reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Oj kilka mam 🙈 ale ten na zdjęciu ma szczególne znaczenie ☺️
@Per Em jak tam? Wczoraj pierwszy raz od dawna padłam jak kawka i dopiero doczytałam twoje posty 😔 mam nadzieję że już nie krwawisz i okaże się że to nic groźnego. Trzymam mocno kciuki i dawaj znać po wizycie w klinice ✊✊✊✊ wierze w to ze będzie wszystko dobrze ✊✊✊✊✊❤️
no to opowiadaj jakie ma znaczenie ;) Kiedy ty masz stymulke?

reklama
W każdym razie jesteśmy nadal razem ❤️ dziękuję za wszystkie kciuki, na pewno pomogły ❤️ robił USG, zarodek ma 3 km czyli adekwatnie do tygodnia, ale jeszcze za mały, by zobaczyć serduszko.
Kosmówka się nie odkleiła ani nic, podobno wszystko super, mam leżeć i odpoczywać. Dostałam zwolnienie na tydzień, ale powiedział, że za tydzień na wizycie na pewno przedłuży. Oczywiście powiedział mi też, że jestem naiwna myśląc, że chodząc cały czas do pracy, wykaże się jako dobry pracownik🙃 no wiem o tym, ale coz, chciałam jak zwykle być dobra. Jednakże szefowa jak zwykle okazała się pizdą.generalnie pogratulowała, że trzyma kciuki i takie tam, ale ma żal, że jej wcześniej nie powiedziałam. I w ogóle jakieś takie schizy. No *****, w takiej sytuacji takie rzeczy gadać... A ja głupia jeszcze rano dzwoniłam i załatwiałam zamówienie.
Po jakiś czasie się chyba zreflektowała i napisała bardzo miłego SMS, że się cieszy i na prawdę trzyma kciuki.
Ale UJ z nią. Najważniejsze, że fasolka jest ze mną i ją dzisiaj widziałam ❤️
Obym tylko nie musiała wracać do pracy już.
Kochana tak sie cieszde dzisiaj od rana tylko o tobie myslalam. Przeczytalam juz wczesniej ale nie odpisywalam bo nie mialam czasu. Dzisiaj moja mam po mnie przyjechala i siedzialam u nich w domku ;) PRZECUDOWNIE :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

@bazylia128 Za równe 3 tygodnie powinnam zacząć działać ☺️ a jakie znaczenie... No więc przypomina mi on o jednej z najważniejszych osób w moim życiu... Jest to data i godzina ( zegarek pokazuje godzinę) śmierci mojej ukochanej Babci. Babci za którą oddala bym wszystko, żeby móc znów chodź przez chwilę ja przytulić ❤️

To nie ma w Pl szalu z usg,ja mialam 3 prenatalne i pierdylion u mojego ginekologa.Wszystko na kase chorych na szczescie.
Mogli by ci wiecej zrobic ,chocby na to ze to ciaza mnoga .🙂
No zobaczymy jak będę się prowadzić:-) jak będą problemy to może więcej będzie.

Dziewczyny mam pytanie. Niedługo czeka nas wizyta w klinice niepłodności dokladnie w marcu nasza pierwsza. Mąż cierpi na oligozoospermie. Androlog patrząc na wyniki badan stwierdzil że tylko on vitro wchodzi w grę. Nie chce żeby moje pytanie zabrzmiało głupio, że warunkuje bycie mamą od czegokolwiek, ale ile czasu trwa od pierwszej wizyty do transferu? Jak to u Was wyglądało? W grudniu wykupilismy wycieczke do Grecji na początek czerwca. Po prostu nie wiem i stresuje się jak to wszystko rozegrać i pogodzić. Czy lepiej odwołać wycieczkę czy jednak nie i poczekać. Nie chcialabym płacić jeszcze kilku tysięcy jak np będzie trzeba odwołać bo na razie zaplacona sama zaliczka. Z drugiej strony nigdy nie byliśmy na takiej wycieczce więc może warto pociągnąć temat z in vitro i polecieć... tak wiem, wydaje się to byc problem "pierwszego świata" ale od dwóch lat staramy się o dzidzię, ja tak bardzo chce byc mamą ale nie chce pozbawiac męża fajnego wyjazdu tym bardziej, że od roku wyszliśmy na prostą z pieniedzmi i nie chce żeby czul sie jak maszynka do zarabiania pieniędzy bez żadnych przyjemności.
Korzystaj dopóki możesz i bawcie się świetnie na fajnej wycieczce ❤️. Jak zaczniecie przygodę z in vitro, to będzie Wam potrzebna czysta głowa i pozytywne nastawienie. Stymulację zawsze mozna przełożyć na inny miesiąc - na taki, który Tobie pasuje 😊.
Ja zaczynałam od inseminacji i stopniowo przygotowywałam się do in vitro, więc nie potrafię określić czasu.

Dziewczyny podczytuję was od jakiegoś czasu i widzę jaką jesteście skarbnicą wiedzy...Aktualnie jestem po 3 transferach z KD i za każdym razem beta w 7 dpt ok. 10 delikatnie wzrasta i spada...Czy któraś z was ma może jakiś pomysł jakie zrobić badania? Co może być tego przyczyną?

Dziewczyny podczytuję was od jakiegoś czasu i widzę jaką jesteście skarbnicą wiedzy...Aktualnie jestem po 3 transferach z KD i za każdym razem beta w 7 dpt ok. 10 delikatnie wzrasta i spada...Czy któraś z was ma może jakiś pomysł jakie zrobić badania? Co może być tego przyczyną?
Wiesz, ja zapamiętałam słowa immunologa Paśnika, że po 3 nieudanych transferach trzeba do niego walic drzwiami i oknami 😜. Przyczyn tak naprawdę może być wieeeeeele i czasami jest tak, że się ich po prostu nie znajdzie 😔.
A miałaś już jakieś badania robione? Histeroskopię np?

reklama
No, ale przeciez mozesz miec gina, do ktorego sobie bedziesz chodzić na usg, nie?
No chyba, ze na nfz jest ok dla Ciebie to jasne, ze nie ma sensu kombinowac.
Zapytalam, bo chyba rzadko kiedy tu sie zdaza na tym forum ciaza prowadzona na nfz, albo moze mi sie wydaje.
Pierwsza ciąża od 11-12tc na NFZ, ale to moja ginekolog znam ja od dziecka to miałam usg na każdej wizycie :p u dwóch lekarzy prowadzić ciąży mi się nie chce, ale może wskoczę sobie czasem na usg :-) prywatnie.

Do góry