reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny u was też taka wiosna??? 🤔🤔

Załączniki

• IMG_20201230_123423.jpg
    IMG_20201230_123423.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 45
reklama
Wyluzuj to dobrze:-) jak ćwiczyłaś czy szczupła jesteś i mało przytyłaś to mały brzuszek ciążowy jest. Ja przytyłam w ciąży 9kg ale startowałam z 62kg po tych wszystkich stymulacjach fuuuj. Ciążowe ubrania zaczęłam nosić około 7-8 miesiąca nie wcześniej. Pierwszy trymestr stare dobre jeansy :-) a i jak kupowałam ciuchy ciążowe to XS i brzuszek tez miałam ładny bo 2-3x w tygodniu na siłownie chodziłam. To i buty prawie do końca mogłam zawiązać. W 37tc byłam na zakupach 3h w markecie z mężem. Młody się urodził zdrowy 3450kg i 56-58cm w 38tc. Teraz mam mega szok bo brzuch już mi rośnie spodnie za ciasne a dopiero 7tc. Chyba, ze wody nabieram :-) tym razem tez z 55kg wazę już 62kg:-(
Edit: i rozstępów mieć nie będziesz, ja mam śliczny brzuszek :-)
Ej no tak to szybko nie idzie😅mi brzuch wyskoczyl w 6 miesiacu,ale wiadomo u kazdej inaczej.

Wiecie dziewczyny to jest tak z tymi dziećmi dzisiaj nie mamy ani jednego i rozpaczamy. A potem to się potrafi zmienić w jednej chwili. Ja mam syna, w brzuchu bliźniaki i Bóg wie ile jeszcze dzieci w tych zamrożonych zarodkach :eek: bo mam ich aż 6. A 7 lat temu myślałam, ze w naszej sytuacji to jedno góra dwójka....
Ja jak sie dowiedzieliśmy, ze tylko ivf wchodzi w gre to modlilam sie, zeby miec jedno dziecko. Udalo sie za pierwszym razem, myslalam, ze nigdy juz stymulacji nie zrobie. I co? Mam dwie corki i 3 wychodzace z otoczki blastki zamrozone... Nie spodziewałam sie i uwazam die za ogromna szczęściarę.

Wyluzuj to dobrze:-) jak ćwiczyłaś czy szczupła jesteś i mało przytyłaś to mały brzuszek ciążowy jest. Ja przytyłam w ciąży 9kg ale startowałam z 62kg po tych wszystkich stymulacjach fuuuj. Ciążowe ubrania zaczęłam nosić około 7-8 miesiąca nie wcześniej. Pierwszy trymestr stare dobre jeansy :-) a i jak kupowałam ciuchy ciążowe to XS i brzuszek tez miałam ładny bo 2-3x w tygodniu na siłownie chodziłam. To i buty prawie do końca mogłam zawiązać. W 37tc byłam na zakupach 3h w markecie z mężem. Młody się urodził zdrowy 3450kg i 56-58cm w 38tc. Teraz mam mega szok bo brzuch już mi rośnie spodnie za ciasne a dopiero 7tc. Chyba, ze wody nabieram :-) tym razem tez z 55kg wazę już 62kg:-(
Edit: i rozstępów mieć nie będziesz, ja mam śliczny brzuszek :-)

ja jestem w pierwszej ciąży 11tc,4dzień i widzę po sobie że brzuszek się zaokrąglił i jest ciut większy . także każdemu szybciej widac inni później . to tak jak z wymiotowaniem jak chodze na badania to wszystkie pielęgniarki które pobierały mi krew to pierwsze pytanie czy wymiotuje jak mówiłam że nie to patrzyły na mnie jak na dziwoląga . Aż zapytałam się swojego lekarza prowadzącego ciążę czy ze mna jest coś nie tak że nie wymiotuję on mi wytłumaczył że nie wszystkie kobiety wymiotuja od początku ciąży nie które dopiero jak ich progesteron dojdzie bardzo wysokiego progu to zaczynaja wymiotować . i u mnie się sprawdziło ja zaczełam teraz od niedzieli

Ja jak sie dowiedzieliśmy, ze tylko ivf wchodzi w gre to modlilam sie, zeby miec jedno dziecko. Udalo sie za pierwszym razem, myslalam, ze nigdy juz stymulacji nie zrobie. I co? Mam dwie corki i 3 wychodzace z otoczki blastki zamrozone... Nie spodziewałam sie i uwazam die za ogromna szczęściarę.
Mi jak powiedzieli że 3 stymulacjie to 40% na powodzenie A ja ma 5% ....
To lekko słabo mi było. Ale mówię nie poddam się bez walki !!!!
Mam córkę i druga w brzuchu!!!!! Lekarka z 1 kliniki przeciera oczy ze zdumienia ...... ( państwowy szpital tam gdzie prowadzę ciążę państwowo )
0 zarodków w lodówce

ja jestem w pierwszej ciąży 11tc,4dzień i widzę po sobie że brzuszek się zaokrąglił i jest ciut większy . także każdemu szybciej widac inni później . to tak jak z wymiotowaniem jak chodze na badania to wszystkie pielęgniarki które pobierały mi krew to pierwsze pytanie czy wymiotuje jak mówiłam że nie to patrzyły na mnie jak na dziwoląga . Aż zapytałam się swojego lekarza prowadzącego ciążę czy ze mna jest coś nie tak że nie wymiotuję on mi wytłumaczył że nie wszystkie kobiety wymiotuja od początku ciąży nie które dopiero jak ich progesteron dojdzie bardzo wysokiego progu to zaczynaja wymiotować . i u mnie się sprawdziło ja zaczełam teraz od niedzieli
Ja jestem 12+3 I brzuchem tego nazwać nie można hi hi ale tak od dołu mi się zaokraglilo. Zaczęłam w waga 52 spadlam do 48 przez mdłości i jedzenie tylko słodkich babeczek ....
Teraz mam 51 i gumka od dresow mi przeszkadza uciska.

reklama
Do góry