reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Uuu to widzę że to się nasila A nie lżeje. ja poki co mdłości tak od 5 do 7 tyg miałam teraz ost tydzień troszkę lepiej,ale jak Cię czytam to aż się boję. A lekarz do mnie mówił że już gorzej nie będzie;)
Ja też się przestraszyłem hi hi hi A lekarz mówił że 9 tc jest najgorszy 🤣 i już będzie tylko lepiej....
Z Marcelina miałam mdłości do 16 tc 24 h na dobę + migreny...
Teraz jest łagodnie 😃

reklama
Ja też się przestraszyłem hi hi hi A lekarz mówił że 9 tc jest najgorszy 🤣 i już będzie tylko lepiej....
Z Marcelina miałam mdłości do 16 tc 24 h na dobę + migreny...
Teraz jest łagodnie 😃
No właśnie czytałam, ze w każdej kolejnej ciąży mdłości są słabsze i im się jest starszym też słabsze.
Ale ja niestety jestem jakimś ch.lernym przypadkiem, bo to moja 4 ciąża i lat mam 42, wiec chyba nie można już być wiele starszym w ciąży a w każdej kolejnej ciąży mdłości były coraz większe a w tej to już są kosmiczne. W dodatku najgorsze mają być 9 i 10 tydzień a u mnie w 9 i 10 owszem było koszmarnie, ale od jedenastego zaczęła się prawdziwa jazda bez trzymanki.

Już po wizycie, jeden pęcherzyk jest w macicy. Nie będzie bliźniaków. Oby się dalej pięknie rozwijał :-)
Pięknie gratuluję, ważne że jedno zostało z mamusia 😁😁
U mnie beta ujemna, dziś odebrałam wynik.. to już 2 transfer i beta ani nie drgnęła :( jestem młoda, zarodki podobno super, Endo też... lekarka przed tym transferem powiedziała, że jeśli się nie uda, to będziemy badac immunologie... jakie to są badania? Robiła je któraś z Was? Ja miałam robione podstawowe badania immunologiczne, które wyszły ok.. Więc jakie jeszcze?
Bardzo mi przykro że się nie udało, wiem co czujesz bo miałam dokładnie tak samo... 2 transfery a beta ani drgnęła. Powiem Ci ze mi się skończyły fundusze i zwyczajnie na NFZ uderzyłam do immunologa a potem jeszcze do genetyka i bardzo dużo badań mam zrobionych, za które trzeba sporo zapłacić. Dowiedz się może w Twoim mieście też jest poradnia immunologiczna która cokolwiek Ci pomoże. Ja dzięki temu grzebaniu dowiedziałam się że cierpię na zespół antykardiolipinowy a ponadto (póki co) mam za dużo komórek NK i stosunek limfocytów CD4do CD8 nieprawidłowy. Teraz czekam na wyniki na trombofilie. Prywatnie zrobię tylko test CBA i Kiry.
Życzę Ci dużo siły bo do dalszej walki jest potrzebna 💪💪💪✊✊

No właśnie czytałam, ze w każdej kolejnej ciąży mdłości są słabsze i im się jest starszym też słabsze.
Ale ja niestety jestem jakimś ch.lernym przypadkiem, bo to moja 4 ciąża i lat mam 42, wiec chyba nie można już być wiele starszym w ciąży a w każdej kolejnej ciąży mdłości były coraz większe a w tej to już są kosmiczne. W dodatku najgorsze mają być 9 i 10 tydzień a u mnie w 9 i 10 owszem było koszmarnie, ale od jedenastego zaczęła się prawdziwa jazda bez trzymanki.
Ufff
U nas w 1 I 2 ciąży są mdłości ale jeszcze nigdy nie wymiotowalam.
Teraz działają te tabletki i potrafię wyeliminować mdłości do zera z Marcelina te tabletki nie działały.....
Masz 3 dzieci?
Tfu tfu oby nie zapraszać jak już jest lepiej oby tak zostało życzę.

Bardzo mi przykro rozumiem aż za dobrze też dwa transfert i też beta nigdy nie drgnęła a przyczyn niepowodzeń nie mieliśmy bo wszystko podobno super z nami. ale jak zaczęliśmy grzebać w immunologii to wyszły rożne nieprawidłowość, a takie badania zrobiliśmy na zlecenei immunologa Genotypowanie receptorów Kir, Ocena cytokin i współczynnika Th1, P.ciała przeciwjadrowe (ANA), Test IMK (MultiTest) nam wyszły podwyższone komorki nk i brak większości kirow implantacyjnych
Dziękuję za Twoją odpowiedź.. po tej diagnozie macie jakiś plan działania?

Ufff
U nas w 1 I 2 ciąży są mdłości ale jeszcze nigdy nie wymiotowalam.
Teraz działają te tabletki i potrafię wyeliminować mdłości do zera z Marcelina te tabletki nie działały.....
Masz 3 dzieci?
Tfu tfu oby nie zapraszać jak już jest lepiej oby tak zostało życzę.
Tak mam troje dzieci, ale w większości są już dorosłe. Tak nam się teraz zachciało jeszcze jednego jak się córki zaczęły wyprowadzać jedna po drugiej, tylko, że nie udało się już naturalnie.

Super gratulacje. Za którym transferem wam.sie udało. Przepraszam nie śledzę dokładnie forum.
Za pierwszym, ale u mnie nie było innych problemów niż słabe już przez wiek komórki jajowe. Mąż nadal ma nasienie jak dwudziestolatek. Tylko że z pierwszej stymulacji miałam 9 komórek , 5 się zapłodniło a tylko jedna dotarła do blastocysty i niestety po badaniach genetycznych okazała się wadliwa. A druga stymulacja przyniosła 3 blastocysty jedną wadliwa a dwie zdrowe i te dwie zamontowali. Obie się zaimplantowały, tylko w 6 tygodniu jedno serduszko przestało bić 😞 ale nie myślę już o tym dużo. Cieszę się, że jedno maleństwo z nami zostało.

Za pierwszym, ale u mnie nie było innych problemów niż słabe już przez wiek komórki jajowe. Mąż nadal ma nasienie jak dwudziestolatek. Tylko że z pierwszej stymulacji miałam 9 komórek , 5 się zapłodniło a tylko jedna dotarła do blastocysty i niestety po badaniach genetycznych okazała się wadliwa. A druga stymulacja przyniosła 3 blastocysty jedną wadliwa a dwie zdrowe i te dwie zamontowali. Obie się zaimplantowały, tylko w 6 tygodniu jedno serduszko przestało bić 😞 ale nie myślę już o tym dużo. Cieszę się, że jedno maleństwo z nami zostało.
Super. Nie ma co rozpamiętywać, chcieliście dziecko i wszystko ułożyło się według planu.

reklama
jak widać nie ma reguły. :) byle to było po coś :)

Do góry