reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kate, jutro będę pytać jak to dokładnie wygląda. Mąż dzwonił bo ja się nie nadaję.
Powiedzieli mu, ze zapłodnilo się 10 ale się nie nadają.
Podejście pierwsze. Protokół był krótki.
Pochodzenie niepłodności nieznane, wiec ICSI.
Mamy jeszcze 10 zamrożonych ale skoro na połowie z danego cyklu nie wyszło, to na drugiej połowie tez raczej nie wyjdzie.
Kariotypu nie robiliśmy tzn nie było do niego wskazań (jeszcze).
To już macie wskazanie do badania kariotypów... A może i coś wiecej z genetyki. Kurcze, ja tego nie rozumiem. Badanie nie jest jakieś mega tanie, ale to mały ułamek kosztu procedury. Lepiej zlecić i wtedy dobrać procedury tak, zeby byla jednak szansa na sukces. A nie tak na ślepo... @kate_p7 dobrze napisała. Pierwsze podejście to jak loteria. No ale bez badań to już nawet w totka chyba łatwiej wygrać choćby czwórkę... Potrzebujecie dużo posprawdzać. Brak zarodków z 10 zapłodnionych komórek (rocznik 85,tak?) to niestety rzeczywiście pokazuje jakiś problem. Na pewno da się coś wymyślić, więc się nie załamuj 😘✊✊✊Jeszcze będzie dobrze, zobaczysz!!!
Ovum to Warszawa, tak?

W przypadku niepłodności idiopatycznej kariotyp jest obowiązkowy bo to tłumaczyć może brak zarodków. Poza tym przy idiopatycznej nie robi się IUI ponoć to nie ma sensu. Jakoś inaczej jesteście prowadzeni. Poproś o epikryze. Tam masz napisane wszystko ile komórek się zapłodnilo, jakiej były klasy itp. Jeżeli do 3 doby rozwijają się dobrze to komórki jajowe są ok. Jeżeli po 3 dobie coś się dzieje to wina plemnika jest. Poza tym im więcej komórek tym są gorszej jakości. Bardzo duzo komórek jak na pierwsza stymulację jakie masz AMH? I jaki wielk albo masz PCOS albo Cię przestynulowali. Ja mam wysokie AMH i u mnie zawsze duzo komórek ale to nie wina lekarzy tylko wysokiej rezerwy. Ale poczekaj na to co lekarz powie. Ja miałam zapładniane 6 komórek i tylko 3 zarodki z czego jeden przetrwał do 5 doby tak urodził się mój syn. Tez było słabo :-) a jednak. Jak już wiemy co u nas nie gra to teraz mamy klęske urodzaju przy ostatniej procedurze. W domu syn 5 lat, w brzuchu bliźniaki a jeszcze 6 pięknych blastocyst zamrożonych czeka bo poszło tak dobrze. To dopiero początek :-)
I co Ty z tą Twoją szósteczką zrobisz Kochana🙈😊Urodzaj rzeczywiście konkretny😊No i te bliźniaki 😍😍😍Gratulacje!!! ❤️❤️kiedyś sama marzyłam o bliźniakach 😆😆😆
Jak sie czujesz? Bo czytalam, że jakby jesteś już ozdrowieńcem?

Jade na wizytę i chyba wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że nie powinnam dziś jechav 🙈 nawet nie wiem czy zdążę 🙈 mega korek na autostradzie. Jade ze szwagrem i jak zwykle wyjechaliśmy duzooo wcześniej aby mieć jeszcze chwilę przed klinika a tu co niespodzianka stoimy na środku a4 😔😔😔😔

Jade na wizytę i chyba wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że nie powinnam dziś jechav 🙈 nawet nie wiem czy zdążę 🙈 mega korek na autostradzie. Jade ze szwagrem i jak zwykle wyjechaliśmy duzooo wcześniej aby mieć jeszcze chwilę przed klinika a tu co niespodzianka stoimy na środku a4 😔😔😔😔
Trzymam kciuki, żebyscie zdążyli ✊

Jaki piękny korek 😔😔😔😔 zostało nam 34 kilometry do kliniki aczas pokazuje na 1,5 godziny. No przecież ja zaraz zwariuje i zacznę włosy z głowy rwać

Załączniki

• 16106996087631595299573889156097.jpg
    16106996087631595299573889156097.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 70
Powodzenia kochana, na pewno zdążysz i wszystko będzie ok 👍✊

reklama
Do góry