A mialas criotransfer i na cyklu sztucznym?Hej witaj i gratuluje.
Jestem dziś 11+0 I to mój pierwszy dzień bez progesteronu i estrofenu zaczekam odstawić od 8+0 .
Wynik w 10 tc był 47 ng/ml
reklama
Ewunka
Fanka BB :)
Tak crio na sztucznymA mialas criotransfer i na cyklu sztucznym?
Eh..no to ci zazdroszcze ja bez estrofemu też już jestem z tydzień. A możesz mi napisać jakie leki bralaś dawki i jak odstawiałaś? I nie miałaś żadnych plamień czy przebojów przy odstawianiu?Tak crio na sztucznym
Ewunka
BrałamEh..no to ci zazdroszcze ja bez estrofemu też już jestem z tydzień. A możesz mi napisać jakie leki bralaś dawki i jak odstawiałaś? I nie miałaś żadnych plamień czy przebojów przy odstawianiu?
3x1 dupasthon jego odstawiłam jako 1 .
1500 utrogestan 800 mg dopochwowo i 700 mg doustnie
2x crinone
Brałam
8 - 400 utrogestan
9- 300 utrogestan + 1 duphostan
14 -duphostan 100 utrogestan
15 -crinone
19- 300 doustnie + duphostan
20 -400 dopochwowo
21 - crinone
.
Miałam 2 krwawienie okresowe 1 w 6 tc drugie w 8 tc . Plamienie praktycznie co kilka dni wszystkie kolory brązu, Różu i dodatki czerwieni.
Na zdjęciu rozpiska jak odstawiłam.
Pomiar progesteronu co tydzień mimo że ja zmniejszyłam dawki on rósł.
Załączniki
Kasia19881988
Cześć i jak było u ciebie ??
Tez mam silny ból głowy 9 dzień po transferze , trwa to już 2 dzień...
nie wiem co mam robić leżenie nie pomaga , byłam na spacerze tez źle , nie wiem co mam robić ...
nie wiem co mam robić leżenie nie pomaga , byłam na spacerze tez źle , nie wiem co mam robić ...
Ania.Wiosenka
Witaj, jesteśmy w identycznej sytuacji. Ja również dzisiaj jestem 12+4 Fajnie że ktoś ma ten sam termin.Hej dziewczyny! Przywitam się i tu jestem po ivf z adopcja zarodka bo mam nieprawidłowy kariotyp, troche lat trwało nam się tu znaleźć ale się udalo dzisiaj 12+4. Byl to cykl sztuczny...lekarz kazal mi tydz temu progesteron odstawiać i co zmniejszam dawkę to plamienie się pojawia. Jak wy miałyście? Kiedy odstawialyscie leki?
Mi lekarz kazał odstawić leki zupełnie już ok 2 tygodnie temu. Miałam ogromne obawy, ale 2 dni po odstawieniu zbadałam progesteron i był powyżej 100. Niektóre dziewczyny piszą, że musiały progesteron brać do 16 tyg. lub nawet dłużej. Jeśli masz plamienia, lub skurcze, to skonsultowałabym to z ginekologiem i przede wszystkim poszłabym na badanie progesteronu, które nie kosztuje dużo. Ważne żebyś zrobiła je przed wzięciem kolejnej dawki, czyli jak najdłużej po ostatniej tabletce.
Co do odstawiania
w 8 tc odstawił mi estrofem (2 tyg wcześniej już mi go zmniejszał z 2x1, na 1x1 na 1x05)
W 8 tc rozpisał mi tez dawkowanie do odstawiania progesteronu.
Do tego czasu brałam: 3x300 prog dopochwowo (lutinus) + 2x1 prolutex w zastrzyku
w * tc kazał wziać dwa zastrzyki, które mi zostały tylko ze już po 1 dziennie i od następnego dnia
3x200 przez 5 dni, potem 3x1 przez 5 dni, potem 2x1 przez 5 dni, 1x1 przez 5 dni.
Jak przechodziłam z 2x1 na 1x1 bolał mnie brzuch i spanikowałam, ale stwierdziłam że 1 dzień wytrzymam i najwyżej następnego dnia dołożę, ale następnego dnia czułam się normalnie. Ostatnie 5 dni 1x1 przeciągnęłam do 7 dni bo trochę się bałam, ale po 48 h od ostatniej tabletki zbadałam progesteron i wtedy przestałam już o tym myśleć zupełnie.
Ostatnia edycja:
Ania.Wiosenka
Próbuj bardzo dużo pić, czasami pomaga na ból głowy.Cześć i jak było u ciebie ??
Hej
Dawno mnie ty nie było, ale dużo badań za mną i wizyta u dr Paśnika i kolejne badania zrobione teraz czekam na wizytę. Niestety pierwszy wolny termin to 10 marca.. Może któraś z was jest zapisana wcześniej, ale będzie rezygnować z wizyty??? I mogłabym wskoczyć na jej termin??
Dawno mnie ty nie było, ale dużo badań za mną i wizyta u dr Paśnika i kolejne badania zrobione teraz czekam na wizytę. Niestety pierwszy wolny termin to 10 marca.. Może któraś z was jest zapisana wcześniej, ale będzie rezygnować z wizyty??? I mogłabym wskoczyć na jej termin??
reklama
Na grupie na FB czasem dziewczyny dają cynk że coś zwalniają i wtedy trzeba dzwonić.Hej [emoji4]
Dawno mnie ty nie było, ale dużo badań za mną i wizyta u dr Paśnika i kolejne badania zrobione teraz czekam na wizytę. Niestety pierwszy wolny termin to 10 marca.. [emoji24][emoji24][emoji24] Może któraś z was jest zapisana wcześniej, ale będzie rezygnować z wizyty??? [emoji110][emoji1696]I mogłabym wskoczyć na jej termin??
Ale jedna laska też napisała, że poprosiła panią z recepcji o wpisanie na listę rezerwowa jakby ktoś odwołał wizytę i rzeczywiście Pani do niej zadzwoniła z propozycją wcześniejszego terminu[emoji3526]
Podziel się: