenniku, a jak nie to zaskoczenie - no i teraz już wiedziałabyś o co pytać:)

Do góry