reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Eh..no to ci zazdroszcze:) ja bez estrofemu też już jestem z tydzień. A możesz mi napisać jakie leki bralaś dawki i jak odstawiałaś? I nie miałaś żadnych plamień czy przebojów przy odstawianiu?
Brałam
3x1 dupasthon jego odstawiłam jako 1 .
1500 utrogestan 800 mg dopochwowo i 700 mg doustnie
2x crinone
Brałam
8 - 400 utrogestan
9- 300 utrogestan + 1 duphostan
14 -duphostan 100 utrogestan
15 -crinone
19- 300 doustnie + duphostan
20 -400 dopochwowo
21 - crinone
.
Miałam 2 krwawienie okresowe 1 w 6 tc drugie w 8 tc . Plamienie praktycznie co kilka dni wszystkie kolory brązu, Różu i dodatki czerwieni.
Na zdjęciu rozpiska jak odstawiłam.
Pomiar progesteronu co tydzień mimo że ja zmniejszyłam dawki on rósł.

Załączniki

• 16084653063335361144016129819215.jpg
    16084653063335361144016129819215.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 148
Cześć i jak było u ciebie ??
Tez mam silny ból głowy 9 dzień po transferze , trwa to już 2 dzień...
nie wiem co mam robić leżenie nie pomaga , byłam na spacerze tez źle , nie wiem co mam robić ...

Hej dziewczyny! Przywitam się i tu:) jestem po ivf z adopcja zarodka bo mam nieprawidłowy kariotyp, troche lat trwało nam się tu znaleźć ale się udalo:) dzisiaj 12+4. Byl to cykl sztuczny...lekarz kazal mi tydz temu progesteron odstawiać i co zmniejszam dawkę to plamienie się pojawia. Jak wy miałyście? Kiedy odstawialyscie leki?
Witaj, jesteśmy w identycznej sytuacji. Ja również dzisiaj jestem 12+4 :) Fajnie że ktoś ma ten sam termin.
Mi lekarz kazał odstawić leki zupełnie już ok 2 tygodnie temu. Miałam ogromne obawy, ale 2 dni po odstawieniu zbadałam progesteron i był powyżej 100. Niektóre dziewczyny piszą, że musiały progesteron brać do 16 tyg. lub nawet dłużej. Jeśli masz plamienia, lub skurcze, to skonsultowałabym to z ginekologiem i przede wszystkim poszłabym na badanie progesteronu, które nie kosztuje dużo. Ważne żebyś zrobiła je przed wzięciem kolejnej dawki, czyli jak najdłużej po ostatniej tabletce.

Co do odstawiania
w 8 tc odstawił mi estrofem (2 tyg wcześniej już mi go zmniejszał z 2x1, na 1x1 na 1x05)
W 8 tc rozpisał mi tez dawkowanie do odstawiania progesteronu.
Do tego czasu brałam: 3x300 prog dopochwowo (lutinus) + 2x1 prolutex w zastrzyku
w * tc kazał wziać dwa zastrzyki, które mi zostały tylko ze już po 1 dziennie i od następnego dnia
3x200 przez 5 dni, potem 3x1 przez 5 dni, potem 2x1 przez 5 dni, 1x1 przez 5 dni.
Jak przechodziłam z 2x1 na 1x1 bolał mnie brzuch i spanikowałam, ale stwierdziłam że 1 dzień wytrzymam i najwyżej następnego dnia dołożę, ale następnego dnia czułam się normalnie. Ostatnie 5 dni 1x1 przeciągnęłam do 7 dni bo trochę się bałam, ale po 48 h od ostatniej tabletki zbadałam progesteron i wtedy przestałam już o tym myśleć zupełnie.

Ostatnia edycja:
Hej 😊
Dawno mnie ty nie było, ale dużo badań za mną i wizyta u dr Paśnika i kolejne badania zrobione teraz czekam na wizytę. Niestety pierwszy wolny termin to 10 marca.. 😭😭😭 Może któraś z was jest zapisana wcześniej, ale będzie rezygnować z wizyty??? ✊🤞I mogłabym wskoczyć na jej termin??

reklama
Hej [emoji4]
Dawno mnie ty nie było, ale dużo badań za mną i wizyta u dr Paśnika i kolejne badania zrobione teraz czekam na wizytę. Niestety pierwszy wolny termin to 10 marca.. [emoji24][emoji24][emoji24] Może któraś z was jest zapisana wcześniej, ale będzie rezygnować z wizyty??? [emoji110][emoji1696]I mogłabym wskoczyć na jej termin??
Na grupie na FB czasem dziewczyny dają cynk że coś zwalniają i wtedy trzeba dzwonić.
Ale jedna laska też napisała, że poprosiła panią z recepcji o wpisanie na listę rezerwowa jakby ktoś odwołał wizytę i rzeczywiście Pani do niej zadzwoniła z propozycją wcześniejszego terminu[emoji3526]

Do góry