reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Że już mleko ?serio?😜Zaraz wchodzę w 24tydz
Z tego co pamietam to masz duze cycorki hehehehehe u mnie to wiesz co bylo jajko sadzone jak lezalam na plasko i dopiero w ciazy mi wybujały, rozkwitły pączusie ;) Ja tez sobie pieknie tyje ;) Ostatnio mam faze na chrzan i codziennie pije swiezo wyciskany sok z marchewki i jabłuszka - miałam wymowke zeby sie zaopatrzyc w wyciskarke do soków ;)

reklama
Dziewczyny chyba nadchodzi mój czas aby przenosić się na forum mamy 🙂 zaczynam 19tc za tydzień połówkowe, chyba mimo wszystko obawy są już trochę mniejsze niż na badaniach pierwszego trymestru może dlatego, że od ponad 2tygodni czuję ruchy maluszka i dodało mi to skrzydeł, wiem że nie zależnie co życie przyniesie to jest moje ukochane wyczekane dziecko i w dodatku synuś 😍 Będę Was pewnie podczytywać, niecierpliwie czekam na wieści od @zrezygnowa. Życzę Wam wszystkim, a szczególnie dziewczynom, które starają się o pierwsze dziecko, na zbliżające się święta i nowy rok takiego prezentu jaki ja dostałam bo nagle świat wygląda inaczej, pierwszy raz od wielu lat cieszę się na święta, nawet z radością ubrałam choinkę a kiedy rok temu straciłam nadzieję na dziecko nawet jej nie wyciągnęłam z piwnicy. Czasami takie poddanie się chyba czyni cuda. Starajcie się, walczcie, szukajcie swojej drogi do macierzyństwa, może nawet tej nieoczywistej drogi bo finalnie dziecko to najlepszy lek na uporanie się z paskudną niepłodnością, nagle mąż nawet wydaje się bardziej kochany 😂. Osobiście w końcu zaczęłam się cieszyć ciążą ( mimo, że zmartwienia też są) bo zostało mi raptem kilka miesięcy, robię listę co kupić małemu Adasiowi lub Michałkowi (mąż się zastanawia nad imieniem), w końcu widzę brzuch 😂. Buziaki 😘😙

Aha mialam sie pytac jak twoja szyjka?
Właśnie jadę dziś na prenatalne połówkowe, Bede kazała mierzyć i zobaczymy.
A co do zastrzyków to mam identycznie, tak piecze a ile razy igła nie chce się wbić już 🤦‍♀️
Po południu napisze co i jak jak tylko wrócę od lekarza.
Buzka

hej no ja caly czas sie kluje w brzuszek - tez mam juz zgrubienia do tego stopnia ze jak ostatnio sie wbijalam i trafilam w ten guzek to nawet lek nie chcial mi wejsc, szczypalo strasznie i momentalnie sie pojawila duza pokrzywka. Zmarnowalam zastrzyk i zrobilam nowy w drugi bok. Caly czas szukam miejsca, ktorego juz malo ale jakos daje rade ;)
Ja rady dobrej nie dam bo jej nie mam. Wielkie siniaki to raczej norma. Na koniec ciąży nic nie widziałam, starałam się dawać z boku brzucha, na dole aby złapać fałd skóry.

Mamy jeszcze 7 zarodkow zamrożonych, 3 z nich przebadane więc jestem w dobrym położeniu. To był nasz najlepszy morfologicznie zarodek ale myślę, że 5.1.2 i 5.2.1 też nie są złe.
nawet nie wiesz jak Ci dobrze, że masz tyle takich dobrych zarodków. To są superasne zarodki. A ten się zaimplantowal ale musiał jakieś wady rozwojowe mieć. Więc sama wiesz. Czas na kolejnego kropka.

🙂Wiesz co no mi sie jeszcze nic z piersi nie upuszcza ;) Ale od jakiegos czasu zauwazylam ze bolą bardziej intensywnie i tak innaczej, poza tym baaardzo sewdza i juz tez zaczelam czytac czy to nie czasami przygotowanie do laktacji ;) Mi ostatnie dwa tygodnie dosc szybko zlecialy ale bardzo stresujaco ;( Najpierw moj mezus przeszedl covida a potem ja gdzie pelne trzy dni przespalam. Spalam nawet na sile, to nie byl przyjemny sen tylko takie jakby omdlenia, bolaly mnie miesnie, mialam duze dreszcze, nie moglam oddychac przez zatoki, głowa, oczy no i takie zmeczenie jakbys sie wogole do zycia nie nadawala. Pilnuje ruchow i to mnie trzymalo przy zyciu ;) Za tydzien mam wizyte.
Czyli ja już się w krówkę zamieniam 😂🐄Ale mam nadzieje ze już Ci lepiej ❤️
Ja wizytuje w sobotę całe szczęście 🙂
Ciekawe jak moje małe szczęście się zmieniło ,nie mogę się doczekać

Ja rady dobrej nie dam bo jej nie mam. Wielkie siniaki to raczej norma. Na koniec ciąży nic nie widziałam, starałam się dawać z boku brzucha, na dole aby złapać fałd skóry.
jejku a ja mam wrazenie ze jak robie wlasnie po bokach to mocniej boli - wiesz ze moze bolec w chuuuuu...steczke ;) Niech boli ale niech działa - sesja zdjeciowa bedzie z zasłonietym brzuszkiem albo przy mega retuszu ;)

Z tego co pamietam to masz duze cycorki hehehehehe u mnie to wiesz co bylo jajko sadzone jak lezalam na plasko i dopiero w ciazy mi wybujały, rozkwitły pączusie ;) Ja tez sobie pieknie tyje ;) Ostatnio mam faze na chrzan i codziennie pije swiezo wyciskany sok z marchewki i jabłuszka - miałam wymowke zeby sie zaopatrzyc w wyciskarke do soków ;)
Tak mam teraz olbrzymie bimbały
Kraina mlekiem płynąca będzie 😄Ja wszystko na słodko bym jadła 🥰

reklama
Czyli ja już się w krówkę zamieniam 😂🐄Ale mam nadzieje ze już Ci lepiej ❤️
Ja wizytuje w sobotę całe szczęście 🙂
Ciekawe jak moje małe szczęście się zmieniło ,nie mogę się doczekać
tak teraz nie ma porwnania, nawet sobie koledy pospiewalam ;) Teraz to ja sie zastanawiam czy wszystko jest ok ze nie mam jeszcze mleka. Noooo teraz juz Michalinka? bedzie pieknie wygladac ;) Pochwal sie co tam jak wrocisz z wizyty ;) Ej robilas juz krzywa cukrowa? Ja mialam teraz zrobic ale przez kwarantanne nie zrobie - jeszcze trzy dni kwarantanny, łącznie bedzie 17 dni!!!!

Do góry