Patrzyłam już na ceny badań- w Polsce wyjdzie taniej, tylko ze nie wiem jak to teraz będzie z wyjazdem do Pl, poniewaz Francja od soboty wprowadza stan wyjątkowy na minimum 4 tyg
i już wczoraj prezydent zapowiadał, ze możliwe ze przedłuża, wiec raczej przedłuża. Niby wszystko ma być jak było, tyle ze będzie godzina policyjna między 21-6, ale znając życie, odbije się to na wszystkim. Troche dola załapałam, bo chciałam poleciec chociaż na weekend zobaczyć rodziców i dużo lotów jest anulowanych, no ale trudno.
Myśle ze test era zrobię we Fr - tutaj kosztuje 650, a ten MatriceLab coś ok 500e, nie sprawdzałam ile kosztuje w Pl i jeśli tutaj będzie problem, to podejdę do transferu chyba, a jeśli dalej będzie wszystko ok, to zrobię immunologie, te wszystkie badania z immunologii ok 6000 euro i trzeba samemu wysyłać albo do Niemczech, albo do Hiszpanii( ale jeszcze tego do końca nie sprawdziłam czy może jednak robią gdzieś we Fr) wiec chyba wtedy już zrobię te badania w Polsce, przynajmniej będzie w języku który rozumie
.
Dzięki dziewczyny