reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny te Wasze kciuki chyba pomagają [emoji3590] Młody chyba 'przytulił' się do Mamusi [emoji120] 7dpt beta 42, Estradiol 1821, Progesteron 22.43 [emoji3059] nie przestawajcie puszczać tych kciuków [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Wiedziałam, wiedziałam że będzie dobrze ❤️❤️❤️😍 cudowne wieści kochana 😘❤️ dbaj o was Mamusiu ❤️❤️❤️ ależ cudownie nam się grudzień zaczyna ❤️❤️❤️

reklama
Hej dziewczyny czy któraś z Was zmieniała sobie podłoże do chodowili zarodków na embriogen
Ja to uznałam za naciąganie i się nie zdecydowałam. Przecież chyba powinni mieć najlepszy sprzęt do dyspozycji, a nie za dodatkową opłatą...
Ja decydowałam generalnie z lekarzem o wszystkich dodatkowych opcjach, ale on wybrał te same, co ja, czyli nacięcie otoczki i coś jeszcze.

Witam was drogie kobietki, tak nieśmiało was poczytuje od jakiegoś czasu. Cierpimy na niepłodność idiopatyczna. Miałam 6 iui i w październiku w końcu upragnione ivf. Pierwszy, swiezy transfer udany w 6dpt dwie kreski i tak przez kolejnych chyba 15 testów. Szczescie niepojęte! Niestety moja radość trwała rowno miesiac, wczoraj usłyszałam że serduszko się zatrzymało, czekam na poronienie. Moje serce jest rozdarte. Potrzebuje pozytywnych historii żeby się pozbierać. Czy którejś z was udało się zajsc ponownie w ciążę po poronieniu zatrzymanym i ją donosić ?
Na pewno jest dużo takich historii. Moja siostra tak miała, co prawda zaszła naturalnie za każdym razem. Ten donoszony raz na teraz trzy lata ☺️ a co najlepsze, zaszła w ciążę ostatni cykl przed iui

Hej Dziewczyny, jestem tu nowa, po I nieudanym in vitro. 10 dpt beta 1,4. Zaczynaliśmy tylko ze złym z jedynym złym paramemterem w nasieniu męża, złe wiązanie plemników z hialuronianem, moje badania super. Wyszyscy zakładali, że uda sie za pierwszym razem. Długi protokół, słaba reakcja ogranizamu na stymulacje jajeczka nie chciały rosnąć. Lekarz powiedział, że ostatecznie mieli złą jakości komórek jajowych. Nie wiadomo czy taka natura, czy taki cykl 😭😭 nie wiem co robić, czy próbować dalej czy się poddać. Dodatkowo wczoraj dostałam okres, ból jest okropny, nie mogę stać, siedzieć, tabletki przeciwbólowe nie pomagają. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia? I jak wyglądał Wasz okres po nieudanych próbach?

Hej dziewczyny,
Długo mnie nie było. Jestem w ciąży w 7 tygodniu. Tydzień temu widzieliśmy piękne bicie serca. Byłam ponownie na kontroli 2 dni temu i serce przestało bić ale zarodek wciąż żyje, tak telepał się jakby... Na poprzedniej wizycie miał 5,6 mam a teraz coś ponad 4 mm ale podobno to kwestia ułożenia.
Miała któraś z was coś takiego?
Lekarz dalej kazał mi brać progesteron i zgłosić się w przyszły czwartek i wtedy postanowią co dalej. Czy jest jeszcze szansa ?

Zwariuje do jutra :baffled: czy mój lekarz musi pracować od 15? :D

Dziewczyny te Wasze kciuki chyba pomagają [emoji3590] Młody chyba 'przytulił' się do Mamusi [emoji120] 7dpt beta 42, Estradiol 1821, Progesteron 22.43 [emoji3059] nie przestawajcie puszczać tych kciuków [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Piękne wieści kochana !!

Ale się ciesze !!

No to niech sobie kruszyneczka u mamy rosnie teraz :)

Hej dziewczyny,
Długo mnie nie było. Jestem w ciąży w 7 tygodniu. Tydzień temu widzieliśmy piękne bicie serca. Byłam ponownie na kontroli 2 dni temu i serce przestało bić ale zarodek wciąż żyje, tak telepał się jakby... Na poprzedniej wizycie miał 5,6 mam a teraz coś ponad 4 mm ale podobno to kwestia ułożenia.
Miała któraś z was coś takiego?
Lekarz dalej kazał mi brać progesteron i zgłosić się w przyszły czwartek i wtedy postanowią co dalej. Czy jest jeszcze szansa ?
kurczę. przykro mi. nie słyszałam o takim przypadku. Może akurat lekarz złapał moment gdy dopiero co serce przestało bic. Na tym etapie niewiele więc zrobisz. Bierz leki. Moze zdarzyc sie cud diagnostyczny i może coś było nie tak że sprzetem. Ale zapewne lekarz musi upewnić się w odstępie czasu że na pewno serce nie bije.trzymaj się. ❤

reklama
Już prawie godzinkę w dwupaku😍 pozdrowionka.
Trzymam kciuki za Twój dwupak na dlugiii czas ✊✊✊
Nie moglo być lepszych wieści, tak długo czekałaś i się doczekałaś! Nie tylko na transfer ale i na swojego wymarzonego kropka! 😍😍

Do góry