reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
O widzisz, skoro tak mówisz to musi być to.
To @Camilleka chyba najlepiej byłoby zrobić i test era i badania od Paśnika ale jedno i drugie w PL, bo Wyjdzie Ci taniej.
Patrzyłam już na ceny badań- w Polsce wyjdzie taniej, tylko ze nie wiem jak to teraz będzie z wyjazdem do Pl, poniewaz Francja od soboty wprowadza stan wyjątkowy na minimum 4 tyg 🤷🏻‍♀️ i już wczoraj prezydent zapowiadał, ze możliwe ze przedłuża, wiec raczej przedłuża. Niby wszystko ma być jak było, tyle ze będzie godzina policyjna między 21-6, ale znając życie, odbije się to na wszystkim. Troche dola załapałam, bo chciałam poleciec chociaż na weekend zobaczyć rodziców i dużo lotów jest anulowanych, no ale trudno.
Myśle ze test era zrobię we Fr - tutaj kosztuje 650, a ten MatriceLab coś ok 500e, nie sprawdzałam ile kosztuje w Pl i jeśli tutaj będzie problem, to podejdę do transferu chyba, a jeśli dalej będzie wszystko ok, to zrobię immunologie, te wszystkie badania z immunologii ok 6000 euro i trzeba samemu wysyłać albo do Niemczech, albo do Hiszpanii( ale jeszcze tego do końca nie sprawdziłam czy może jednak robią gdzieś we Fr) wiec chyba wtedy już zrobię te badania w Polsce, przynajmniej będzie w języku który rozumie😉.
Dzięki dziewczyny 😘

Patrzyłam już na ceny badań- w Polsce wyjdzie taniej, tylko ze nie wiem jak to teraz będzie z wyjazdem do Pl, poniewaz Francja od soboty wprowadza stan wyjątkowy na minimum 4 tyg [emoji2370] i już wczoraj prezydent zapowiadał, ze możliwe ze przedłuża, wiec raczej przedłuża. Niby wszystko ma być jak było, tyle ze będzie godzina policyjna między 21-6, ale znając życie, odbije się to na wszystkim. Troche dola załapałam, bo chciałam poleciec chociaż na weekend zobaczyć rodziców i dużo lotów jest anulowanych, no ale trudno.
Myśle ze test era zrobię we Fr - tutaj kosztuje 650, a ten MatriceLab coś ok 500e, nie sprawdzałam ile kosztuje w Pl i jeśli tutaj będzie problem, to podejdę do transferu chyba, a jeśli dalej będzie wszystko ok, to zrobię immunologie, te wszystkie badania z immunologii ok 6000 euro i trzeba samemu wysyłać albo do Niemczech, albo do Hiszpanii( ale jeszcze tego do końca nie sprawdziłam czy może jednak robią gdzieś we Fr) wiec chyba wtedy już zrobię te badania w Polsce, przynajmniej będzie w języku który rozumie[emoji6].
Dzięki dziewczyny [emoji8]

Słyszałam o godzinie policyjnej. U nas też zaostrzają reguly. Coś mi się wydaje, że jednak rodzice wnuczki w święta nie poznają... [emoji52]
Może spróbuj umówić się z Pasnikiem na telekonferencje i może będzie mógł chociaż ci coś zlecić i wtedy będziesz myslex

Patrzyłam już na ceny badań- w Polsce wyjdzie taniej, tylko ze nie wiem jak to teraz będzie z wyjazdem do Pl, poniewaz Francja od soboty wprowadza stan wyjątkowy na minimum 4 tyg 🤷🏻‍♀️ i już wczoraj prezydent zapowiadał, ze możliwe ze przedłuża, wiec raczej przedłuża. Niby wszystko ma być jak było, tyle ze będzie godzina policyjna między 21-6, ale znając życie, odbije się to na wszystkim. Troche dola załapałam, bo chciałam poleciec chociaż na weekend zobaczyć rodziców i dużo lotów jest anulowanych, no ale trudno.
Myśle ze test era zrobię we Fr - tutaj kosztuje 650, a ten MatriceLab coś ok 500e, nie sprawdzałam ile kosztuje w Pl i jeśli tutaj będzie problem, to podejdę do transferu chyba, a jeśli dalej będzie wszystko ok, to zrobię immunologie, te wszystkie badania z immunologii ok 6000 euro i trzeba samemu wysyłać albo do Niemczech, albo do Hiszpanii( ale jeszcze tego do końca nie sprawdziłam czy może jednak robią gdzieś we Fr) wiec chyba wtedy już zrobię te badania w Polsce, przynajmniej będzie w języku który rozumie😉.
Dzięki dziewczyny 😘
Tutaj Era 1000 euro kosztuje i wszystko do Hiszpanii leci.
Szkoda ze za immuno nie zaplaci kasa chorych.
Jest jeszcze cos takiego jak Uma test-badanie aktywnosci miesnia macicy,ale z tego opisu to raczej mowimy o erze.😉

[*] Pamiętam ,nie zapomnę 💔🕯

B9171E1A-EE40-489B-A35E-60D2E268ADDD.jpeg

Dziewczyny o co chodzi z HALO w wyniku DNA plemnika? Brak halo , male halo, srednie halo, duze halo?
Wysokie i średnie halo jest w normie (chodzi o receptywność chromatyny plemnikowej). Brak halo innymi słowy oznacza olewawczy stosunek plemnika do komórek jajowych. - znalezione na innym forum bo też byłam ciekawa [emoji6] mój mąż nigdy nie miał tego oznaczenia przy badaniach fragmentacji.

reklama
Dzięki dziewczyny 😘
O matko ale cena

Do góry