reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wiecie co, chyba muszę iść offline przynajmniej z moich zawodowych grup bo co się jakaś taka info pojawi to mnie paraliżuje(załącznik), oczywiscie na pewno jest to jakiś %przypadków ale @kate_p7 bądź czujna No i w ogóle dla Was dziewczyny. Któraś pisała że u niej w krajiu( Hiszpanii??) Dają profilaktycznie heparynę wszystkim ciężarnym covid+ i chyba jednak jakiś sens w tym jest
Tak z tego co wiem z forum i co mówił mój lekarz dają clexane każdej ciężarnej covid + bo nie wiadomo w którą stronę i jak szybko to pójdzie.....

reklama
W takim wypadku Intralipid nie jest rozwiązaniem przy KD, on ma bardzo wąskie działanie. Bardziej immunosupresja no i właśnie steryd, czyli leki które się stosuje tez przy przeszczepach organów dawców
Adus ,ale zmiejsza mocno NK jesli sa za wysokie.Mi to doope uratowalo.Moze u Gosi sa ok,nie wiem

A ja dzisiaj zrobiłam pierwsze zdjęcia brzuszka, bo już tak ładnie go widać. Dodam, ze zdjęcie jest robione rano przed jedzeniem, więc to nie jest brzuszek spożywczy 🤪
Bardzo cieszą mnie takie małe rzeczy 🥰
Stwierdziłam tez, ze koniec mojej depresji i ciągłym myśleniu tylko o mdłościach i wymiotach i dzisiaj jedziemy z mężem wybierać wózki, muszę się przestawić z myślenia jaka ja jestem biedna i jak się źle czuję na myślenie: zbieram wyprawkę dla mojego maleństwa 🤪 😜 Może to jest klucz do sukcesu i lepszego samopoczucia.

Załączniki

• 2021-01-08 (15+2)b.jpg
    2021-01-08 (15+2)b.jpg
    141,4 KB · Wyświetleń: 124
Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj zrobiłam pierwsze zdjęcia brzuszka, bo już tak ładnie go widać. Dodam, ze zdjęcie jest robione rano przed jedzeniem, więc to nie jest brzuszek spożywczy 🤪
Bardzo cieszą mnie takie małe rzeczy 🥰
Ale Ty chudzinka:) jesteś chyba dokładnie miesiac do przodu względem mnie. U mnie trudno będzie cokolwiek odróżnić ze wzgledu na tluszczyk na brzuchu ;) na początku słabo bo ciąże trudniej ukryc ale potem to przynajmniej duży brzuch można już od 4mca zwalac na ciaze ;)

Ale Ty chudzinka:) jesteś chyba dokładnie miesiac do przodu względem mnie. U mnie trudno będzie cokolwiek odróżnić ze wzgledu na tluszczyk na brzuchu ;) na początku słabo bo ciąże trudniej ukryc ale potem to przynajmniej duży brzuch można już od 4mca zwalac na ciaze ;)
Spokojnie w trzecim już można zwalać na ciąże :) Jak bym miała spory brzuszek normalnie nawet bez ciąży to zawsze bym udawała ze w niej jestem, a już na pewno przez ostatnie 15 lat :D

O u mnie jednak jest owu... Jajnik się odezwał. Szkoda, że prawy ;) 16dc to późno się odezwał no ale żyje to dobrze :D

Chłopy to jednak chłopy. Taaaaaaaaaki zmęczony przyszedł, taaaaaaaaaaaaaki styrany oj no co on nie wycierpiał w tej pracy przez 4 dni. Taaaaaaaaaaaak go wymęczyli.

A potem widzi, że mnie kłóje i pyta to co trzeba dzić popróbować?? :D

Ktoś ma instrukcje obsługi płci męskiej ?? 🤪 🤪

Trzymajta kciuki żeby dofinansowanie ruszyło w przyszłym tygodniu !! :D :D To bym się załapała jeszcze w następnym cyklu oł jeeea :D
Kuźwa, przyznaj się tu szybko 😜. Co ty za dragi bierzesz😜. Byś się podzieliła 😜

reklama
Kwoczka [emoji23]. Chciałabym [emoji12]
Może być różnie, bo amh spadło o połowę [emoji3061]. Żrę garść supli - może coś pomogą
A co tam u Ciebie?
My w poniedziałek idziemy do innego lekarza.
Badania mamy w większości porobione te które mieliśmy ostatnio zlecone więc mam nadzieję że nie wymyśli jakiś nowych na które długo się czeka bo mam nadzieję zacząć od następnego cyklu stymulację.
Z jednej strony się ciesze a z drugiej boje..
Niby mam zalecenia od doc. P. ale często od Was słyszę że nie jest to złoty środek [emoji29]
Więc ekscytacja miesza mi się mocno ze strachem że znów będzie placz [emoji24]

Do góry