reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No właśnie niby jak czytałam opinie i pisałam z dziewczynami na fr forum to ze jest to skuteczne badanie, po którym lekarz otrzymuje cały bilans jakie leczenie ewentualnie wdrożyć i później trzeba znowu to badanie powtórzyć i jeśli jest ok to wtedy transfer, naprawdę nie wiem czy to dobry kierunek...a co Ty o tym myślisz? Bardziej te wszystkie badania od Pas.nika czy takie badanie?
Chciałabym znać odpowiedź na to pytanie, ale nie mam pojecia. Z tego co czytam to zwykła biopsja u Ciebie jest refundowana, a to badanie to coś innego i raczej refundowane nie jest, choć piszą, żeby pytać swoich ubezpieczycieli (nie wiem czy masz jakieś dodatkowe ubezpieczenie, ja mam i np ku zaskoczeniu kliniki kariotyp mogłam zrobić za darmo).
Może weź zadzwon tam, zapytaj dokładnie o co kaman...
A rozważasz wizytę u docenta?

reklama
Chciałabym znać odpowiedź na to pytanie, ale nie mam pojecia. Z tego co czytam to zwykła biopsja u Ciebie jest refundowana, a to badanie to coś innego i raczej refundowane nie jest, choć piszą, żeby pytać swoich ubezpieczycieli (nie wiem czy masz jakieś dodatkowe ubezpieczenie, ja mam i np ku zaskoczeniu kliniki kariotyp mogłam zrobić za darmo).
Może weź zadzwon tam, zapytaj dokładnie o co kaman...
A rozważasz wizytę u docenta?
Dzięki ze zerknęłas na ta stronę 😘Tak, zwykła biopsja jest refundowana, to badanie nie jest, mam dodatkowe ubezpieczenie które pewnie zwróci mi coś kasy- około 20-30%, właśnie chce znaleźć różnice między biopsja a tym badaniem i nie bardzo znajduje, poza tym bilansem jakie leki wdrożyć. Gdybym miała robić badania z immunologii, to chyba jednak zrobiłabym w Polsce, wtedy jak najbardziej myśle ze byłby to decent, ale nie wiem jeszcze w która stronę pójść, oczywiście ufam lekarzowi i mam nadzieje ze mi coś sensownego zaproponuje, ale chce się trochę więcej dowiedzieć, żeby wiedzieć o co ewentualnie pytać, a nie robić transfer za transferem bez pewności czy coś nie stoi na przeszkodzie...

Dzięki ze zerknęłas na ta stronę [emoji8]Tak, zwykła biopsja jest refundowana, to badanie nie jest, mam dodatkowe ubezpieczenie które pewnie zwróci mi coś kasy- około 20-30%, właśnie chce znaleźć różnice między biopsja a tym badaniem i nie bardzo znajduje, poza tym bilansem jakie leki wdrożyć. Gdybym miała robić badania z immunologii, to chyba jednak zrobiłabym w Polsce, wtedy jak najbardziej myśle ze byłby to decent, ale nie wiem jeszcze w która stronę pójść, oczywiście ufam lekarzowi i mam nadzieje ze mi coś sensownego zaproponuje, ale chce się trochę więcej dowiedzieć, żeby wiedzieć o co ewentualnie pytać, a nie robić transfer za transferem bez pewności czy coś nie stoi na przeszkodzie...
Z tego co ja tu rozumiem to to jest biopsja połączona z badaniem immunologicznym w kierunku receptywności endometrium. I że oni to wykonują w oknie implantacyjnym i że ta biopsja ma na celu wyłapanie jakichś tam komórek za implantacje odpowiedzialnych... Ale niestety jako, że nie mam bladego pojęcia o immunologii to nie jestem w stanie ogarnąć o co dokładnie tu biega. Potrzebujesz jakichś tęższych głów.
Wal do Adus [emoji16][emoji16]

Hej dziewczyny :) Ja juz po wizycie kontrolnej. Prawa strona super jajeczek okolo 10 lewa porażka tylko jedno. Lekarz sam w szoku. Pytal czy nie mialam żadnej operacji po lewej stronie. Ale nic nie mialam 🤔🤔 W piątek @Evela.6 proszę zapisz. Kolejna wizyta obserwacyjna i może w pon juz punkcja. Ale w pt wszystkiego sie dowiem :) @katherinnn czekam jakie wiesci u ciebie :) Trzymam kciuki za duzooooo jajeczek. Myślicie dziewczyny ze te 11 szt to dobra ilość??? Pierwszy raz podchodzę i nie wiem czy to wystarczy czy jednak mogło by być wiecej 🤔🤔🤔🤔 mam nadzieje tylko ze nie będę miala hiperstymulacji z tej prawej strony i ze uda mi się podejsc w tym cyklu do transferu. Dobra to tyle u mnie. Dziewczyny trzymam za was caly czas kciuki i nie poddawajcie się :*

Ja już też po wizycie. Z prawej strony 7 pęcherzyków, z lewej 12. Wszystkie mają około 15mm. Lekarz mówi, że może być hiperka ale niekoniecznie. Czekam jeszcze na wyniki estradiolu z dziś. W piątek ostatni podgląd, a w poniedziałek punkcja, ale w piątek jeszcze potwierdzimy. Od razu w piątek kazał też zrobić badania do punkcji. Z transferem zobaczymy, bo nie wiadomo właśnie jak ta stymulacja się skończy.
@Kasia2247 to też moja pierwsza stymulacja i też bardzo bym chciała podejść do transferu, więc świetnie Cię rozumiem. No i nie wiem, jakie komórki uda się naprodukowac. Tak jak dziewczyny piszą, nie zawsze ilość oznacza jakość. Ale 11 to dobry wynik, oby były świetnej jakości i żeby były z nich suuuper zarodki😊
Jak tak dalej pójdzie, to punkcje będziemy też miały w jednym dniu😉

Z tego co ja tu rozumiem to to jest biopsja połączona z badaniem immunologicznym w kierunku receptywności endometrium. I że oni to wykonują w oknie implantacyjnym i że ta biopsja ma na celu wyłapanie jakichś tam komórek za implantacje odpowiedzialnych... Ale niestety jako, że nie mam bladego pojęcia o immunologii to nie jestem w stanie ogarnąć o co dokładnie tu biega. Potrzebujesz jakichś tęższych głów.
Wal do Adus [emoji16][emoji16]
Już wysłałam do Adus, czekam na odpowiedz 😉

Dziewczyny jak się maja nasze problemy do koloru lakieru na paznokciach? 🤔
Taka sytuacja: robie pazury tylko dla moich stałych klientek które lubię(lub lubiałam?😂), wiec wybrana hybryda, w instytucie zachwyt jaki piękny kolor. Po dwóch godzinach telefon, ze jednak jest za bardzo malinowy z odcieniem pomaranczu:oo2: w świetle dziennym, a ona woli odcień wiśniowy. Wiec znajduje lukę w planingu kaze przyjść, przemalowuje na wiśniowy, wiec jest spoko, to na pewno ten, piękny ☺️.
👏🏻 Dzis rano telefon ze jednak jest za mało wiśniowy:confused::dry:i ze chce przyjść przemalować :evil:
wyobrazcie sobie mojego wkur.... gdzie jeszcze po zeszłym tyg nie doszłamdo końca do siebie. Dziś niestety mam napiety planing i nie mam już czasu 🖕😂:angry::wink:
Chciałabym.miec na tyle czasu zeby mieć takie problemy.Czasami sie nudze dzis mialam ugotować obiad tylko, a siadłam na dupie 30 min temu i na dodatek synuś zasnął mi teraz i jak tak pospi troche tak podładuje bateryjki ze bedzie grasował do 23.A moje paznokcie wołają wręcz prosza o zrobienie z nimi cokolwiek hehe

Ja już też po wizycie. Z prawej strony 7 pęcherzyków, z lewej 12. Wszystkie mają około 15mm. Lekarz mówi, że może być hiperka ale niekoniecznie. Czekam jeszcze na wyniki estradiolu z dziś. W piątek ostatni podgląd, a w poniedziałek punkcja, ale w piątek jeszcze potwierdzimy. Od razu w piątek kazał też zrobić badania do punkcji. Z transferem zobaczymy, bo nie wiadomo właśnie jak ta stymulacja się skończy.
@Kasia2247 to też moja pierwsza stymulacja i też bardzo bym chciała podejść do transferu, więc świetnie Cię rozumiem. No i nie wiem, jakie komórki uda się naprodukowac. Tak jak dziewczyny piszą, nie zawsze ilość oznacza jakość. Ale 11 to dobry wynik, oby były świetnej jakości i żeby były z nich suuuper zarodki[emoji4]
Jak tak dalej pójdzie, to punkcje będziemy też miały w jednym dniu[emoji6]
Bardzo ładnie idzie Ci produkcja i @Kasia2247[emoji6] [emoji123][emoji123][emoji123] niech rosną [emoji110]

reklama
Do góry