reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
hehehehehehe no to iście znakomity plan - ja tez zawsze dzialam a mąz sie dowiaduje w miedzy czasie. ;) Dziewczyny czy patrzyłyscie co z fundacja Rozenkowej? Wiem ze ruszyla i sa dofinansowania wiec moze warto by bylo cos tam popatrzec?
Czytałam, niewiele wiadomo, trzeba chyba zadzwonić się dowiedzieć. Ogólnie mój plan na chwilę obecną to wizyta w innej klinice, zobaczę co mi tam zaproponują jak to widzą itp a później będę myśleć co dalej. Na chwilę obecną topię smutki[emoji22]

Do mnie dzwonili dzisiaj z embriologii i niestety zarodek, który zostawiliśmy do obserwacji zatrzymał się w 5 dobie😞
Czyli na tą chwilę mam zamrożone dwa 3dniowe, no i dwa, które podano mi w czwartek
Kochana nie smuc się czasem te trzydniowe dają lepiej rade niz blastki. Pamiętaj ze nie jednej dziewczynie sie udalo z takich zarodkow. Ja juz tez po transferze niestety embriolog nie wyraził zgody na podanie 2 blastek wiec mamy jedna. Powiedział że gdyby sie za pierwszym razem nie udało to możemy wziasc dwie. Mamy dwie zamrożone i do konca dzisiejszego dnia jeszcze chodowali 3 zarodki mam w pon dzwonić czy zostały zamrożone czy nie dotrwały. Za 10 dni robie bete 2.11 pierwsza beta :) oby kropek został z nami na 9 najbliższych miesięcy.

D*upaaaaa i to straszna, moja wizyta startowa przesunie się o miesiąc😫😩
Nie możemy być 27 w N, bo mojemu M. tak się porobiło że nie jest w stanie tego nijak zamienić.
A w najbliższym tygodniu nie ma wolnych miejsc żeby się przepisać . Kanał straszny.
Wprawdzie dzwoniłam do kliniki i powiedziała żeby zadzwonić w poniedziałek, może ktoś zrezygnuje, ale wiem że to graniczy z cudem...
Nie dość, że stara jestem to jeszcze i tak opóźnienia...

reklama
Ja
Dziewczyny a ja się zastanawiam czy ktoś korzystał z programu w Invimedzie (12 komórek dawczyni)? Jestem ciekawa ile z takiego pakietu komórek ma szanse realną (!) by poprawnie się rozmrozić i zapłodnić? Ktoś cos?

PS. W Novum miałam pakiet 3 komórek - wszystkie się dobrze rozmroziły, jeden zarodek obumarł po zapłodnieniu w 2 dobie. Pozostałe klasy 1 w 3 dobie transferowane.
Ja korzystałam. Rozmrozily sie wszystkie i mialam 6 zarodków i wszystkie przetrwały do 5 doby😊

Do góry