A czemu nie stosują u was metod doboru plemników. Separacja, imsi, pcsi, famsi ???
reklama
Evela.6
Fanka BB :)
My mieliśmy 4 poronienia ciąż naturalnych bez potwierdzonej przyczyny a mąż ma wysoka fragmentacje i fakt, że po separacji plemników wyniosła ona tylko 2% ale wcześniejsze doświadczenia spowodowały, że zdecydowaliśmy się je przepadać sięA czemu braliście PGS ja usłyszałam, ze mimo wieku u nas nie ma sensu. Stad moje pytanie?
PotrzebujeCudu
Czu u Was w klinikach przepisują encorton przy transferze Bo byłam w klinice i dowiedziałam się ze u nas od lutego nie stosują tego leku przez koronę a ja mam go w zaleceniach od immunologa???
nieagatka
Tego nie wiesz. Byly tu przypadki, ze dziewczyny słyszały propozycje podchodzenia z kd, bo juz rzekomo szans nie bylo, a zachodziły w ciaze naturalnie. Byly i takie gdzie nie bylo co transferowac, a po zmianie kliniki mialy po kilka mrozakow. Pierwsze co bym zrobila to właśnie zmienila klinikę. Jesli to nie pomoze, to wtedy pomyslala o dawcy.W 3 dobie ładnie się dzieliły u nas zmiana kliniki nic nie da
JestemMama!
Wiecie co, właśnie wróciłam od lekarza magika i nie wiem czy wierzyć czy nie.... Otóż mąż robił jakiś czas temu wyniki i wyszło mu ze ma całkowity brak plemników, dzis u tego magika wyszło to samo z tym że dał nam nadzieję na to że możemy mieć nasze wspólne dzieci. Podczas badania sam to powoedzial że jest problem z nasieniem, ale naprawimy to.... Teraz korzystamy z dawcy... Mąz ma niby te preparaty Brac przez 2 miesiace i wróci mu płodność.... Zastanawiam się czy mu wierzyć czy też nie. Bardzo nas podbudował... Oczywoscie po tych 2 miesiącach zbadamy nasienie czy coś ruszyło... Ludzie z całej Polski do niego przyjeżdżają... Zastanawiam się czy wierzyć czy też nie niby zasiał ziarenko nadzieji ale sama nie wiem
JestemMama!
Trzymam kciuki za udany transfer niech te święta będą dla nas magiczneJa już po wizycie, endometrium 9mm, od jutro mnóstwo leków i w poniedziałek transfer ♥
Jak cos daj znać to wyślę Ci trochę materiałów na maila słodkiemamy.pl podobno tam jest sporo informacji, ale ja tam jeszcze nie zaglądałam. Są grupy na Facebooku o cukrzycy ciążowej i takie z przepisami. Uwierz, że w tych wszelkich dietach potrafią też być głupoty jak bułka kajzerka Trzeba się nauczyć co możesz jeść i co łączyć ze sobą przy cukrzycy ciążowej. Ważne jest aby w posiłku były węglowodany, tłuszcze, białka i dużo warzyw. Małe porcje, a częściej. Tak jak @bazylia128 pisała dużo daje już unikanie białej mąki i cukru. A co do tego, że wcinasz białe bułki, bo nic innego nie wchodzi to rozumiem Cię bardzo dobrze. Do 14 gdzieś tygodnia to jadłam tylko to na co miałam ochotę i przyswajalam. Naleśniki, biała bułka czy placki ziemniaczane Na pomidory patrzeć nie mogłam. Daj znać jak Ci ta glukoza wyszłano właśnie dziś robię wszystkie badania. no w sob idę na pierwszą wizyte do mojej gin. tak ja dopiero 7.5 . dlaczego mówię na bank, bo ten podwyższony cukier to miałam przed ciąża. no cóż czeka mnie pewnie dieta, czas się za to zabrać. teraz to mnie mdli i głodna i wcinam bułki itd. no ale muszę się zmobilizować. macie gdzieś namiar na jakieś wstępne info jak sobie ta dietę układać?
Oj kochana między nami jakoś mniej różnicy jest u nas 26+5 , coś mi się wydaje, że dwa/trzy tygodnie max mi się też przy mdlosciah zdarzała cola zero, ale to zawsze cola. Medalu bym nie dostała za odżywianie w pierwszej połowie ciąży Kurcze masz rację, że wystarczy odstawić cukier i białą mąkę, to dużo daje. Już widzę po mierzeniu. Ale rano dziś miałam na pomiarze 102 i nie wiem czy to nie moja wina, bo od ostatniego posiłku do pomiaru 11h minęło. Spróbuje przed snem schrupać wase może sok pomidorowy? Żeby krótsza przerwa była? Czy znalazłaś jakiś chleb dobry, który nie ma słodu itp? Ziemniaki gotowane lub z thermomixa jadłam w kawałkach i mi nie podnoszą cukru na szczęścieW planach do 31 tygodnia ciazy - wtedy tez ide na 3 badanie prenatalne do Gamety. No i tak by sie zgadzalo jak czytalam to tak wlasnie dlugo mete kobiety braly zobaczymy co wyjdzie na krzywej - ja ostatnio tez duzo sobie pozwalalam, a jak wiesz mialam niezlego swira na punkcie odrzywiania. Pozniej jak mi wyszlo to swedzenie to lekarz odstawil zupelnie pieczywo pelnozairniste i jadlam buleczki z baielej maki Nawet sobie na cole pozwalalam bo ja nie mialam wcale wymiotow ale mdlosci sie zdarzaly to wtedy ta cola mi bardzo pomagala. Teraz tez codziennie robie soki z marchewki jablka. Jem lody, cukierki, nawet ziemniaki No zobaczymy Ja myslalam ze Natalka juz z 1 kg bedzie miala to mi lekarz powiedzial ze na ten wiek ciazy to byloby cos nie tak gdyby juz tyle wazyla Ty jestes jakos miesiac przede mna Czas to zapier.......la a nie leci Dluzy sie tylko wtedy jakc cos ci dolega. Wiesz tak naprawde caly myk w tej cukrzycy jest taki zeby unikac białej maki i slodzonych napoji i to juz jest naprawde bardzo duzo.
reklama
kaapo
Ojjj taaak ♥ A Ty kiedy będziesz miała pierwsze testowanie? Mnie kazali zrobić komplet badań 28.12 - tydzień po transferze.Trzymam kciuki za udany transfer niech te święta będą dla nas magiczne
Podziel się: