reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja siedzialam godzinami w necie i wybieralam, a jak zrobilam polowkowe to zaczełam kupowac juz na maxa, poszlo szybko, bo wiekszosc mialam wybrana. Pierwsze co kupowañam to byl wozek, fotelik, lozeczko, bo to duze zakupy, na niektore trzeba czekac. Ostatni kupilam laktator.
A mozesz doradzic cos wiecej jak sie robi zakupy ubranek itd? Takie must have to chyba wszystkie body i pajacyki?

reklama
Ja mam na czczo glukozę 90 i insulinę 6, a po obciążeniu insulinę po godzinie 133 i po dwóch 23. Mi ginekolog kazał zrobić krzywą.
to znaczy że po obciążeniu wyniki miałaś nieprawidłowe a na czczo było okej? Twoim zdaniem powinnam zrobić krzywą cukrową i insulinową? czy jedną z nich? Bo ja ten temat dopiero zaczynam i nie ogarniam jeszcze...

to znaczy że po obciążeniu wyniki miałaś nieprawidłowe a na czczo było okej? Twoim zdaniem powinnam zrobić krzywą cukrową i insulinową? czy jedną z nich? Bo ja ten temat dopiero zaczynam i nie ogarniam jeszcze...
Mysle ze przy tak niskim wskazniku homa, zwlaszcza insuliny raczej nic nie wyjdzie. U mnie glukoza na czczo byla ok ale juz insulina byla mocno watpliwa no a pozniej cala krzywa dala niezly popis ;)

Zrobisz oczywiście jak zechcesz, ale ja sugeruje zacząć troche wczesniej. Nawet przy wzorcowo przebiegajacej ciazy i super samopoczuciu (moja pierwsza ciąża) 8 i 9 miesiac sa juz naprawde trudne. Kregoslup zaczyna dosc powaznie odmawiac posluszenstwa, meczyc bedziesz sie bardzo szybko i ogolnie bedzie Ci ciezej ze wszytskim. Ja na koniec 7 miesiąca mialam wszytskie ciuszki wyprane i wyprasowane i schowane (do rozmiaru 74) i później okazalo sie, ze dobrze, bo naprawdę byloby slabo z robieniem tego na koncowce ciazy. Na te ostatnie miesiące zostawilam sobie tylko konczenie wyprawki i robilam to glownie internetowo.
Ja nic ni miałam, kompletnie nic, zero....bo całe trzy miesiące leżałam w szpitalu. W sumie w dzisiejszych czasach to żaden problem. Ubranka można kupić w każdej chwili. Jedynie wózek najlepiej wybrać wcześniej, w sensie być na coś już zdecydowanym. Kosmetyki dla dziecka z tej paczki początkowej rozdawanej w szpitalu wystarczyły na około trzy miesiące, a sudocrem mam do tej pory😂 wanienkę mąż kupił po powrocie ze szpitala. Przy starszaku zakupy zrobiłam pod koniec 8 miesiąca.

reklama
A mozesz doradzic cos wiecej jak sie robi zakupy ubranek itd? Takie must have to chyba wszystkie body i pajacyki?
Body dla noworodka najlepiej rozpnane po całości, ja nie lubię zakładanych ubrań przez głowę. Oczywiście tylko w pierwszym czy drugim miesiącu życia dziecka. Nie kupuj jakoś mega dużo, rozmiar 56 i 62. Rozmiar 68 to tak dla malucha 3 miesiące , u Ciebie to już będzie lato, kupisz wtedy coś z nowej kolekcji. Ja zawsze prałam ubranka po kąpieli, następnego dnia mogłam ich użyć. Po prostu zobaczysz co bedzie tobie pasowało. Ja jestem fanką body i polspiochow. Nie lubię pajacyków, potem jak córka była starsza to zakładałam jej tylko na noc. Od dawna śpi w piżamkach. Po prostu każda z nas ma swój sposób ubierania i nie ma sensu robienie mega zapasów. Lepiej kupić to co potrzebne na bieżąco.

Do góry