reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A ja dzisiaj zrobiłam pierwsze zdjęcia brzuszka, bo już tak ładnie go widać. Dodam, ze zdjęcie jest robione rano przed jedzeniem, więc to nie jest brzuszek spożywczy 🤪
Bardzo cieszą mnie takie małe rzeczy 🥰
Stwierdziłam tez, ze koniec mojej depresji i ciągłym myśleniu tylko o mdłościach i wymiotach i dzisiaj jedziemy z mężem wybierać wózki, muszę się przestawić z myślenia jaka ja jestem biedna i jak się źle czuję na myślenie: zbieram wyprawkę dla mojego maleństwa 🤪 😜 Może to jest klucz do sukcesu i lepszego samopoczucia.
Ja wiem, że to post o brzuszku (pięknym swoją drogą na prawdę!) Ale przyuważylam w tle psiaka. Dobrze widzę, że masz Cavaliera?
Pozdrawiamy z moją Adeją ☺️

Załączniki

• IMG_20201201_011247.jpg
    IMG_20201201_011247.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 74
reklama
@Gonia0605 ale mi przykro, trzymaj się :(

A ja byłam dziś na wizycie po nieudanym transferze u swojej doktor. Mam zalecenie odpuszczenia aktualnego cyklu, wykonanie scratchingu i podejście w kolejnym cyklu do transferu. Ktoś wykonywał scratching? Rzeczywiście coś pomaga? Wykorzystam przestój i porobię też badania do dr P. zobaczymy co tam wyjdzie i druga próba w lutym :)

Nie przeoczyłaś... Nie pisałam o tym... Miałam transfer 24 grudnia.
Kochana... ostatnio myślałam żeby zapytać jak Twoje sprawy, bo pamiętam że miałyśmy jakoś podobnie zaczynać w grudniu... Też bym miała 23-24 transfer.
Tak mi przykro, bardzo przykro...Chciałabym napisać coś na pociechę, ale trudno o coś sensownego w takiej sytuacji. Po prostu trzymaj się, słońce jeszcze dla Ciebie zaświeci. To takie banały, ale szczere.

@Gonia0605 ale mi przykro, trzymaj się :(

A ja byłam dziś na wizycie po nieudanym transferze u swojej doktor. Mam zalecenie odpuszczenia aktualnego cyklu, wykonanie scratchingu i podejście w kolejnym cyklu do transferu. Ktoś wykonywał scratching? Rzeczywiście coś pomaga? Wykorzystam przestój i porobię też badania do dr P. zobaczymy co tam wyjdzie i druga próba w lutym :)
Uważam, że to odpuszczenie to bardzo dobry pomysł. Lepiej wybadać wszystko i nie marnować kropkow. Ale liczę, że mimo wszystko i bez tego następny transfer by się udał ❤️

Dziewczyny, przygotowujące się do in vitro bądź po nim.. Mam do Was pytanie 🙈
Jak liczyłyście 1 dc? Czy wasza klinika się jakoś bardziej nad tym rozwodziła?
Mialam 3 dni krwi na papierze, wkładka czysta.. Oczywiście nie liczyłam tego jakoś 1 dc.. Wczoraj była już krew na wkładce, ale nie jakieś wielkie ilości.. I wyczytałam, że tego też nie powinnam liczyć jako 1dc..wedlug niektórych 1dc to jest już takie mocne krwawienie jak zawsze mam od 2dc,bo zawsze liczyłam 1dc jak jest normalnie krew na wkładce czy podpasce i teraz zgłupiałam 🙈

Dziewczyny, przygotowujące się do in vitro bądź po nim.. Mam do Was pytanie 🙈
Jak liczyłyście 1 dc? Czy wasza klinika się jakoś bardziej nad tym rozwodziła?
Mialam 3 dni krwi na papierze, wkładka czysta.. Oczywiście nie liczyłam tego jakoś 1 dc.. Wczoraj była już krew na wkładce, ale nie jakieś wielkie ilości.. I wyczytałam, że tego też nie powinnam liczyć jako 1dc..wedlug niektórych 1dc to jest już takie mocne krwawienie jak zawsze mam od 2dc,bo zawsze liczyłam 1dc jak jest normalnie krew na wkładce czy podpasce i teraz zgłupiałam 🙈
krew zywo czerwona czy burnatne plamienie? jak plamienie to na pewno nie możesz liczyć jeszcze dc. Generalnie to jak pojawia się krwawienie wyraznie czerwona krwia to liczysz to jako 1dc(krwawienie, nie plamienie). czasami miesiączki są skąpe ale nawet wtedy krew musi być żywo czerwona.

krew zywo czerwona czy burnatne plamienie? jak plamienie to na pewno nie możesz liczyć jeszcze dc. Generalnie to jak pojawia się krwawienie wyraznie czerwona krwia to liczysz to jako 1dc(krwawienie, nie plamienie). czasami miesiączki są skąpe ale nawet wtedy krew musi być żywo czerwona.
Zdecydowanie krew żywo czerwona :)
Te pierwsze 3 dni kiedy krew była tylko na papierze to na wkładce były brązowe plamy,a od wczoraj jest normalna krew, ale właśnie nie jest jej jakoś mega dużo..

reklama
Zdecydowanie krew żywo czerwona :)
Te pierwsze 3 dni kiedy krew była tylko na papierze to na wkładce były brązowe plamy,a od wczoraj jest normalna krew, ale właśnie nie jest jej jakoś mega dużo..
hmm to moze masz skapy okres i wczoraj 1 dc.....ale jednak jeśli masz watpliwosci lepiej uzgodnić z lekarzem :) pewnie dzień czy 2 różnicy wielkiej nie zrobi w braniu leków ale lepiej żeby było pod kontrolą :)

Do góry