reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

no ja to brałam w obroty koordynatorke i moja akurat mi wszystko mówiła. Co nie znaczy że nie byłam zaskoczona. Bo np. właśnie transfer 2300 a potem lekarz na wizycie zaznaczył że zrobimy ah. i w kasie już 3k... No ale znałam cennik i postanowiłam z nim nie dywagować jeśli uznał że to pomoże(bo wiedzy nie miałam zadnej).
A mialas mieć swiezaczka i pozniej zrobili mrozaczka ? 😁 Czy od razu mrozaczek ?

reklama
jeśli wyczerpałas pakiet to chyba tak 😐 no pewnie w pakiecie miałaś transfer po punkcji i na tym koniec. Tak? W sensie już potem nie miałaś nic w planie programu? to normalnie i tak byś płaciła za weryfikacje i badania po transferze. Rozumiem wkurw bo teraz i tak musisz iść na wizytę żeby Ci leki rozpisal i endo spr. ech.....
Po transferze opieka do 3 konsultacji krew itd w cenie ! Mialam tej najwyższy pakiet.

W mordę 😤😤😤😤😤 Powiam tak ja dzis od rana mam 😈👿👹👹 takie nastawienie. Czuje się oszukana 😤😤😤😤 zapłaciłam 15 tys dostane zwrot 1700 za transfer i jakby koniec tamtego leczenia. I co w tych 15 bylo ja pytam ?? 3 wizyty pick up i hodowla zarodkow. A gdzie reszta gdzie pozostała część! I co teraz mam płacić za resztę abym mogła mieć transfer! I wiedza doskonale ze co czlowiek nie zaplaci odpusci 😤😤😤😤😤😾 przeciez juz końcówka ! A jakbym nie miala skąd wziąć pieniążków to kur.... Co? Przeciez teraz same z 3 wizyty krew covid to z 1500 zl plus transfer 2300 a gdzie dalej wizyty po krew.
Ale z Ciebie nerwusek 😜. Możemy sobie rękę podać 😂
Niestety nie możemy nic zrobić. Niektóre kliniki po prostu żerują na ludzkim nieszczęściu 😔.

Tak mialam rozpisane. I ja się zgadzam ze kosztuje dodatkowo rozmrożenia i może inne rzeczy! Ale niech ktoś to kurczaki powie w dniu odwołania transferu a nie tydzień po i proszę zapłacić! Odwołane mialam tez z podejrzeniem możliwości wystapienia hiperstymulacji ale jej ostatecznie nie mialam i się zgodze ze decyzja była dla mojego dobra nie neguję. Ale bylam w pon u gin. (U innego bo mój na urlopie) Usg krew i ustalil pick up na srode a transfer twardo na pon. I co nikt mi nie powie że nie widział miliona pęcherzyków i ze nie mógł wspomnieć ze moze być sytuacja ze transfer się nie odbędzie. A ja w srode dostalam obuchem w łeb gdzie caly czas nastawiano mnie na transfer na poniedziałek. Jestem totalnie rozgoryczona.
Naprawde zakładałam ze to wszystko kosztuje ale takie zdzieranie kasy na krzywdzie innych to jakaś parodia! 🤬🤬🤬
Rozumiem wkurw naprawde. Nie mam doświadczeń z hiperki na świeżym, bo u mnie ze względu na amh i podejście do stymulacji na dużo jajek od razu mi mowil ze bedzie mrożony. ale chyba o tym przesądza poziom estradiolu w dniu punkcji wlaanie i ew. czy jest płyn czy nie. Np. U @kate_p7 estradiol był wysoko ale płynu nie było i zrobili jej tranafer. In vitro niestety, czekanie itp. No ale kase zdzieraja to fakt. Z drugiej strony jak mają opłacić lab itp. to skądś muszą mieć. przecież nasze cudowne państwo nie dopłaca ani grosza.

Ja wszystko rozumiem wiem ze wszystko kosztuje oki. Zapłacę. Ale kur... niech ktoś powie na początku ze to wygląda tak i owak. Ze jak coś będzie trzeba dopłacić. Ze jak nie zrobiliśmy transferu w tym dniu bylam w klinice ktos mi powiedział o kosztach o tym co dalej! Nikt ! Co to ma być wileka klinika profesjonaliści i Panie kur.. mądrzejsze od lekarzy. 😤😤😤
Ze mną w klinice nikt na temat kosztów nie rozmawiał 😂 jedno co dobre to wszystko mają na stronie. Najlepsze było po punkcji, otumaniona siedzę u doktorka a on daje karteczkę , poleca wybrać opcje dodatkowe typu nacięcie otoczki, pożywka do transferu i jakieś inne. No kuwa dopiero na forum dołączyłam, doktorek nic nie wytłumaczył. Nie chciałam wyjść na chytrą babę i wybrałam najtańszą dodatkową opcję (podłoże do transferu za 300 zł😅).
Natomiast jeśli transfer po punkcji nie był możliwy to niestety oni potem doliczają sobie za rozmrożenie zarodka. No i przygotowanie cyklu do transferu to dodatkowy koszt.

Ale z Ciebie nerwusek 😜. Możemy sobie rękę podać 😂
Niestety nie możemy nic zrobić. Niektóre kliniki po prostu żerują na ludzkim nieszczęściu 😔.
Ja sobie właśnie zdaje z tego sprawę ze mogę się tylko po .... denerwować! I tak zapłacę. Zależy mi nie po to od 2 lat walczę jak opętana przekonuje caly swiat ze się uda aby się poddać na ostatniej prostej. Ale rozgoryczenie mam ogromne przeciez ja nie mialam wpływu na odwołanie transferu. I jeszcze gdyby mi ktoś powiedział. A jak nie zapytasz to kur... nic Ci nie powiedzą musisz czytać szukać pytać to coś wiesz. Panie koordynatorki cholera. Pierwsze spotkanie dot. Ivf a ona w suahili mowi. Mój mąż wyszedl tak wkurzony po nim ze szok. Zakaldaja ze czlowiek przed ivf ma za sobą przeczytane encyklopedie dot. Ivf.
I tak jestem wkur... na maxa jak tak można. I wcale nie chodzi o pieniądze ale o traktowanie.😤😤😤😤🤬🤬

A mialas mieć swiezaczka i pozniej zrobili mrozaczka ? 😁 Czy od razu mrozaczek ?
Mrozak:) U mnie jeszcze bardziej skomplikowana historia bo przeniosłam 3dniowe zarodki z novum do invicty i tam już konczylam. A się okazało kiedy? w dniu punkcji😁👹 , że jednak badanie kom. jajowych nie dało wyniku i tylko badanie zarodków nam zostało A tego novum nie robi. Ale to dłuższa historia ;)

reklama
Ze mną w klinice nikt na temat kosztów nie rozmawiał 😂 jedno co dobre to wszystko mają na stronie. Najlepsze było po punkcji, otumaniona siedzę u doktorka a on daje karteczkę , poleca wybrać opcje dodatkowe typu nacięcie otoczki, pożywka do transferu i jakieś inne. No kuwa dopiero na forum dołączyłam, doktorek nic nie wytłumaczył. Nie chciałam wyjść na chytrą babę i wybrałam najtańszą dodatkową opcję (podłoże do transferu za 300 zł😅).
Natomiast jeśli transfer po punkcji nie był możliwy to niestety oni potem doliczają sobie za rozmrożenie zarodka. No i przygotowanie cyklu do transferu to dodatkowy koszt.
Ja tez po narkozie mialam opowiadane milion rzeczy gdzie wyraźnie napisane w ich instrukcji pacjentka peze 24 h nie powinna podejmować decyzji ! 🤣🤣🤣

Do góry