reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak. Niestety tak. I za jakieś dodatkowe procedury też, jeśli się zdecydujesz. Np , embioglub lub ah, weryfikację,.wszystko dodatkowo płatne, badania +hormony i wizyta ;( przed crio też
No niestety kasa leci, u nas wyszło wszystko mega dużo za 1 procedure, ale my 0 dofinansowania. Niemniej jednak w takim tempie dalej to nie wiem skad kase bysmy wzieli. Byle szybko do celu czego Wam życzę :) Potem też kasa leci, ale to już inne wydawanie;)

reklama
W mordę 😤😤😤😤😤 Powiam tak ja dzis od rana mam 😈👿👹👹 takie nastawienie. Czuje się oszukana 😤😤😤😤 zapłaciłam 15 tys dostane zwrot 1700 za transfer i jakby koniec tamtego leczenia. I co w tych 15 bylo ja pytam ?? 3 wizyty pick up i hodowla zarodkow. A gdzie reszta gdzie pozostała część! I co teraz mam płacić za resztę abym mogła mieć transfer! I wiedza doskonale ze co czlowiek nie zaplaci odpusci 😤😤😤😤😤😾 przeciez juz końcówka ! A jakbym nie miala skąd wziąć pieniążków to kur.... Co? Przeciez teraz same z 3 wizyty krew covid to z 1500 zl plus transfer 2300 a gdzie dalej wizyty po krew.
No niestety. In vitro nie dla biednych. 😣 A nie mialas w cenniku wszystkiego rozpisanego? w invicta to dają o ile pamiętam. Powiedz krio masz ze względu na hiperke?

No niestety kasa leci, u nas wyszło wszystko mega dużo za 1 procedure, ale my 0 dofinansowania. Niemniej jednak w takim tempie dalej to nie wiem skad kase bysmy wzieli. Byle szybko do celu czego Wam życzę :) Potem też kasa leci, ale to już inne wydawanie;)
Ja wszystko rozumiem wiem ze wszystko kosztuje oki. Zapłacę. Ale kur... niech ktoś powie na początku ze to wygląda tak i owak. Ze jak coś będzie trzeba dopłacić. Ze jak nie zrobiliśmy transferu w tym dniu bylam w klinice ktos mi powiedział o kosztach o tym co dalej! Nikt ! Co to ma być wileka klinika profesjonaliści i Panie kur.. mądrzejsze od lekarzy. 😤😤😤

Jeszcze jedno pytanko co to ten embioglub ah ? 😭😭😭😭😭 ja dzis mam dość przerosło mnie to przez kur... takie ich zachowanie 🤢🤢🤢
embrioglue to taka pożywka która wspomaga implantacje do sciany macicy. A AH to assisted hatching czyli nacięcie osłonki blastki aby latwiej zarodek mógł wyjść z otoczki. U nas lekarz wrzucił AH ale po rozmrozeniu okazało się że zaczęła sama się wykluwac i nie było potrzebne. kase nam zwrócili.

Ostatnia edycja:
Ja wszystko rozumiem wiem ze wszystko kosztuje oki. Zapłacę. Ale kur... niech ktoś powie na początku ze to wygląda tak i owak. Ze jak coś będzie trzeba dopłacić. Ze jak nie zrobiliśmy transferu w tym dniu bylam w klinice ktos mi powiedział o kosztach o tym co dalej! Nikt ! Co to ma być wileka klinika profesjonaliści i Panie kur.. mądrzejsze od lekarzy. 😤😤😤
no ja to brałam w obroty koordynatorke i moja akurat mi wszystko mówiła. Co nie znaczy że nie byłam zaskoczona. Bo np. właśnie transfer 2300 a potem lekarz na wizycie zaznaczył że zrobimy ah. i w kasie już 3k... No ale znałam cennik i postanowiłam z nim nie dywagować jeśli uznał że to pomoże(bo wiedzy nie miałam zadnej).

No niestety. In vitro nie dla biednych. 😣 A nie mialas w cenniku wszystkiego rozpisanego? w invicta to dają o ile pamiętam. Powiedz krio masz ze względu na hiperke?
Tak mialam rozpisane. I ja się zgadzam ze kosztuje dodatkowo rozmrożenia i może inne rzeczy! Ale niech ktoś to kurczaki powie w dniu odwołania transferu a nie tydzień po i proszę zapłacić! Odwołane mialam tez z podejrzeniem możliwości wystapienia hiperstymulacji ale jej ostatecznie nie mialam i się zgodze ze decyzja była dla mojego dobra nie neguję. Ale bylam w pon u gin. (U innego bo mój na urlopie) Usg krew i ustalil pick up na srode a transfer twardo na pon. I co nikt mi nie powie że nie widział miliona pęcherzyków i ze nie mógł wspomnieć ze moze być sytuacja ze transfer się nie odbędzie. A ja w srode dostalam obuchem w łeb gdzie caly czas nastawiano mnie na transfer na poniedziałek. Jestem totalnie rozgoryczona.
Naprawde zakładałam ze to wszystko kosztuje ale takie zdzieranie kasy na krzywdzie innych to jakaś parodia! 🤬🤬🤬

reklama
Tak. A mam pytanko czy dobrze myślę że za wszystkie usg krew itd itp będę musiała płacić dodatkowo bo to tylko transfer ?
jeśli wyczerpałas pakiet to chyba tak 😐 no pewnie w pakiecie miałaś transfer po punkcji i na tym koniec. Tak? W sensie już potem nie miałaś nic w planie programu? to normalnie i tak byś płaciła za weryfikacje i badania po transferze. Rozumiem wkurw bo teraz i tak musisz iść na wizytę żeby Ci leki rozpisal i endo spr. ech.....

Do góry