A jaka powinna być? Duża różnica? Co powiedział?? Kiedy kazał przyjść??Nie wiem... Załamałam się bo oni sami sie zmartwili... Boje sie
reklama
motylek24
Fanka BB :)
Czyli główka jest na dolnej granicy normy ale nadal normy. A reszta pomiarów? Może dziecko jest drobne?Powiedzieli ze sie skontaktuja z moim szpitalem... Ja jestem w 29 tyg i 3 dniach ciąży a glowka jest wielkości 265mm... A powinna byc wieksza... Zobacz załącznik 1230499
Szpital na pewno się z tobą skontaktuje i będą to monitorować. Nie denerwuj się tylko, bo to niedobre dla Majeczki
Dziękuję kochana, staram się ale płaczę jak poje...bana bo strasznie się zmartwiłam
A jaka powinna być? Duża różnica? Co powiedział?? Kiedy kazał przyjść??
Nie wiem wlasnie jaka powinna być ale jej glowka jest wielkości dziecka ktore jest w 27 tyg i 6 dni.. A ja jestem 29tydzien i 3 dni...
bazylia128
Jejjjkuuu serduszko nie zalamuj sie. Wiem ze teraz nie bedziesz o niczym innym myslala ale co oni ci w tej sytuacji kazali robic?Nie wiem... Załamałam się bo oni sami sie zmartwili... Boje sie
Wielkość glowki Maji jest w wielkości 28 tygodnia... A ja jestem w 29 tyg i 3 dniu...
Aduś16
A kto Tobie wykonywal usg? Wydaje mi się że nie lekarz jak to w UK najczęściej bywa. Myślę że nie potrzebnie Cie nastraszyli i wszystko jest okTo jest reszta wymiarów... Wszystko inne jest w normie tylko glowka mala....Zobacz załącznik 1230503
bazylia128
Nie placz jak poje....na Bo zaszkodzisz Majeczce, Tylko sie ogarnij i dzialaj. Jeszcze bedzie pieknie Co masz dalej zrobic? Kiedy jakis termin nastepnego badania?Dziękuję kochana, staram się ale płaczę jak poje...bana bo strasznie się zmartwiłam
Jejjjkuuu serduszko nie zalamuj sie. Wiem ze teraz nie bedziesz o niczym innym myslala ale co oni ci w tej sytuacji kazali robic?
Czekać kazali i dzwonic do położnej... A moja położna odeszla i nie znam mojej nowej poloznej... Najwyżej zadzwonię jutro do przychodni i się spytam bo sie zmartwiłam bardzo...
reklama
katarzyna86
Podobno rozjazd poszczególnych pomiarów może wynosić do 14dni tak mi mowił lekarz na połówkowych bo mój maluszek względem tygodnia ciąży miał np. krótsze FL, dłuższe kości ramienia, mniejszą o kilka dni główkę (ale mózg prawidłowy a lekarz mówił, że to najważniejsze), brzuszek w normie, teraz byłam 3tygodnie po połówkowych i wszystko odpowiadało tygodniowi ciąży lub o dzień /dwa do przodu. Ważne czy sprawdzili mózg jak się rozwija bo to najważniejsze. Może Cię to pocieszy, ale u mojego w 16tc nie było widać żołądka, dopiero w 19tc coś tam zaczęło się pojawiać a w 22tc już był dobrze widoczny.To jest reszta wymiarów... Wszystko inne jest w normie tylko glowka mala....Zobacz załącznik 1230503
Podziel się: