reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzieci będą oddawane do hospicjum a te którym uda się dłużej przeżyć będą w ośrodkach w większości przypadków. Wczoraj oglądałam wywiad rodziców z perspektywy 2 lat po porodzie głośnej sprawa Chazana- przerażające. Świadomość, że dziecko jest zmutowane, że czekasz aby je urodzić i modlisz się aby szybko umarło i nie cierpiało, noworodek przez 10 dni na coraz większych dawkach morfiny. Jest mi wstyd, że została podjęta tak okrutna decyzja w naszym kraju
Żeby tylko było jeszcze stać ten kraj na zapewnienie wszystkim chorym dzieciom godnych miejsc w hospicjach i innych ośrodkach z pełną opieka medyczna i rehabilitacja. Patrzac wyłącznie z punktu widzenia finansowego decyzja rządu a ciężar i rozpacz spada na barki rodziców. Kobiety będą wyłączane z aktywności zawodowej, a status finansowy rodziny coraz niższy. Nie pomoże tu 500+ zresztą niedługo jeszcze będzie rozdawany. 🥺 Czy mi się wydaje czy podały głodu by badania prenatalne nie były finansowane?

Każdy zarządza inaczej i innym budżetem ale serio zakupy bez szaleństw dla 4 osób to lekka ręka ok 400zł tygodniowo a już nie wspomnę jak trzeba umieścić dzieci w tym budżecie to porażka
To ja kupujac wszystko co potrzebne plus zachcianki zupelnie zbedne wydaje mniej tygodniowo. A zarobki sa tu inne niz w Pl...

Dziewczyny, od wczoraj jestem taka wkurzona! Myślałam, że to nie wejdzie w życie! :crazy: :angry: :szok: A jeszcze teraz początek ciąży, nie wiadomo co będzie, jeszcze bardziej się boję :eek: Patrzyłam, że w Czechach usunięcie jest do 12 tygodnia, a przecież w 12stym są wszystkie badania i to się może przedłużyć i co potem???Przecież to jest chore! Nigdy nie byłam i nie jestem za aborcją jak ktoś wpadnie i sobie po prostu chce usunąć. Tzn. każda kobieta powinna mieć wybór, to jest jej osobista sprawa. Ale z tymi chorymi, zdeformowanymi dziećmi?? Matko, aż mnie łeb boli i zamiast myśleć pozytywnie to tylko się boję...

Co do cen to serio wzrosły. Pamiętam jak kiedyś szliśmy np. do Biedronki i za zakupy na tydzień płacilismy 50-80zł. Wczoraj byliśmy i 200zł, a głównie owoce, sery, serki itp.

@Ananasowa93 to ja! Z tym zarodkiem i pomiarami na USG, a co tam?

reklama
Dlka mnie ludzie, pary, ktore decyduja sie na urodzenie dziecka np z ZD to bohaterzy. To kobiety, ktore czesto juz nie pojda do pracy, to ludzie kotrzy sie poswiecaja na cale zycie. ;Ale to jest ich swiadoma decyzja i sami sie na to decyduja. Teraz to bohaterstwo zostaje im odebrane w jakis sposob. Oczywiscie kobiety ktore mkga sobie na to pozwolic wyjada za granice i zrobia zabieg ale co z kobietami, ktore nie moga sobie na to pozwolic. Niedawno sama duzo rozmyslalam na ten temat i ustawa ktora weszl wczoraj w konstytucje dla mnie TO WYROK NA KOBIETY!!!!!
dla mnie to nie jest bohaterstwo,tak samo jak wybór w druga stronę to niepowinna byc stygmatyzacja bo na tym polega zycie. to jest tak fundamentalna kwestia ze nikomu do tego. ale jeśli masz wolną wolę to możesz dokonać wyboru A teraz już nie możesz. co za kraj.

Do góry