reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam pytanko... Otóż mam zrobić betę czy spadła do 0 i jeśli spadła to w grudniu mogę podejść ponownie do transferu... Mialam jechac dziś Lecz nie wybrałam się gdyż no po prostu nie mogłam... I teraz pytanie... Wczoraj lekarz stwierdził że wszystko ładnie się po poronieniu wyczyściło ale jest jeszcze grube endomedrium, wczoraj było 10,5 cm.... I tu nasuwa mi się pytanie czy warto iść jak ja dalej mam plamienia że skrzepami... Czy iść dopiero jak plamienia ustąpią... Niby wczoraj ich juz nie było ale dziś znów są... Podejrzewam że endomedrium się złuszcza... Eh... Jestem w kropce... Dzis dopiero tydzień od poronienia...
Idź sprawdź wynik bety, a potem powtórz czy aby napewno maleje.

reklama
Mam pytanko... Otóż mam zrobić betę czy spadła do 0 i jeśli spadła to w grudniu mogę podejść ponownie do transferu... Mialam jechac dziś Lecz nie wybrałam się gdyż no po prostu nie mogłam... I teraz pytanie... Wczoraj lekarz stwierdził że wszystko ładnie się po poronieniu wyczyściło ale jest jeszcze grube endomedrium, wczoraj było 10,5 cm.... I tu nasuwa mi się pytanie czy warto iść jak ja dalej mam plamienia że skrzepami... Czy iść dopiero jak plamienia ustąpią... Niby wczoraj ich juz nie było ale dziś znów są... Podejrzewam że endomedrium się złuszcza... Eh... Jestem w kropce... Dzis dopiero tydzień od poronienia...
No idz sobie pozniej, przeciez wynik masz tego samego dnia albo dzien pozniej - nie spieszy sie -najwazniejsze zeby wynik byl do kolejnej wizyty, idz za tydzien ;)

Beta podobno może spadać do 4-6 tygodni po poronieniu. Ja chce zrobić pierwszy raz w piątek czyli tydzień po poronieniu. Wiem, że będzie jeszcze wysoka, ale chcę mieć potem jakieś porównanie w jakim tempie ona spada. Czytałam, że po łyżeczkowaniu ta beta jest szybciej niższa, Ty na szczęście też nie musiałaś mieć to pewnie chwilę potrwa zanim nam ta beta spadnie. Mamy jeszcze miesiąc na to!

Hej dziewczyny. Pisalam ostatnio ze bylam na becie w 9dpt i byla 7.42. Lekarka kazała powtórzyć w 12dpt ale dzisiaj czyli w 10dpt dostalam plamienia. I nie wiem czy jest sens powtarzać bete czy odstawić leki i czekac na okres. Jak myślicie ?? Raczej nic z tego nie będzie. Wydaje mi się ze organizm juz walczy i dlatego to plamienie :/

Hej
Cześć,
mam do Was pytanie czy w 11 dniu po transferze 3-dniowego zarodka wynik hcg jest już ostateczny? czy jeszcze mogę się łudzić?
Hej, miałam ten sam problem. Miałam transportowany 2-3 dyniowy zarodek. W jedenastym dniu po transferze moja beta wynosiła 28. Ginekolog nawet bała się powiedzieć mi że jestem w ciąży tylko kazała mi się zgłosić na badanie za 2 dni. Tak też zrobiłam. Wynik się podwoił do 62 a teraz po kolejnych dwóch dniach do 172. Więc tak jest szansa!!! 😍

No idz sobie pozniej, przeciez wynik masz tego samego dnia albo dzien pozniej - nie spieszy sie -najwazniejsze zeby wynik byl do kolejnej wizyty, idz za tydzien ;)
No tak też właśnie myślę... Z tym ze mam zadzwonić do lekarza z wynikiem... Eh... Tak mam tego samego dnia bo jednak będę robić w szpitalu... Mogę mieć nawet oi 2 godzinach wynik... No nic najwyżej pójdę w piątek, poczekam jeszcze te parę dni...

Beta podobno może spadać do 4-6 tygodni po poronieniu. Ja chce zrobić pierwszy raz w piątek czyli tydzień po poronieniu. Wiem, że będzie jeszcze wysoka, ale chcę mieć potem jakieś porównanie w jakim tempie ona spada. Czytałam, że po łyżeczkowaniu ta beta jest szybciej niższa, Ty na szczęście też nie musiałaś mieć to pewnie chwilę potrwa zanim nam ta beta spadnie. Mamy jeszcze miesiąc na to!
Mi się wydaje że już u mnie tak bardzo wysoka nie będzie, bo już parę dni przed wizytą potwierdzająca że serduszko nie bije straciłam oznaki ciąży... Więc ona już wtedy mogła zacząć spadać... No nic też pójdę najwyżej w piątek. A później powtórzę w poniedziałek i zobaczę jak spada... W poniedziałek juz będzie praktycznie 2 tygodnie po poronieniu... I wtedy zadzwonię do lekarza😉

reklama
Moja beta do końca rosła książkowo dlatego myślałam że na pewno wszystko będzie dobrze. Jednak jakiś tydzień przed pierwszą wizyta usg w klinice miałam lekkie plamienie. Niedużo tego było i tylko raz, ale pojechałam wtedy od razu na sor, bo to była niedziela i strasznie się wystraszyłam. Na usg było wszystko ok, ale był tylko pęcherzyk, zarodka jeszcze nie było widać. Wtedy mi się zapaliła lampka, że może jednak coś się za wolno rozwija. W klinice był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale nadal nie było widać zarodka i serca, a beta w tym dniu nadal rosła.. Lekarz dał mi tydzień czasu, ale niestety nic się już nie pojawiło i trzeba było wywołać poronienie. Poroniłam w piątek, a w sobotę zaczęłabym 9 tydzień...
A w którym tygodniu dowiedziałaś się że się nie udało? I jak się domyśliłaś? Po spadku bety?

Do góry