reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Pola87 i właśnie tak zrobie! W czwartek idę na badania krwi, i 10.11.2020 już w wynikami do lekarza. Zaraz umówię się na telewizytę z jakimś ginem, żeby wystawił mi skierowanie na hormony i przy okazji i progesteron będę miała zbadany. Jak mogę to korzystam i badania z krwi robię na pakiet, całkiem za free albo te droższe niektóre ze zniżką, bo i tak kasy na to wszystko tyle poszło i idzie :szok: A i tak co miesiąc płacę za ubezpieczenie, więc korzystam :-D Jak wczoraj tej z kliniki powiedziałam, że nie badałam progesteronu i że kilka dni po zmniejszeniu teraz dawki powinnam zbadać, a ona jak zwykle swoja mina jakby mnie własnie miała za debila i że ciąża już wytwarza progesteron i nie muszę badać ! :angry:

O lodach w zyciu nie pomyślałam [emoji85] Ale jadłam chyba 2 razy i tylko mój ulubiony słony karmel Carte Dor, zawsze mamy w domu [emoji85][emoji173] Ja nie przepadam za lodami i jak mam jeść to tylko ten :-D

@Mala0494 mi własnie profesor powiedział, że mam małego krwiaka, około 1cm na niecałe 2cm. Ale, że gdyby nie moje przejścia i doświadczenia to w ogóle by mi o nim nie powiedział i żebym się nie przejmowała [emoji848]

@nieagatka u Ciebie w Hiszpanii serio taki lockdown jaki pokazują w TV?? Już chodzą słuchy, że w PL będzie jeszcze gorszy niż był na wiosnę :szok:
W weekend nie wolno opuszczac wioski, spotkania w max 6 osobowych grupach, bary i centra handlowe zamkniete. Od sierpnia maseczki obowiazkowe wszedzie, ale poza tym jest "normlanie"

reklama
Tez sie zdziwilam z tymi lodami ;) ja jem normalnie lody ale najczesciej swoje pyszne i zdrowe - bez jajek ;) @nieagatka o co chodzi z tym pasztetem bo czasami mam taka ochote i jak idziemy do sklepu to doslownie uciekam ze stosika z pasztetami bo ty pisalas ze nie mozna a Łukasz nie rozumie dlaczego nie wolno i ja tez nie potrafie mu wytlumaczyc ;) Ale nie pozwalam kupic pastzetu i mocno sie trzymam ;)
Pasztet nie poddany obrobce (pasteryzowany) moze zawierac bakterie listerii, bardzo grozne w ciazy. Poza tym pasztety sa robione z podrobow (watrobka), wiec zawieraja sporo wit A, ktora dziala poronnie. I tak, wiem - kanapka z pasztetem nie spowoduje, ze poronie, ale nic nie poradze, ze sie balam jesc. Z resztą pytalam moja gin i powiedzkala, ze jak moge to lepiej unikac.

A o co chodzi z pasztetem?? :szok::-) :) Ja ogólnie nigdy nie kupuje pasztetów, ale moja mama jak piecze to wpindalam, a robiła kilka dni temu i wysłała mi zdjęcie i tylko mi ochoty narobiła! A nie wiem kiedy u rodziców będę 🤔
ja tez lubie pasztet robie z termomixa to chyba taki mozna ;) bo wiesz co jesz ;) najbardziej lubie jak jest duzo galki muszkatolowej ;) Ale wiesz co ja to mam ochote na taki chamski z plastikowego opakowania łlllooooooo najlpeiej taki pomidorowy oooooo mmniiaaammmmm az slinotoku dostaje ;) @nieagatka przez cala ciaze nie jadla pasztetu a jak wrocila z niunia ze szpitala to mialy na nia kanapki z pasztetem czekac 🤪 @zrezygnowana zapomnialam ostatnio skomentowac twoja historie ze szczoteczka do zebow 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 JPRDL jak mozna sie uderzyc w gardlo ;)j a w ciazy ledwo zebiska myje bo mam odruch wymiotny a ty tak gleboko ja wpychasz 😂😂😂😂😂😂 Nie no sztos jak dla mnie 😜😜😜😜 tak mnie to rozsmieszylo ze az siezastanawialam jak mocno musialas sie uderzyc zeby afte narobic ;) Ty to musisz byc niezla agentka ;)

Oby tak było, zawsze myślałam że przy in vitro te ładne zarodki na ogół są dobre, ale na to wygląda że nie.. Chociaż już też słyszałam, że te zarodki które ładnie wyglądają bywają gorsze juz te niby słabsze
Zarodki sa ocenianie tylko pod wzgledem morfologicznym a to co sie dzieje pod wzgledem genetycznym mozesz sie dowiedziec jedynie robiac badania. Moj lekrarz tez jest tego zdania jak i na forum czesto sie okazuje ze te AA nie koniecznie musza byc super hiper torpedy a czesto wlasnie te nizej oceniane pieknie sie implantuja i rozwijaja dajac tym zdrowa ciaze ;) Tego Wam dziewczyny zycze - zachodzisz w ciaze, Twoje cialo dobrze reaguje teraz juz tylko trzeba tego zdrowego zarodka. To naprawde TYLKO - bo duzo przeszkod juz ominelas ;) Biegnij na transfer z usmiechem na ustach, odwaznie i pewnie - niech sie dzieje duzo dobrego ;) Najlepiej jeszcze przed swietami, Zycze Ci zebys Sylwetsra spedzila nudno i na trzezwiocha ;)

ja tez lubie pasztet robie z termomixa to chyba taki mozna ;) bo wiesz co jesz ;) najbardziej lubie jak jest duzo galki muszkatolowej ;) Ale wiesz co ja to mam ochote na taki chamski z plastikowego opakowania łlllooooooo najlpeiej taki pomidorowy oooooo mmniiaaammmmm az slinotoku dostaje ;) @nieagatka przez cala ciaze nie jadla pasztetu a jak wrocila z niunia ze szpitala to mialy na nia kanapki z pasztetem czekac 🤪 @zrezygnowana zapomnialam ostatnio skomentowac twoja historie ze szczoteczka do zebow 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 JPRDL jak mozna sie uderzyc w gardlo ;)j a w ciazy ledwo zebiska myje bo mam odruch wymiotny a ty tak gleboko ja wpychasz 😂😂😂😂😂😂 Nie no sztos jak dla mnie 😜😜😜😜 tak mnie to rozsmieszylo ze az siezastanawialam jak mocno musialas sie uderzyc zeby afte narobic ;) Ty to musisz byc niezla agentka ;)

Szczoteczką elektryczną :-) :) Bo ja muszę kombinować, żeby górną prawą ósemkę dobrze umyć 🙈:szok::-) :):-) :) Bo teoretycznie nie jest najgorzej, ale kwalifikowałaby się do usunięcia, bo trochę krzywo rośnie i jakoś tak zajeba*** tą szczoteczką 🙈 Niby gardło już mnie nie boli, ale gęby za szeroko nie mogę jeszcze otwierać :angry::rofl2:
Ja kiedyś jadłam często pasztet podlaski 🙈:rofl2: Bo u mnie w starej pracy robili stos kanapek z nim :rofl2::-D Ale już 100 lat nie jadłam!

@nieagatka no tak, moja mama daje dużo wątróbki właśnie do pasztetu. Ale ostatnio czytałam, żeby jeść wątróbkę w ciązy, bo ma dużo witaminy A, a kojarzyłam, że w ciąży nie jest wskazana 🤔

My robiliśmy przed in vitro badania genetyczne i kariotypy i wszystko było dobrze dlatego myślałam że będzie dobrze ale niestety. W klinikach na ogół zaczynają od tych ładnych zarodkow a potem podają te słabsze. Obys miała rację i spędzę te święta i sylwestra na trzeźwo [emoji18]
Zarodki sa ocenianie tylko pod wzgledem morfologicznym a to co sie dzieje pod wzgledem genetycznym mozesz sie dowiedziec jedynie robiac badania. Moj lekrarz tez jest tego zdania jak i na forum czesto sie okazuje ze te AA nie koniecznie musza byc super hiper torpedy a czesto wlasnie te nizej oceniane pieknie sie implantuja i rozwijaja dajac tym zdrowa ciaze ;) Tego Wam dziewczyny zycze - zachodzisz w ciaze, Twoje cialo dobrze reaguje teraz juz tylko trzeba tego zdrowego zarodka. To naprawde TYLKO - bo duzo przeszkod juz ominelas ;) Biegnij na transfer z usmiechem na ustach, odwaznie i pewnie - niech sie dzieje duzo dobrego ;) Najlepiej jeszcze przed swietami, Zycze Ci zebys Sylwetsra spedzila nudno i na trzezwiocha ;)

My robiliśmy przed in vitro badania genetyczne i kariotypy i wszystko było dobrze dlatego myślałam że będzie dobrze ale niestety. W klinikach na ogół zaczynają od tych ładnych zarodkow a potem podają te słabsze. Obys miała rację i spędzę te święta i sylwestra na trzeźwo [emoji18]
A na jakim etapie teraz jestes? Beta juz spadla? Chyba za wczesnie. Na kontroli juz bylas?

Byłam na kontroli wczoraj i się na szczęście wszystko oczyściło, ale muszę się nastawić na parę dni krwawienia. W piątek muszę jeszcze raz iść na kontrolę. Bety jeszcze nie robiłam, bo trochę wcześnie. Myślę, że najwcześniej sprawdzę betę w piątek albo poniedziałek
A na jakim etapie teraz jestes? Beta juz spadla? Chyba za wczesnie. Na kontroli juz bylas?

Szczoteczką elektryczną :-) :) Bo ja muszę kombinować, żeby górną prawą ósemkę dobrze umyć 🙈:szok::-) :):-) :) Bo teoretycznie nie jest najgorzej, ale kwalifikowałaby się do usunięcia, bo trochę krzywo rośnie i jakoś tak zajeba*** tą szczoteczką 🙈 Niby gardło już mnie nie boli, ale gęby za szeroko nie mogę jeszcze otwierać :angry::rofl2:
Ja kiedyś jadłam często pasztet podlaski 🙈:rofl2: Bo u mnie w starej pracy robili stos kanapek z nim :rofl2::-D Ale już 100 lat nie jadłam!

@nieagatka no tak, moja mama daje dużo wątróbki właśnie do pasztetu. Ale ostatnio czytałam, żeby jeść wątróbkę w ciązy, bo ma dużo witaminy A, a kojarzyłam, że w ciąży nie jest wskazana 🤔
Ja nie dodaje watrobki wcale bo nigdy za nia nie przepadalam taka za gorzka mi jest ;) Za to dodaje boczku zeby byl taki wilgotniejszy - a w zasadzie to robie go raz na pol roku ;) U mnie te elektryczne szczoteczki sie nie sprawdzaja chociaz ostatnio zostala mi polecona jakas super mega i nie wiem czy nie wyprobuje. Ja musialam duzo pracowac nad zebami bo mialam 4 osemkikrzywe i to tak jakby wrastaly do gory nogami w dziasla o_Oo_Oo_O Raz bylam prwyatnie u takiego dentysty co mi na zywca jedna rwal JPRDL tyle krwi ze jak w rzezni - masakra. Na kolejne sztuki poszlam na oddzial chirurgii szcekowej i tam mi je usuneli. Potem przez rok spalam z aparatem. Teraz mam szeroki usmiech i wszyscy sie smieja ze najpierw ida mije zeby a na koncu JA ;) Gdyby teraz @fredka84byla aktywna to by cie molestowala o zdjecie 😜 Wez sie pokaz ;)

reklama
Do góry