motylek24
Fanka BB :)
Dobrze wiesz w bazie jest multum publikacji. Nie mam już ochoty do tego wracać. Ja zaczynałam oznaczenia bety od 7 dpt. Miałam bardzo niskie wartości. Następne oznaczenie już sugerowało klapę. Dokładnie moje niskie poziomy z 7 a zwlaszcza 9 dpt sugerowały jakieś 20% szans, są na ten temat publikacje. Przecież nie pisaliśmy o becie " 0 " tylko o jej niskich wartościach i przyrostach, a ty cytujesz przez siebie wybrana pracę i zerowych wartościach bety.Proszę nie oferuj wyroków i danych na podstawie swoich własnych przekonań tylko źródeł naukowych. Tak jak ja to robie :
Conclusions
Early β-hCG measured 5-6 days after ET is very predictive of successful pregnancies in blastocyst cycles in both fresh and FET cycles. A positive test is associated with about a 75% chance of a live birth. In the fresh group, an early negative β-hCG was 100% predictive of no pregnancy, but in the FET group an early negative in the FET group which was positive on days 9-11 led to a live birth in only 5% of cases. Women undergoing fresh cycles using blastocyst ET who have a negative β-hCG test on days 5-6 can safely stop their progesterone supplementation and assume this is a failed cycle. I
Jeżeli nie ma bety w 6dpt w cyklach nie mrożonych zarodków to wiadomo ze transfer się nie udał. (2018) w przypadku mrożonych zarodków mówią o tym, ze beta 9-11dpt to 5% szans. To skąd u Ciebie te 20% ? Jeżeli chcesz dyskusji to poproszę fakty i mocne dane a nie opinie i przekonania. Co jest oczywistością ze przekłada się pozna implantacja na poziom bety.
VOLUME 110, ISSUE 4, SUPPLEMENT , E263-E264, SEPTEMBER 01, 2018
Nie mam czasu teraz szukać, może kiedyś wrzucę. Lecę kaszę gotować