Dziewczynki kochane, nie było mnie od soboty
Kurowałam się w weekend, w ogóle ten ból gardła o którym pisałam chyba już w piątek tutaj, to prawdopodobnie od uderzenia szczoteczką podczas mycia zębów
Tak wiem, tępa dzida jestem, ale dopiero wczoraj połączyłam fakty i jak zajrzałam to zobaczyłam aftę białą po prawej stronie na górze, blisko własnie już gadła i naokoło ok 1cm czerwonego spuchniętego miejsca I podejrzewam, że to mnie bolało, jeszcze boli, chyba już przechodzi. Ale serio każde połknięcie śliny czułam jakbym miała anginę (a kiedys miałam mega często)
Ale jeżeli to to, to dlaczego przez trzy dni miałam temperaturę 37? Czy to może być po prostu przez ciążę?
Druga rzecz
Byłam dziś na ostatniej wizycie w klinice u dr, która mi prowadziła procedurę i co? I tylko się pokłóciłyśmy
Serio, na pierwszej wizycie już i mi i męzowi nie do końca podpasowała. Potem jakoś się delikatnie rozkręciła, chociaż to nie jest osoba jak mój gin, do którego chodzę od lat - do rany przyłóż i do tańca i do różańca... Dziś miałam wrażenie, że jak cokolwiek pytałam czy mówiłam to patrzyla na mnie jak na debilkę. A chyba każdy chce zadawać pytania, czy coś skomentować co lekarz powie. Tym bardziej jak się stresuje wczesną ciążą
a byłam po to, bo profesor, który będzie mi prowadził ciążę, chciał, żeby ustaliła z kliniką co z lekami do 12tyg. Chodziło jej raczej o to, że wybrałam sobie innego lekarza do prowadzenia ciąży. I dobrze, już wiem, że moja noga tam nie postanie więcej, a jeszcze się wahałam
A co do dzidzi, to już wielki mały człowieczek, tańczył tam sobie ❤i tak żałuje, że mój mąż nie może być na wizytach!
I wyszło, że jest w tym momencie jakieś 2 dni do przodu niż z ostatniego USG.
A i powiedzcie mi, kiedy odstawiałyście progesteron? Bo ona powiedziała mi dziś, że już w 8tyg się odstawia ( a w środę będzie 10t0d patrząc na dzisiejsze USG) i jak brałam prolutex 1x1 + 3x1 progestreon Besins 200, to mam dokończyć prolutex, czyli jeszcze tylko 2 dni i od dziś już przez tydzień 2x1 progestreon i kolejny tydzień 1x1 i odstawić. Teraz nie wiem, czy ona mi na złość nie kazała tego odstawić