reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czekać kazali i dzwonic do położnej... A moja położna odeszla i nie znam mojej nowej poloznej... Najwyżej zadzwonię jutro do przychodni i się spytam bo sie zmartwiłam bardzo...
To zadzwon do szpitala i porozmawiaj z inna polozna. Jak trzeba to idz do szpitala na dalesze badania - ja bym chyba tak zrrobila. Tutaj w PL pojechala bym do kliniki ale ty chyba nie mozesz?

Podobno rozjazd poszczególnych pomiarów może wynosić do 14dni tak mi mowił lekarz na połówkowych bo mój maluszek względem tygodnia ciąży miał np. krótsze FL, dłuższe kości ramienia, mniejszą o kilka dni główkę (ale mózg prawidłowy a lekarz mówił, że to najważniejsze), brzuszek w normie, teraz byłam 3tygodnie po połówkowych i wszystko odpowiadało tygodniowi ciąży lub o dzień /dwa do przodu. Ważne czy sprawdzili mózg jak się rozwija bo to najważniejsze. Może Cię to pocieszy, ale u mojego w 16tc nie było widać żołądka, dopiero w 19tc coś tam zaczęło się pojawiać a w 22tc już był dobrze widoczny.
Nooo pamietam jak u ciebie bylo z tym zoladkiem ;)

Ciemny jakiś który sie uczył bo siedziała przy Nim babeczka i mu mowila co ma robić... 😕 Ale mierzyl 2 razy...
Pewnie nowy więc nie miał wprawy w poprawnym mierzeniu. Znając życie wszystko będzie dobrze na następnym USG. Koniecznie zadzwon jutro do położnej i powiedz, że się bardzo denerwujesz to dostaniesz wizytę szybciej. Spróbuj się nie denerwować, wszystko będzie dobrze 😘

Ciemny jakiś który sie uczył bo siedziała przy Nim babeczka i mu mowila co ma robić... 😕 Ale mierzyl 2 razy...
Czyli nie lekarz a jakis praktykant od aparatu usg
... naprawdę nie bierz sobie tego teraz tak do serca. Gdyby coś z małą bylo nie tak to juz wcześniej by wyszło w pomiarach. Tak jak motylek napisala po 30tc to te pomiary są już bardziej orientacyjne, każda czesc ciała dziecka moze wskazać na nieco inny wiek ciąży. U mnie ostatnie pomiary usg wskazywały ze urodze dziecko ponad 3.5kg a syn ważył nieco ponad 2.9kg

reklama
Do góry