reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czyli główka jest na dolnej granicy normy ale nadal normy. A reszta pomiarów? Może dziecko jest drobne?

To jest reszta wymiarów... Wszystko inne jest w normie tylko glowka mala.... IMG_20210124_170905.jpg

Jejjjkuuu serduszko nie zalamuj sie. Wiem ze teraz nie bedziesz o niczym innym myslala ale co oni ci w tej sytuacji kazali robic?

Czekać kazali i dzwonic do położnej... A moja położna odeszla i nie znam mojej nowej poloznej... Najwyżej zadzwonię jutro do przychodni i się spytam bo sie zmartwiłam bardzo...

reklama
To jest reszta wymiarów... Wszystko inne jest w normie tylko glowka mala....Zobacz załącznik 1230503
Podobno rozjazd poszczególnych pomiarów może wynosić do 14dni tak mi mowił lekarz na połówkowych bo mój maluszek względem tygodnia ciąży miał np. krótsze FL, dłuższe kości ramienia, mniejszą o kilka dni główkę (ale mózg prawidłowy a lekarz mówił, że to najważniejsze), brzuszek w normie, teraz byłam 3tygodnie po połówkowych i wszystko odpowiadało tygodniowi ciąży lub o dzień /dwa do przodu. Ważne czy sprawdzili mózg jak się rozwija bo to najważniejsze. Może Cię to pocieszy, ale u mojego w 16tc nie było widać żołądka, dopiero w 19tc coś tam zaczęło się pojawiać a w 22tc już był dobrze widoczny.

Do góry