Sherlook
Fanka BB :)
Ja mam homa 1.4 chyba albo mniej. Mi ginekolog kazał zrobić krzywą cukrową i insulinową razem. W życiu się nie spodziewałam, że mi wyniki źle wyjdą. Jestem bardzo szczupła (a podobno pierwszy objaw to tycie i to, że się nie udaje schudnąć). Według wyników nie mam insulinooporości tylko hiperinsulinemię. Czyli za wysoką insulinę po obciążeniu. Ale i to i to leczy się dietą i metforminą. Za wysoki poziom insuliny może powodować brak owulacji (za każdym razem na monitoringu mam owu) albo kiepskie jajeczka. Tego nie sprawdzę Ja na razie próbuje dietą, bo metformina bardzo szkodzi na jelita, a ja od kilkunastu lat mam z nimi problem i nie chcę ich obciążać, ale jak wyniki mojego męża się poprawią albo nie i będzie in vitro to będę brać metforminę. Na razie i tak szanse na ciążę naturalną są minimalne, więc do lutego tylko dieta.to znaczy że po obciążeniu wyniki miałaś nieprawidłowe a na czczo było okej? Twoim zdaniem powinnam zrobić krzywą cukrową i insulinową? czy jedną z nich? Bo ja ten temat dopiero zaczynam i nie ogarniam jeszcze...