reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzieci będą oddawane do hospicjum a te którym uda się dłużej przeżyć będą w ośrodkach w większości przypadków. Wczoraj oglądałam wywiad rodziców z perspektywy 2 lat po porodzie głośnej sprawa Chazana- przerażające. Świadomość, że dziecko jest zmutowane, że czekasz aby je urodzić i modlisz się aby szybko umarło i nie cierpiało, noworodek przez 10 dni na coraz większych dawkach morfiny. Jest mi wstyd, że została podjęta tak okrutna decyzja w naszym kraju
Żeby tylko było jeszcze stać ten kraj na zapewnienie wszystkim chorym dzieciom godnych miejsc w hospicjach i innych ośrodkach z pełną opieka medyczna i rehabilitacja. Patrzac wyłącznie z punktu widzenia finansowego decyzja rządu a ciężar i rozpacz spada na barki rodziców. Kobiety będą wyłączane z aktywności zawodowej, a status finansowy rodziny coraz niższy. Nie pomoże tu 500+ zresztą niedługo jeszcze będzie rozdawany. 🥺 Czy mi się wydaje czy podały głodu by badania prenatalne nie były finansowane?

Każdy zarządza inaczej i innym budżetem ale serio zakupy bez szaleństw dla 4 osób to lekka ręka ok 400zł tygodniowo a już nie wspomnę jak trzeba umieścić dzieci w tym budżecie to porażka
To ja kupujac wszystko co potrzebne plus zachcianki zupelnie zbedne wydaje mniej tygodniowo. A zarobki sa tu inne niz w Pl...

Dziewczyny, od wczoraj jestem taka wkurzona! Myślałam, że to nie wejdzie w życie! :crazy: :angry: :szok: A jeszcze teraz początek ciąży, nie wiadomo co będzie, jeszcze bardziej się boję :eek: Patrzyłam, że w Czechach usunięcie jest do 12 tygodnia, a przecież w 12stym są wszystkie badania i to się może przedłużyć i co potem???Przecież to jest chore! Nigdy nie byłam i nie jestem za aborcją jak ktoś wpadnie i sobie po prostu chce usunąć. Tzn. każda kobieta powinna mieć wybór, to jest jej osobista sprawa. Ale z tymi chorymi, zdeformowanymi dziećmi?? Matko, aż mnie łeb boli i zamiast myśleć pozytywnie to tylko się boję...

Co do cen to serio wzrosły. Pamiętam jak kiedyś szliśmy np. do Biedronki i za zakupy na tydzień płacilismy 50-80zł. Wczoraj byliśmy i 200zł, a głównie owoce, sery, serki itp.

@Ananasowa93 to ja! Z tym zarodkiem i pomiarami na USG, a co tam?

reklama
Dlka mnie ludzie, pary, ktore decyduja sie na urodzenie dziecka np z ZD to bohaterzy. To kobiety, ktore czesto juz nie pojda do pracy, to ludzie kotrzy sie poswiecaja na cale zycie. ;Ale to jest ich swiadoma decyzja i sami sie na to decyduja. Teraz to bohaterstwo zostaje im odebrane w jakis sposob. Oczywiscie kobiety ktore mkga sobie na to pozwolic wyjada za granice i zrobia zabieg ale co z kobietami, ktore nie moga sobie na to pozwolic. Niedawno sama duzo rozmyslalam na ten temat i ustawa ktora weszl wczoraj w konstytucje dla mnie TO WYROK NA KOBIETY!!!!!
dla mnie to nie jest bohaterstwo,tak samo jak wybór w druga stronę to niepowinna byc stygmatyzacja bo na tym polega zycie. to jest tak fundamentalna kwestia ze nikomu do tego. ale jeśli masz wolną wolę to możesz dokonać wyboru A teraz już nie możesz. co za kraj.

Do góry