reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

9.03 robimy nie zakladajac zadnych atrakcji.
Duży dziec :) super widok, ja nie mogłam się napatrzec wczoraj. Widzialam nawet pepowine
A dlaczego tak długo do prenatalnych czekacie ? 14tc to absolutny max bo potem fałdek zanika. Jutro przyjeżdża pielęgniarka NIFTY pobrać i po tygodniu wynik... Chyba na zawal zejdę!

reklama
Duży dziec :) super widok, ja nie mogłam się napatrzec wczoraj. Widzialam nawet pepowine
A dlaczego tak długo do prenatalnych czekacie ? 14tc to absolutny max bo potem fałdek zanika. Jutro przyjeżdża pielęgniarka NIFTY pobrać i po tygodniu wynik... Chyba na zawal zejdę!
Ja byłam dzisiaj na prenatalnych i dobrze, ze zrobiłam test bo teraz pewnie bym się denerwowała. Ogółem to w moim wieku ZD 1:170 no byłam w szoku! Myslałam, ze no trochę lepiej. No ale do czego dążę: dziewczę 1 NK 1,9 i ZD ryzyko 1:690, ale druga pannica NK 2,4 i ZD 1: 280 reszta w porządku kości nosowe są itp. No i papa mi zalecała. Na co ja ze mam zrobiony NIPT i ze wynik jest poprawny to stwierdziła, ze ok. No i jakby co po papie byłby NIPT zalecany jakby się nie poprawiło;-P Ogółem amniopunkcja to jak jest poniżej 1:100, wiec ryzyko średnie. Zatem ominął mnie ogromny stress:-) No, ale robi mi usg i mówi; „ a tu może jakoś trzeci zarodek był” a ja na to, ze podali tylko dwa. Kobietka się przygląda i mówi, ze to krwiak i ma 81mm x 41mm taki duży. Zatem chyba się powiększył ;-( wiec mam czekać, aż się wchłonie lub oczyści.

Ja byłam dzisiaj na prenatalnych i dobrze, ze zrobiłam test bo teraz pewnie bym się denerwowała. Ogółem to w moim wieku ZD 1:170 no byłam w szoku! Myslałam, ze no trochę lepiej. No ale do czego dążę: dziewczę 1 NK 1,9 i ZD ryzyko 1:690, ale druga pannica NK 2,4 i ZD 1: 280 reszta w porządku kości nosowe są itp. No i papa mi zalecała. Na co ja ze mam zrobiony NIPT i ze wynik jest poprawny to stwierdziła, ze ok. No i jakby co po papie byłby NIPT zalecany jakby się nie poprawiło;-P Ogółem amniopunkcja to jak jest poniżej 1:100, wiec ryzyko średnie. Zatem ominął mnie ogromny stress:-) No, ale robi mi usg i mówi; „ a tu może jakoś trzeci zarodek był” a ja na to, ze podali tylko dwa. Kobietka się przygląda i mówi, ze to krwiak i ma 81mm x 41mm taki duży. Zatem chyba się powiększył ;-( wiec mam czekać, aż się wchłonie lub oczyści.
O widzisz, super ze masz Nifty za sobą! Ja do usg tez będę miała. Krwiak faktycznie się u Ciebie powiększył ale może to wynik ciąży bliźniaczej.. ? Ja tez mam krwiaczko rozwarstwienie ok 1.5cm wiec jest duzo mniejsze niż jajo płodowe i dziecko dlatego lekarz twierdzi ze realnego zagrożenia nie stanowi, ja nie plamie juz nawet, tylko troszkę na bezowo. Lekarz mówił mi że te krwiaki pojawiają się też z powodu terminu miesiączki i tak na jakiś czas zostają. Mi nie kazal plackiem leżeć tylko się oszczędzać. Ja A 3 tygodnie kończę 38 lat wiec moje ryzyko zd to wogole będzie zawyżane :( dobrze ze wynik nifty już wtedy będzie. Ja mam równo 10tc a lekarz dal rade wczoraj zmierzyć przeziernosc tak się dziecko ułożyło i wyszło mu 0.9mm i mówi że to dobrze wróży bo niziutkie nawet jak na ten wiek ciąży, mocno nie urośnie.

U nas nie ma cichych dni, bo ja zagadam każdy problem 😂😂 przegadam i zamęczę gadaniem na amen, serio nikt tego nie wytrzyma, mój też się poddaje i jest jak chce (przeważnie bo czasem się buntuje i stwarza pozory ze on też coś ma do powiedzenia) 😂😂😂😂
A jak próbuje milczeć to na złość gadam jeszcze więcej i wiercę te dziurę w brzuchu do upadłego 😈😈😈😂😂😂😂
😂 😂 😂 😂 😂 ty jestes najlepsza ;)

Nie wiem,tak lekarz mi wyliczyl powiedzial ze teraz jest za wczesnie i polaczymy to z nast kontrolą.Robi to od 30 lat to raczej mysle😊 ze wie co robi.

Hahahaha ja tu pękam ze śmichu 🤣🤣 mój to się tylko dziwnie patrzy co ja się tak do tel śmieje 🤣🤣 Dobrze ze mamy ciche dni i się nie odzywa bo zaraz bym słyszała podejrzenia o zdradę 😎

W sprawie lukru @fredka84 tego lukru nie zlizuj szkoda materiału genetycznego marnować - chyba że dolną strona 😂😂
Ja pierdziulę 😂😂😂. Nie będę 😂.Choćby skały srały a nie zliżę😂

@nieagatka nie wiem dlaczego nie mogę wysać wiadomosci do ciebie na priv.
Sory dziewczyny za brak związku z tematem forum, wybaczcie

jestem wykończona tym hiszpańskim, plis w wolnej chwili zerknij czy nie ma dużych błędów. Chciałam dziś się do tego zabrać, niestety nie mają słówek w książce, ja nie wiem dlaczego gość zadaje takie opisy:( Z góry dziękuję. Poniżej wkleiłam tekst z prezentacji. Chyba tak będzie najszybciej. Opis Madrytu hehe

1. Madrid la capital y ciudad más grande de España, ubicada en la parte central del país en la Sierra castellana al pie de la Sierra de Guadarrama sobre el río Manzanares.
2. Plaza Mayor,
- La plaza principal de Madrid es la Plaza Mayor.
- Aquí se llevaron a cabo coronaciones de reyes, ejecuciones, cadáveres y obras de teatro.
- Estando en Madrid el domingo, puedes visitar el mercado de coleccionistas, y quizás puedas comprar un souvenir original.
3. Palacio Real de Madrid
- El Palacio Real es uno de los símbolos de Madrid y todo turista debe verlo, al menos desde el exterior. Palazio Real es la sede oficial del Rey de España.
4. Comida famosa de Madrid en España
- comida famosa en Madrid Patatas brava, Churros con chocolate, Pimientos del padron, Bocadillo de calamares, Oreja a la plancha, Callos a la madrilena, Gambas ajillo
5. Personajes famosos de Madrid
- Los famosos de Madrid son Fernando Torres, Fernando Torres, Penélope Cruz, Plácido Domingo

jestem wykończona tym hiszpańskim, plis w wolnej chwili zerknij czy nie ma dużych błędów. Chciałam dziś się do tego zabrać, niestety nie mają słówek w książce, ja nie wiem dlaczego gość zadaje takie opisy:( Z góry dziękuję. Poniżej wkleiłam tekst z prezentacji. Chyba tak będzie najszybciej. Opis Madrytu hehe

1. Madrid la capital y ciudad más grande de España, ubicada en la parte central del país en la Sierra castellana al pie de la Sierra de Guadarrama sobre el río Manzanares.
2. Plaza Mayor,
- Aquí se llevaron a cabo coronaciones de reyes, ejecuciones, cadáveres y obras de teatro.
- Estando en Madrid el domingo, puedes visitar el mercado de coleccionistas, y quizás puedas comprar un souvenir original.
- El Palacio Real es uno de los símbolos de Madrid y todo turista debe verlo, al menos desde el exterior. Palazio Real es la sede oficial del Rey de España.
- comida famosa en Madrid Patatas brava, Churros con chocolate, Pimientos del padron, Bocadillo de calamares, Oreja a la plancha, Callos a la madrilena, Gambas ajillo
- Los famosos de Madrid son Fernando Torres, Fernando Torres, Penélope Cruz, Plácido Domingo
Ja do @nieagatka tez nie moglam wyslac🤣cos nagrzebala w ustawieniach🤣

reklama

2. Plaza Mayor,
Błędy poprawialam piszsc dużą literą, zebys widziala. Ogolnie super, bledy sa naprawde niewielkie, malo znaczące i nie wpływające na zrozumienie tekstu. Nie wiedziałam, ze smigasz po hiszpansku [emoji16][emoji16]

1. Madrid ES la capital y LA ciudad más grande de España, ESTA ubicada en la parte central del país en la Sierra Castellana al pie de la Sierra de Guadarrama sobre el río Manzanares.

2. Plaza Mayor,

- Aquí se llevaron a cabo coronaciones de LOS reyes, LAS ejecuciones, cadáveres y LAS obras de teatro.

- SI ESTAS en Madrid UN domingo, puedes visitar el Mercado de Coleccionistas DONDE PODRAS comprar un souvenir original.

- comida famosa en Madrid SON Patatas bravaS, Churros con chocolate, Pimientos del padron, Bocadillo de calamares, Oreja a la plancha, Callos a la madrileÑa, Gambas AL ajillo

Personajes famosos de Madrid

Do góry