reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jeszcze mi nie zlecił, mam przyjść jak dostanę okres i wtedy pewnie zdecyduje czy jest konieczne czy nie. Oby nie było [emoji24]W tym cyklu jak się wreszcie zacznie pewnie bym się wyrobiła. Czyli w kolejnym można podchodzic już do transferu tak? No z tego wszystkiego się nawet nie zapytałam... Ja nie znoszę czekać, w ogóle nie mam cierpliwości, a te cake starania wymagają masy cierpliwości [emoji51]

Pewnie w takim razie trochę zabawie w Warszawie. Wiem, że teraz czas oandemii, ale jak kiedyś któraś z Warszswy będzie chciała się spotkać to ja chętnie. Miałam zostać do końca stycznia, ale widzę że się przedłuży [emoji1745]
Ja byłam na antykoncepcji podchodząc do histero . Po histero 2 bo pierwsza wyszła źle i miałam 3 antybiotyki i powtarzałam histero . W dzień histero już nie brałam antykoncepcji czekałam na okres z którym zaczekam stymulacjie I transfer.

reklama
A gdzie próbujesz? W Warszawie zapisują tylko na bieżący miesiąc, ale w Łodzi mają nawet listę rezerwową, jeśli uda Ci się dodzwonić...
Lepiej by mi było Łódź, ale chcę w lutym najpóźniej ze stymulacją ruszyć. Wątpię bym się tam zapisała. Podstawowe robiłam wyszły mi ok, chciałam pogłębić diagnostykę i udać się do docenta ale to prawie jak 5 w totka ;)

Ja się muszę niestety pożegnać z transferem w grudniu [emoji24] byłam właśnie na kontroli w klinice i lekarz nie jest w stanie stwierdzić czy po okresie macica będzie kompletnie czysta czy trzeba będzie zrobić histeroskopie [emoji24] w każdym razie powiedział, że w tym miesiącu na pewno nie zrobi mi transferu, bo nie będzie marnował zarodkow... Z jednej strony to dobrze, ale z drugiej oznacza to dalsze czekanie, najpierw na pierwszy okres a potem w styczniu na następny [emoji17]
Dobrze. Rozsądnie. Szkoda dobrych zarodków marnować. Po okresie umów się na kontrolę i ci sprawdzą wszystko. Może uda się w kolejnym cyklu.

To by była raczej ta operacyjna, bo jeśli to rzeczywiście jakiś polip to by musieli go usunąć
Ja miałam tak, ze dostałam @ i 24 chyba dzien cyklu histeroskopia i scratching endonetrium. Wyniki były poprawne, wiec jak tylko przyszedł @ za tydzień to przygotowania do transferu. A jaką ty histeroskopie masz diagnostyczną czy ta drugą chyba operacyjną. Bo jeżeli diagnostyczna to jak będą zmiany to znowu będą Cię usypiać i usuwać. Ważne, żeby nic nie wyszło.

Zobaczymy co na to lekarz jutro, krew pobrana była 2 godziny po tabletce więc nie wiem
Progesteron dobry, przed.wdrozeniem musi być nisko a estriadiolu to nawet nigdy nie sprawdzałam ale nie sądzę aby był przeszkodzą, przecież robią transfery po punkcjach gdzie estriadiol zawsze wysoki. Chyba nie jest jeszcze przesądzone . Trzymam kciuki !!

Beta 99!!! Może to nie jest jakaś szalona wartość ale przyrost jest w normie[emoji3590] siedzę i ryczę! Mój maly, waleczny leniuszek [emoji170]
IMG_20201210_150100.jpeg

reklama
Do góry