reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ooooo, witaj koleżanko 😊. Ja też będę się szczepić... Ciągle o tym czytam i tak mało wiem 🤔
Ja wolę nie czytać :D Doktor dał nam alternatywę, ale większe nadzieje pokładał w szczepieniach, więc się na nie zdecydujemy, tylko tyle trzeba czekać :( Na jakim etapie jesteście już?

reklama
Ja wolę nie czytać :D Doktor dał nam alternatywę, ale większe nadzieje pokładał w szczepieniach, więc się na nie zdecydujemy, tylko tyle trzeba czekać :( Na jakim etapie jesteście już?
A napiszesz mi coś o sobie na privie?
Co Wam proponował? Immunopresję?
Ja właśnie w wielkich bólach stworzyłam jednego jedynego zarodka😔. Jest już zamrożony więc działam dalej. Biłam się z myślami czy nie zrobić od razu następnej stymulacji, żeby choć podwoić swoje szanse, ale i dziewczyny i mój mąż mówią żeby próbować z tym jedynakiem.
We wtorek mąż jedzie na krew, aby zrobić kilka badań dla Paśnika, potem mam mu to wysłać i czekać na skierowanie

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Niedługo czeka nas wizyta w klinice niepłodności dokladnie w marcu nasza pierwsza. Mąż cierpi na oligozoospermie. Androlog patrząc na wyniki badan stwierdzil że tylko on vitro wchodzi w grę. Nie chce żeby moje pytanie zabrzmiało głupio, że warunkuje bycie mamą od czegokolwiek, ale ile czasu trwa od pierwszej wizyty do transferu? Jak to u Was wyglądało? W grudniu wykupilismy wycieczke do Grecji na początek czerwca. Po prostu nie wiem i stresuje się jak to wszystko rozegrać i pogodzić. Czy lepiej odwołać wycieczkę czy jednak nie i poczekać. Nie chcialabym płacić jeszcze kilku tysięcy jak np będzie trzeba odwołać bo na razie zaplacona sama zaliczka. Z drugiej strony nigdy nie byliśmy na takiej wycieczce więc może warto pociągnąć temat z in vitro i polecieć... tak wiem, wydaje się to byc problem "pierwszego świata" ale od dwóch lat staramy się o dzidzię, ja tak bardzo chce byc mamą ale nie chce pozbawiac męża fajnego wyjazdu tym bardziej, że od roku wyszliśmy na prostą z pieniedzmi i nie chce żeby czul sie jak maszynka do zarabiania pieniędzy bez żadnych przyjemności.

@fredka84 to o wakacjach napisze jak już mnie wywołałaś🤪

Jedzcie na wakacje, jak coś to przesunięcie o miesiąc stymulacje, czy transfer. Oprócz in vitro trzeba jeszcze żyć! A takie rzeczy pozwalają sobie z tym wszystkim poradzić. Szczególnie że jak się już uda to nie pojeździsz przez jakiś czas 😃

Do góry