reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ooooo, witaj koleżanko 😊. Ja też będę się szczepić... Ciągle o tym czytam i tak mało wiem 🤔
Ja wolę nie czytać :D Doktor dał nam alternatywę, ale większe nadzieje pokładał w szczepieniach, więc się na nie zdecydujemy, tylko tyle trzeba czekać :( Na jakim etapie jesteście już?

reklama
Ja wolę nie czytać :D Doktor dał nam alternatywę, ale większe nadzieje pokładał w szczepieniach, więc się na nie zdecydujemy, tylko tyle trzeba czekać :( Na jakim etapie jesteście już?
A napiszesz mi coś o sobie na privie?
Co Wam proponował? Immunopresję?
Ja właśnie w wielkich bólach stworzyłam jednego jedynego zarodka😔. Jest już zamrożony więc działam dalej. Biłam się z myślami czy nie zrobić od razu następnej stymulacji, żeby choć podwoić swoje szanse, ale i dziewczyny i mój mąż mówią żeby próbować z tym jedynakiem.
We wtorek mąż jedzie na krew, aby zrobić kilka badań dla Paśnika, potem mam mu to wysłać i czekać na skierowanie

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Niedługo czeka nas wizyta w klinice niepłodności dokladnie w marcu nasza pierwsza. Mąż cierpi na oligozoospermie. Androlog patrząc na wyniki badan stwierdzil że tylko on vitro wchodzi w grę. Nie chce żeby moje pytanie zabrzmiało głupio, że warunkuje bycie mamą od czegokolwiek, ale ile czasu trwa od pierwszej wizyty do transferu? Jak to u Was wyglądało? W grudniu wykupilismy wycieczke do Grecji na początek czerwca. Po prostu nie wiem i stresuje się jak to wszystko rozegrać i pogodzić. Czy lepiej odwołać wycieczkę czy jednak nie i poczekać. Nie chcialabym płacić jeszcze kilku tysięcy jak np będzie trzeba odwołać bo na razie zaplacona sama zaliczka. Z drugiej strony nigdy nie byliśmy na takiej wycieczce więc może warto pociągnąć temat z in vitro i polecieć... tak wiem, wydaje się to byc problem "pierwszego świata" ale od dwóch lat staramy się o dzidzię, ja tak bardzo chce byc mamą ale nie chce pozbawiac męża fajnego wyjazdu tym bardziej, że od roku wyszliśmy na prostą z pieniedzmi i nie chce żeby czul sie jak maszynka do zarabiania pieniędzy bez żadnych przyjemności.

@fredka84 to o wakacjach napisze jak już mnie wywołałaś🤪

Jedzcie na wakacje, jak coś to przesunięcie o miesiąc stymulacje, czy transfer. Oprócz in vitro trzeba jeszcze żyć! A takie rzeczy pozwalają sobie z tym wszystkim poradzić. Szczególnie że jak się już uda to nie pojeździsz przez jakiś czas 😃

Do góry