reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak. Niestety tak. I za jakieś dodatkowe procedury też, jeśli się zdecydujesz. Np , embioglub lub ah, weryfikację,.wszystko dodatkowo płatne, badania +hormony i wizyta ;( przed crio też
No niestety kasa leci, u nas wyszło wszystko mega dużo za 1 procedure, ale my 0 dofinansowania. Niemniej jednak w takim tempie dalej to nie wiem skad kase bysmy wzieli. Byle szybko do celu czego Wam życzę :) Potem też kasa leci, ale to już inne wydawanie;)

reklama
W mordę 😤😤😤😤😤 Powiam tak ja dzis od rana mam 😈👿👹👹 takie nastawienie. Czuje się oszukana 😤😤😤😤 zapłaciłam 15 tys dostane zwrot 1700 za transfer i jakby koniec tamtego leczenia. I co w tych 15 bylo ja pytam ?? 3 wizyty pick up i hodowla zarodkow. A gdzie reszta gdzie pozostała część! I co teraz mam płacić za resztę abym mogła mieć transfer! I wiedza doskonale ze co czlowiek nie zaplaci odpusci 😤😤😤😤😤😾 przeciez juz końcówka ! A jakbym nie miala skąd wziąć pieniążków to kur.... Co? Przeciez teraz same z 3 wizyty krew covid to z 1500 zl plus transfer 2300 a gdzie dalej wizyty po krew.
No niestety. In vitro nie dla biednych. 😣 A nie mialas w cenniku wszystkiego rozpisanego? w invicta to dają o ile pamiętam. Powiedz krio masz ze względu na hiperke?

No niestety kasa leci, u nas wyszło wszystko mega dużo za 1 procedure, ale my 0 dofinansowania. Niemniej jednak w takim tempie dalej to nie wiem skad kase bysmy wzieli. Byle szybko do celu czego Wam życzę :) Potem też kasa leci, ale to już inne wydawanie;)
Ja wszystko rozumiem wiem ze wszystko kosztuje oki. Zapłacę. Ale kur... niech ktoś powie na początku ze to wygląda tak i owak. Ze jak coś będzie trzeba dopłacić. Ze jak nie zrobiliśmy transferu w tym dniu bylam w klinice ktos mi powiedział o kosztach o tym co dalej! Nikt ! Co to ma być wileka klinika profesjonaliści i Panie kur.. mądrzejsze od lekarzy. 😤😤😤

Jeszcze jedno pytanko co to ten embioglub ah ? 😭😭😭😭😭 ja dzis mam dość przerosło mnie to przez kur... takie ich zachowanie 🤢🤢🤢
embrioglue to taka pożywka która wspomaga implantacje do sciany macicy. A AH to assisted hatching czyli nacięcie osłonki blastki aby latwiej zarodek mógł wyjść z otoczki. U nas lekarz wrzucił AH ale po rozmrozeniu okazało się że zaczęła sama się wykluwac i nie było potrzebne. kase nam zwrócili.

Ostatnia edycja:
Ja wszystko rozumiem wiem ze wszystko kosztuje oki. Zapłacę. Ale kur... niech ktoś powie na początku ze to wygląda tak i owak. Ze jak coś będzie trzeba dopłacić. Ze jak nie zrobiliśmy transferu w tym dniu bylam w klinice ktos mi powiedział o kosztach o tym co dalej! Nikt ! Co to ma być wileka klinika profesjonaliści i Panie kur.. mądrzejsze od lekarzy. 😤😤😤
no ja to brałam w obroty koordynatorke i moja akurat mi wszystko mówiła. Co nie znaczy że nie byłam zaskoczona. Bo np. właśnie transfer 2300 a potem lekarz na wizycie zaznaczył że zrobimy ah. i w kasie już 3k... No ale znałam cennik i postanowiłam z nim nie dywagować jeśli uznał że to pomoże(bo wiedzy nie miałam zadnej).

No niestety. In vitro nie dla biednych. 😣 A nie mialas w cenniku wszystkiego rozpisanego? w invicta to dają o ile pamiętam. Powiedz krio masz ze względu na hiperke?
Tak mialam rozpisane. I ja się zgadzam ze kosztuje dodatkowo rozmrożenia i może inne rzeczy! Ale niech ktoś to kurczaki powie w dniu odwołania transferu a nie tydzień po i proszę zapłacić! Odwołane mialam tez z podejrzeniem możliwości wystapienia hiperstymulacji ale jej ostatecznie nie mialam i się zgodze ze decyzja była dla mojego dobra nie neguję. Ale bylam w pon u gin. (U innego bo mój na urlopie) Usg krew i ustalil pick up na srode a transfer twardo na pon. I co nikt mi nie powie że nie widział miliona pęcherzyków i ze nie mógł wspomnieć ze moze być sytuacja ze transfer się nie odbędzie. A ja w srode dostalam obuchem w łeb gdzie caly czas nastawiano mnie na transfer na poniedziałek. Jestem totalnie rozgoryczona.
Naprawde zakładałam ze to wszystko kosztuje ale takie zdzieranie kasy na krzywdzie innych to jakaś parodia! 🤬🤬🤬

reklama
Tak. A mam pytanko czy dobrze myślę że za wszystkie usg krew itd itp będę musiała płacić dodatkowo bo to tylko transfer ?
jeśli wyczerpałas pakiet to chyba tak 😐 no pewnie w pakiecie miałaś transfer po punkcji i na tym koniec. Tak? W sensie już potem nie miałaś nic w planie programu? to normalnie i tak byś płaciła za weryfikacje i badania po transferze. Rozumiem wkurw bo teraz i tak musisz iść na wizytę żeby Ci leki rozpisal i endo spr. ech.....

Do góry