reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki jak wam mija niedziela? Ja w gościach siedzę od wczoraj sama 🤪 mieszkania pilnuje 🤣.... No i z nudów odkurzyłem i trochę pobroilam
IMG_20201213_145308.jpg

U mnie w klinice nie ma limitu wieku z azem mialam transferowane 2 zarodki 3 dniowe wtedy milam 26 lat teraz mam 27
Zarodki 3 dniowe to nie to samo co blastocysty. Ja w twoim wieku nie wzięłabym dwóch zarodków. No, chyba, ze masz za sobą kilka nieudanych transferów lub słabe zarodki a one maja szanse największe na cyklach po punkcji. Serio to zależy od zarodków i historii.
A tak jak @Gonia0605 piszę to ciąża wysokiego ryzyka. I to mi powiedział mój lekarz. Zespół znikającego bliźniaka, mniejsza waga urodzeniowa, przedwczesny poród. Poczytaj dokładnie na stronach dla ginekologów a nie na stronkach z czym się wiąże ciąża dwujajowe i serio to nie przelewki. Ciąża bliźniacza kończy się często dobrze, ale jednak ryzyko jest. A i jednak zdarza się rzadko. Tak jak pisałam ja biorąc najpiękniejsze zarodki - książkowe wręcz miałam ok.30% szans na ciąże bliźniaczą. To wciąż 70% na brak ciąży bliźniaczej. Na udany kriotransfer jest prawie tyle samo a zobacz ilu dziewczynom się nie udaje. Brałam kiedyś podobne zarodki i nawet ciąży nie było. Ale ja jestem od Ciebie o 10 lat starsza :-)

Powiedzcie dziewczyny czy warto transferiwac 2 blastocysty udało się zaplodnic 6 komórek z czego 3 ładnie się dzielą i powinny dotrwać do blastocysty A 3 dużo gorzej nie wiadomo czy przetrwają
Wszystko zależy czy jesteś gotowa na bliźniaki 😁Nie oszukujmy się to trudniejsza ciąża Ale ja od początku marzyłam w takiej być i od 1 podejścia chciałam brać po 2 zarodki .
Życie jednak trochę inne miało plany
1 stymulacjia przerwana
2 stymulacjia 1 zarodek - ciąża biochemiczna
3 stymulacjia 2 zarodki ciąży brak
4 stymulacjia 2 zarodki ciąży brak
4 kolejny transfer 1 zarodek ciąża

Wszystko zależy czy jesteś gotowa na bliźniaki 😁Nie oszukujmy się to trudniejsza ciąża Ale ja od początku marzyłam w takiej być i od 1 podejścia chciałam brać po 2 zarodki .
Życie jednak trochę inne miało plany
1 stymulacjia przerwana
2 stymulacjia 1 zarodek - ciąża biochemiczna
3 stymulacjia 2 zarodki ciąży brak
4 stymulacjia 2 zarodki ciąży brak
Ja tez mojemu lekarzowi mówiłam, ze jestem gotowa na ciąże bliźniaczą a on zaczął się śmiać i dobra pogadamy za 9 dni. To sobie pogadamy:-)

reklama
Ja tez mojemu lekarzowi mówiłam, ze jestem gotowa na ciąże bliźniaczą a on zaczął się śmiać i dobra pogadamy za 9 dni. To sobie pogadamy:-)
Miłej rozmowy i miłych widoków życzę.
Ps. Była tu dziewczyna na forum na wzięła 2 a były 3 hi hi hi także ten tego 🤣😉
Ja teraz też chciałam brać 2 zarodki Ale po raz pierwszy się nie zgodzili po przedwczesnym porodzie i Cc usłyszałam absolutnie!

Do góry