reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Spokojnie u mnie intubacja o czym wiedzialam od poczatku ze wzgledu na bardzo dlugi czas narkozy - bo chcial zrobic te plkuanie jajeczek. Czego nie zrobil bo sie okazalo ze za duzo jajek. Jak podchodzilam do punkcji to wazylam 52 kg ;) wiec to sie chyba ni jak ma do wagi ;) Z jakoscia MASAKRA - wlasnie opisalam jak to u mnie bylo. Zostalam z jednym zarodeczkiem. Ja poprostu mam bardzo wsokie AMH bo ponad 9 ale PCOS nie ma stwierdzonego. Nie ebdziesz intubowana oni sie w takie cos nie bawia jak nie ma potrzeby. To jest tylko krotkotrwale dozylne znieczulenie ;) U mnie to zawsze sa jakies przeboje ;)
Sorry że drąze ale tak mnie zaskoczyłaś ta intubacją, żeee noo ...
Co tzn że źle znosisz narkozę?
Ja miałam dwukrotnie, ale to były krótkie zabiegi i miała w żyłę i było ok. Głupot nie gadam po, inne pacjentki lezały plackiem nietomne albo wymiotowały a ja byłam ozywiona , jakby pobudzona😲

reklama
Sorry że drąze ale tak mnie zaskoczyłaś ta intubacją, żeee noo ...
Co tzn że źle znosisz narkozę?
Ja miałam dwukrotnie, ale to były krótkie zabiegi i miała w żyłę i było ok. Głupot nie gadam po, inne pacjentki lezały plackiem nietomne albo wymiotowały a ja byłam ozywiona , jakby pobudzona😲
JA nie wymiotuje, tylko dlugo doe siebie dochodze w sensie sensorycznym ;) Nic sie nie martw bedzie ci bardzo przyjemnie. A jak juz bedzie blizej narkozy to cie bede pocieszac ;) Narazie wyprodukuj troche tych jajek ;)

Oj tak -dzisiaj 16 - ty tydzien ;) Mam 36 lat i to jest moja pierwsza ciaza i 5 transfer. MAm za soba dwie biochemie, dwa razy puste jajoi teraz dziewczynke. Zarodek przebadalam bo po drugiej stymulacje: 40 pecherzykow - tylko 9 jajec z czego 8 zaplodnionych, po 3 dobie zostalo 5 i trzymali do 6 doby. Zostala tylko jedna z 4 doby. Znalismy plec od samego poczatku - od zawsze marzylismy o dziewczynce - chocia plec tak naprawde nie miala znaczenia jak to zeby bylo zdrowe ;) Transfer mojej jedynaczki po 4 miesiacach bo oczywiscie hiperka. Bete mialam zrobic w 10 dpt to zrobilam najtanszego sikanca w 4 dpt 😂 😂 😂 wyszedl bladzioch ktorego nikt poza @motylek24 nie widzial. Ale ja widzialam. Zrobilam 5 weryfikacji bomoja beta sie jakby w pewnym momencie zatrzymala, bardzos labiutko rosla - sam lekarz nie wiedzial co sie dzieje. Miala byc ciaza pozamaciczna - okazalo sie ze jest pecherzyk w jamie macicy ale troche za maly, pozniej sie okazalo ze jest zarodek i serduszko ale serduszko za slabo bilo. Pozniej sie okazalo ze serduszko super bije ale zarodek opozniony od 4 - 5 dni zalezy na jakim kalkulatzorze liczylam no a pozniej jak skoczyla tak teraz sie wszystko pieknie zgadza. Oczywiscie w pn mam wizyte i juz tez jestem obss....rana ;) Prenatalne zrobilam dwa razy i pomimo tego ze zarodek byl przebadany genetycznie na samym poczatku zrobilam tez Sanco - maz nalegal. Po kilku dniach zadzwonil genetyk a mieli wyslac tylko pismo. Pozniej juz nie oddzwonil no i ja nie wytrzymalam wiec z pracy wsiadlam w samochod i pojechalam go szukac - znalazlam w samym centrum Łodzi - okazalo sie ze grozi mi PIH w pozniejszym czasie wiec przepisali acard. Noooo i tak czekam ze moze za dwa tygodnie poczuje jakies kopniaki bo brzuszek narazie slabo widac ale cos tam jest ;)
Zawsze wierzyłam. Często na priv pisałam trzeba czekać bo jeszcze opindol bym dostała 😂😂😂 teraz pamiętaj rób wymazy, badaj siki, oszczędzaj się (żadnego biegania), tak od około 20 tc badanie szyjki obowiązkowo. Na każdej wizycie nie odpuszczaj tak do 32 tc. 💟

Jaka to była klinika???
A moze wlasnie powinnam zmienić chociaż wydawało mi się ze moja jest ok...

Kto polci mi dobra klinikę na połnocy Pl? Lub środkowa część?
Kurde nie ma idealnej kliniki. Najlepsza to ta w której się udało 😜 mnie np. w Bocianie w Białymstoku. Nie to że po lecam bo zjechali stymulację znajomej, żadnej komórki i jeszcze na siłę coś zapladniali , a kasę wzięli.

reklama
Do góry