reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Moje drogie, zrobiłam pierwszą weryfikację 3dpt 6 dniowego blastka progesteron 24,55 i skusilam sie na bete <2 zawsze mi taka wychodzila... Progesteron jest w normie? Czy zwiększyć dawkę, jak było u Was? Miłej nocki:)

reklama
Kaska jak ja Tobie zazdroszczę...:tak: a ja dalej czekam na 1dc i jak na złość nie ma zamiaru przyjść wcześniej, choć zwykle tak mam. Kurcze wogóle mam dziś doła...zadowolona pochwaliłam się koleżance ,że może niedługo zostanę mamą, a ona na to " a czy ty za stara na to nie jesteś?" Ale mnie wkurzyła na maxa :angry:.
No fakt kilka dniu temu stuknęło mi 36 , ale to chyba nie tragedia....
Oczami bym ja chyba ucapila!!!!!!!!Ja mam 35 i na szczescie nikt mi jeeeeszcze tak nie powiedzial!!!!!!!!!!Co za wredna baba z tej nibyyy kolezanki!!!Takich lepiej nie znac!
Moja mama urodzila ostatnie 4-te dziecko w wieku 38lat!Wiec ja daje sobie takze czas do 40-tki ewentualnie:

Dzien doberek forumowe kwiatuszki!!!!
Ja szykuje sie do pracy:)

Witam Was,Dziewuszki, :-)

Domat, ciesze sie ogromnie,ze Twoj zuczek rosnie jak na drozdzach a serduszko bije jak dzwon :-)

Asia, hmmmmm Ty masz 36 lat a Twoje otoczeniu uwaza ,ze jestes za stara???:szok: uuuuuuuuuuuuu Za stary moze byc ktos ,kto jest po 50,czy 60 ale nie Ty. Wiele jest jednak ludzi , ktorzy mierzy innych ta sama miara co siebie.
Ty nie patrz na to co mowia inni, to jest Twoje zycie. Rob ,to co uwazasz za stosowne i nie zadreczaj sie gadaniem ludzi postronnych.

Kaska, odpoczywaj ile tylko mozliwe, by w poniedzialek byc w formie, bo przeciez to TWoj Wielki Dzien!!!!! :-)

MILEGO DNIA!!!!!

Ostatnia edycja:
malinuś - ja nie jestem tak bardzo obeznana jak nasze weteranki z forum ale wydaje mi się, że dawkę progesteronu powinnaś zwiększyć. Mi madzialenak doradziła zwiększenie w pierwszym tyg po transferze i nie wiem czy nie zawdzieczam jej tego, że mój żuczek teraz ślicznie rośnie.. A jak pojechałam na pierwszą wizytę do mojego lekarza (a miałam progesteron ponad 300) powiedział, że ma być taki duży by utrzymać ciąże. A jakie dawki przyjmujesz??

Asia - Nie przejmuj się, bo głupimi ludźmi nie trzeba zawracać sobie głowy. Ja też mam taką kuzynkę co wszystkie rozumy pozjadała odnośnie zachodzenia w ciążę. Uważa, że zajście w nią jest tak łatwe jak picie herbaty więc nie mam już z nią wspólnego tematu!

Kaska - W poniedziałek Twój wielki dzień! Trzymam kciuki za dzieciaczki by się ładnie rozwijały &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

milagros - mnie hiperka już mija i Tobie życzę tego samego! Leż i odpoczywaj bo niedługo nie będziesz miała jak..

fusun - trzymam kciuki za wtorkową wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

sylwia - super beta! Nic się nie martw i spróbuj cieszyć się swoim szczęściem!!!!!! Gratuluję!!!!

lawendowy - podziwiam Twoją wytrwałość przy dzieciaczkach!! Dają Ci w kość bo ich jeszcze energia po feriach rozpiera :-)

Dziewczyny wyczytałam gdzieś na wp, że jeśli tętno płodu jest niższe niż 140 oznacza to dziewczynkę a powyżej 140 chłopca. Pewnie to jakiś zabobon ale jak zobaczyłam wczoraj tętno 135 przez myśl mi przeszło, że może jednak córeczka... Co myślicie o tym??

Witam najfajniejsze babki świata:-).
Piszecie tyle że nie mam szans nadrobić zaległości ale ponieważ jestem od Was i od forum uzależniona to nawet jak sie tu nie pojawiam to i tak o Was i waszych dzieciaczkach myślę i z całego serca kibicuję i trzymam kciuki za wszystkie♥♥:tak:♥♥.
Gotadora najbardziej rzucił mi się w oczy wynik twojej ostatniej bety:szok:, daja maluch czadu:-D.
Ja w dalszym ciagu doprowadzam dom do użytku i mam nadzieje że niedługo dołącze do was w pełnym wymiarze;-).
Miłego, pogodnego i spokojnego weekendu:-)

Domat nie mam pojecia czy po wysokości tętna można przewidzieć płec maluszka ale życzę ci zdrowego dzieciaczka płci jakiej sobie wymarzyłaś:-)

Malinuś ja przy pierwszej werifikacji, tj 3 dpt miałam progesteron 29,13 i miałam zwiększone dawki leków z 3x4 luteiny dowcipnej na 3x 8 plus 3x 4 podjęzykowej, do tego 3x 1 estrofem, na drugiej weryfikacji i trzeciej progesternon mi oznaczyli tylko że jest powyżej 60 i dr zminiejszyła mi dawkę luteiny znowu na 3x4 dow. i 3x2 doustnej. Na czwartej oznaczyli mi już progesternon, bo to w Invikcie - miałam 69.50 i dr powiedziała że wynik mam dobry, zmniejszona luteina podjęzykowa na 1 tabletkę, dowcipna została nadal 3x4

a wszystkim kobietkom życzę cudnej soboty!!!

reklama
Dromat, przyjmuje 3x2 duphaston i 3x 2 luteiny dopochwowej. Norma wg mojego lab.1 trzymiesięczną 9,3-33,2.myslisz żeby zwiększyć?

Do góry