reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Per Em ,kochana ,trzymam wielkie kciuki,masz piekna Bete,progiem sie nie przejmuj,bo tak jak Kate pisze,to wychodzi tamto nie.Moj pierwszy badany byl 0,78,wlasnie z tego powodu chyba.Ale przezylam i mamy sie dobrze.Czekamy na wiesci😊

reklama
Tez się zastanawiałam czy nie za wcześnie. W pierwszej ciąży miałam w 12tc i 5 dni. A teraz nie cały 12 tc. Zobaczymy. Czekam za wizytą. Mój M zly bo go nie wpuścili. Ech co zrobić. Mam nadzieję że zrobi kilka zdjęć.
U mnie to samo w Państwowym szpitalu nie mogę zabrać ze sobą Marceliny na dzisiejszą wizytę ( zostawiam w sąsiada)
Zastanawiające jest to że w prywatnym wchodzimy na wizytę we 3 .....

U mnie to samo w Państwowym szpitalu nie mogę zabrać ze sobą Marceliny na dzisiejszą wizytę ( zostawiam w sąsiada)
Zastanawiające jest to że w prywatnym wchodzimy na wizytę we 3 .....
Ja prywatnie idę na usg prenatalne i tylko ja mogę wejść. A jak idę do mojego profesorka tez prywatnie to mąż może wejść. Śmieszne jest to ze wszystko odbywa się w jednym gabinecie 🤪

Tez się zastanawiałam czy nie za wcześnie. W pierwszej ciąży miałam w 12tc i 5 dni. A teraz nie cały 12 tc. Zobaczymy. Czekam za wizytą. Mój M zly bo go nie wpuścili. Ech co zrobić. Mam nadzieję że zrobi kilka zdjęć.
ja miałam mieć w 12.1 wg transferu, potem z usg wychodziło 11.6, a już na usg prenatalnym okazało się, że dziecko większe i wyszedł 12.3. Na tym usg ważne, aby załapać się na konkretne wymiary (czyli wg mnie np. ustawianie na 11.2 czy 13.6 jest już dośc ryzykowne), bo przy takich maluchach kilka cm, ma znaczenie i mogą wyjść poza wymiarówkę wymaganą do tego badania. Oni mają normy dla każdego wymiary i pod tym względem oceniają (np. nt2 dla 11.0 tc jest ok, a dla 13.6 już jest w górnej granicy normy). Do tego, w razie problemów, potem jeszcze jest czas na reakcję, dodatkowe badanie usg itp. Także wg mnie wcale nie jest za wcześnie :) PS. ten tc jest bardziej istotny przy połówkowych z tego, co czytałam, bo tam ocenia się już rozwój, a dziecko w trakcie 4 tygodni roście dwukrotnie. Dlatego zalecają połówkowe robić najlepiej ok. 22 tc.

reklama
Do góry