reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, posylam Wam mnostwo pozytywnej energii w Waszych zmaganiach z in vitro. Wiem, ze szlyszalyscie to wiele razy ale nie wolno Wam sie nigdy poddawac. Mowie to jako weteranka in vitro, po 9 transferach zarodkow, ktore skonczyly sie ciaza pozamaciczna i niklym cieniem bety w ciazy biochemicznej.
I kiedy po ostatnim, dziewiatym transferze, zabraklo sil, nadziei, cierpliwosci...zaszlam w ciaze naturalnie. Zblizam sie do 10 tygodnia. Wiec, tak, kazdy tunel sie kiedys skonczy. Powodzenia, dacie rade, nawet jesli juz w to nie wierzycie!

Ja mam pierwsza weryfikację w pn ale dziś jeszcze Pregnyl przyjmuje więc wynik moze nie być wiarodajny a poza tym to będzie bardzo wcześnie. Zarodek mamy 5.1.1 podobno rozmroził się bardzo dobrze i jest śliczny [emoji6] niech będzie silny [emoji123]
Czyli blastocysta ❤ super! Ja mialam krio 3dniowego wiec teraz jesteśmy na tym samym etapie ✌nie sprawdzam wczesniej niż 9dpt.

Zrobisz oczywiście jak zechcesz, ale ja sugeruje zacząć troche wczesniej. Nawet przy wzorcowo przebiegajacej ciazy i super samopoczuciu (moja pierwsza ciąża) 8 i 9 miesiac sa juz naprawde trudne. Kregoslup zaczyna dosc powaznie odmawiac posluszenstwa, meczyc bedziesz sie bardzo szybko i ogolnie bedzie Ci ciezej ze wszytskim. Ja na koniec 7 miesiąca mialam wszytskie ciuszki wyprane i wyprasowane i schowane (do rozmiaru 74) i później okazalo sie, ze dobrze, bo naprawdę byloby slabo z robieniem tego na koncowce ciazy. Na te ostatnie miesiące zostawilam sobie tylko konczenie wyprawki i robilam to glownie internetowo.
Ale mnie przestraszylas - ja jeszcze absolutnie nic nie mam.

Czyli blastocysta [emoji173] super! Ja mialam krio 3dniowego wiec teraz jesteśmy na tym samym etapie [emoji111]nie sprawdzam wczesniej niż 9dpt.
Ja mam weryfikację w poniedziałek, czwartek i w kolejny poniedziałek [emoji6] [emoji110][emoji110] Trzymam mocno za Nas i nasze kropki kciuki [emoji173]️

reklama
Ale mnie przestraszylas - ja jeszcze absolutnie nic nie mam.
Ja siedzialam godzinami w necie i wybieralam, a jak zrobilam polowkowe to zaczełam kupowac juz na maxa, poszlo szybko, bo wiekszosc mialam wybrana. Pierwsze co kupowañam to byl wozek, fotelik, lozeczko, bo to duze zakupy, na niektore trzeba czekac. Ostatni kupilam laktator.

Do góry