reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie martw się, mój ma to samo, wszystko by chciał ale najlepiej pełne konto z wieloma zerami... Ja mu wciąż mówię że będzie co tylko zechce jak da mi dziecko, potem niech robi co chce. Firma? Proszę bardzo. Samochód? Proszę bardzo? Wakacje na Hawajach? Jasne! Nawet złote góry mu namaluje jak zechce 😂 ale to nadal chłop i jego gadka "czemu to tyle musi kosztować?" inni mają domy, wakacje a my lądujemy w klinikę! Itp itp trudno, los tak chciał.
33 to już nie tak strasznie dużo więcej od tego co wydałam a miałam tylko 2 szanse... Muszę poszukać najlepszej opcji.

Jesteś pewna że w razie potrzeby (choć wierzę z całego serducha że takowej nie będzie✊✊✊) mąż nie da się namówić? Groźba, prośbą czy jakkolwiek? 😜
Nie wiem... Myślałam że w razie czego zagroże mu rozwodem... I jedna opcja i druga będą dla mnie cool 😉
(w sensie I kolejna procedura i rozwód 😁)

Ech te chłopy... Niby każdy inny, a jak pogrzebiesz, to wszyscy tacy sami 🙄

A dlaczego miałaś tylko 2 zarodki? Ile komórek Ci dali?

reklama
Caro Kochanie, sprawdziłam wczoraj wieczorem wyniki mojego męża, bo tez były kiepskie totalnie. Pierwsze były bardzo podobne do tych waszych i lekarz powiedział nam wtedy na wizycie ze to nie problem. Później brał Profertil przez ok pol roku i już przed sama punkcja wyniki się potroiły! ma zylaka powrózka i wczoraj jak przygotowywałam dokumenty, to kuwa doczytałam ze jeszcze jakieś zapchane kanaliki, wiec mamy total.
Ja myśle ze operacja męża na to wpłynęła, może jest jeszcze osłabiony, także myśle ze zapytaj lekarza najpierw, bo nam przy podobnych wynikach powiedział ze i tak jest w czym wybierać, bo przecież potrzeba tylko kilka plemnikow.
Z tego co wiem, to biopsje robi się, jak już jest klapa totalna, czyli praktycznie nie ma, wtedy szukają przez biopsje, nie sądzę, żeby u Was tak było 😘
Jak się czuje Twój mąż?
Gracjas, zapytam o biopsje bo podobno.tam są lepsze plemniczki niby młodsze itp. Może by to coś pomogło 🤔 .
Zobaczymy co powie.

Nie wiem... Myślałam że w razie czego zagroże mu rozwodem... I jedna opcja i druga będą dla mnie cool 😉
(w sensie I kolejna procedura i rozwód 😁)

Ech te chłopy... Niby każdy inny, a jak pogrzebiesz, to wszyscy tacy sami 🙄

A dlaczego miałaś tylko 2 zarodki? Ile komórek Ci dali?
Właśnie, każdy inny a jednak taki sam. Prości jak budowa cepa tak mi mówiono 😂😂
Miałam 3 komórki, jedna obumarła a dwie zaplodnily się poprawnie ale ciąży nie było. Beta zawsze 0. Lekarka prowadząca uznała że mały pakiet KD wystarczy ale jak widać nie wystarczyło bo nikt nie zakładał problemów w immunologii. Teraz wychodzą kwiatki i zanim znów wydam ciężką kasę to zbadam co mogę..

Właśnie, każdy inny a jednak taki sam. Prości jak budowa cepa tak mi mówiono 😂😂
Miałam 3 komórki, jedna obumarła a dwie zaplodnily się poprawnie ale ciąży nie było. Beta zawsze 0. Lekarka prowadząca uznała że mały pakiet KD wystarczy ale jak widać nie wystarczyło bo nikt nie zakładał problemów w immunologii. Teraz wychodzą kwiatki i zanim znów wydam ciężką kasę to zbadam co mogę..
Nigdy nie zgodziłabym się na mały pakiet... Im więcej, tym lepiej, jestem już tak świadoma nieskuteczności in vitro, że nie boję się nadmiaru zarodkow... Ja sprawdzając kliniki liczyłam, które dają najwięcej na najmniejszą kwotę... W sumie ogolnie nie mam najlepszego zdania o klinikach.. Teraz pewnie zwróciłabym uwagę też na inne rzeczy...

No to nie ma wyjscia w Twoim przypadku, jak tylko nowy pakiet... Moim zdaniem, przynajmniej 6 komórek... Invimed daje 12 w pakiecie, ale mrożonych, to też daje ryzyko że nie wszystkie się rozmrożą prawidłowo...

reklama
Do góry