reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No właśnie niby jak czytałam opinie i pisałam z dziewczynami na fr forum to ze jest to skuteczne badanie, po którym lekarz otrzymuje cały bilans jakie leczenie ewentualnie wdrożyć i później trzeba znowu to badanie powtórzyć i jeśli jest ok to wtedy transfer, naprawdę nie wiem czy to dobry kierunek...a co Ty o tym myślisz? Bardziej te wszystkie badania od Pas.nika czy takie badanie?
Chciałabym znać odpowiedź na to pytanie, ale nie mam pojecia. Z tego co czytam to zwykła biopsja u Ciebie jest refundowana, a to badanie to coś innego i raczej refundowane nie jest, choć piszą, żeby pytać swoich ubezpieczycieli (nie wiem czy masz jakieś dodatkowe ubezpieczenie, ja mam i np ku zaskoczeniu kliniki kariotyp mogłam zrobić za darmo).
Może weź zadzwon tam, zapytaj dokładnie o co kaman...
A rozważasz wizytę u docenta?

reklama
Chciałabym znać odpowiedź na to pytanie, ale nie mam pojecia. Z tego co czytam to zwykła biopsja u Ciebie jest refundowana, a to badanie to coś innego i raczej refundowane nie jest, choć piszą, żeby pytać swoich ubezpieczycieli (nie wiem czy masz jakieś dodatkowe ubezpieczenie, ja mam i np ku zaskoczeniu kliniki kariotyp mogłam zrobić za darmo).
Może weź zadzwon tam, zapytaj dokładnie o co kaman...
A rozważasz wizytę u docenta?
Dzięki ze zerknęłas na ta stronę 😘Tak, zwykła biopsja jest refundowana, to badanie nie jest, mam dodatkowe ubezpieczenie które pewnie zwróci mi coś kasy- około 20-30%, właśnie chce znaleźć różnice między biopsja a tym badaniem i nie bardzo znajduje, poza tym bilansem jakie leki wdrożyć. Gdybym miała robić badania z immunologii, to chyba jednak zrobiłabym w Polsce, wtedy jak najbardziej myśle ze byłby to decent, ale nie wiem jeszcze w która stronę pójść, oczywiście ufam lekarzowi i mam nadzieje ze mi coś sensownego zaproponuje, ale chce się trochę więcej dowiedzieć, żeby wiedzieć o co ewentualnie pytać, a nie robić transfer za transferem bez pewności czy coś nie stoi na przeszkodzie...

Dzięki ze zerknęłas na ta stronę [emoji8]Tak, zwykła biopsja jest refundowana, to badanie nie jest, mam dodatkowe ubezpieczenie które pewnie zwróci mi coś kasy- około 20-30%, właśnie chce znaleźć różnice między biopsja a tym badaniem i nie bardzo znajduje, poza tym bilansem jakie leki wdrożyć. Gdybym miała robić badania z immunologii, to chyba jednak zrobiłabym w Polsce, wtedy jak najbardziej myśle ze byłby to decent, ale nie wiem jeszcze w która stronę pójść, oczywiście ufam lekarzowi i mam nadzieje ze mi coś sensownego zaproponuje, ale chce się trochę więcej dowiedzieć, żeby wiedzieć o co ewentualnie pytać, a nie robić transfer za transferem bez pewności czy coś nie stoi na przeszkodzie...
Z tego co ja tu rozumiem to to jest biopsja połączona z badaniem immunologicznym w kierunku receptywności endometrium. I że oni to wykonują w oknie implantacyjnym i że ta biopsja ma na celu wyłapanie jakichś tam komórek za implantacje odpowiedzialnych... Ale niestety jako, że nie mam bladego pojęcia o immunologii to nie jestem w stanie ogarnąć o co dokładnie tu biega. Potrzebujesz jakichś tęższych głów.
Wal do Adus [emoji16][emoji16]

Hej dziewczyny :) Ja juz po wizycie kontrolnej. Prawa strona super jajeczek okolo 10 lewa porażka tylko jedno. Lekarz sam w szoku. Pytal czy nie mialam żadnej operacji po lewej stronie. Ale nic nie mialam 🤔🤔 W piątek @Evela.6 proszę zapisz. Kolejna wizyta obserwacyjna i może w pon juz punkcja. Ale w pt wszystkiego sie dowiem :) @katherinnn czekam jakie wiesci u ciebie :) Trzymam kciuki za duzooooo jajeczek. Myślicie dziewczyny ze te 11 szt to dobra ilość??? Pierwszy raz podchodzę i nie wiem czy to wystarczy czy jednak mogło by być wiecej 🤔🤔🤔🤔 mam nadzieje tylko ze nie będę miala hiperstymulacji z tej prawej strony i ze uda mi się podejsc w tym cyklu do transferu. Dobra to tyle u mnie. Dziewczyny trzymam za was caly czas kciuki i nie poddawajcie się :*

Ja już też po wizycie. Z prawej strony 7 pęcherzyków, z lewej 12. Wszystkie mają około 15mm. Lekarz mówi, że może być hiperka ale niekoniecznie. Czekam jeszcze na wyniki estradiolu z dziś. W piątek ostatni podgląd, a w poniedziałek punkcja, ale w piątek jeszcze potwierdzimy. Od razu w piątek kazał też zrobić badania do punkcji. Z transferem zobaczymy, bo nie wiadomo właśnie jak ta stymulacja się skończy.
@Kasia2247 to też moja pierwsza stymulacja i też bardzo bym chciała podejść do transferu, więc świetnie Cię rozumiem. No i nie wiem, jakie komórki uda się naprodukowac. Tak jak dziewczyny piszą, nie zawsze ilość oznacza jakość. Ale 11 to dobry wynik, oby były świetnej jakości i żeby były z nich suuuper zarodki😊
Jak tak dalej pójdzie, to punkcje będziemy też miały w jednym dniu😉

Z tego co ja tu rozumiem to to jest biopsja połączona z badaniem immunologicznym w kierunku receptywności endometrium. I że oni to wykonują w oknie implantacyjnym i że ta biopsja ma na celu wyłapanie jakichś tam komórek za implantacje odpowiedzialnych... Ale niestety jako, że nie mam bladego pojęcia o immunologii to nie jestem w stanie ogarnąć o co dokładnie tu biega. Potrzebujesz jakichś tęższych głów.
Wal do Adus [emoji16][emoji16]
Już wysłałam do Adus, czekam na odpowiedz 😉

Dziewczyny jak się maja nasze problemy do koloru lakieru na paznokciach? 🤔
Taka sytuacja: robie pazury tylko dla moich stałych klientek które lubię(lub lubiałam?😂), wiec wybrana hybryda, w instytucie zachwyt jaki piękny kolor. Po dwóch godzinach telefon, ze jednak jest za bardzo malinowy z odcieniem pomaranczu:oo2: w świetle dziennym, a ona woli odcień wiśniowy. Wiec znajduje lukę w planingu kaze przyjść, przemalowuje na wiśniowy, wiec jest spoko, to na pewno ten, piękny ☺️.
👏🏻 Dzis rano telefon ze jednak jest za mało wiśniowy:confused::dry:i ze chce przyjść przemalować :evil:
wyobrazcie sobie mojego wkur.... gdzie jeszcze po zeszłym tyg nie doszłamdo końca do siebie. Dziś niestety mam napiety planing i nie mam już czasu 🖕😂:angry::wink:
Chciałabym.miec na tyle czasu zeby mieć takie problemy.Czasami sie nudze dzis mialam ugotować obiad tylko, a siadłam na dupie 30 min temu i na dodatek synuś zasnął mi teraz i jak tak pospi troche tak podładuje bateryjki ze bedzie grasował do 23.A moje paznokcie wołają wręcz prosza o zrobienie z nimi cokolwiek hehe

Ja już też po wizycie. Z prawej strony 7 pęcherzyków, z lewej 12. Wszystkie mają około 15mm. Lekarz mówi, że może być hiperka ale niekoniecznie. Czekam jeszcze na wyniki estradiolu z dziś. W piątek ostatni podgląd, a w poniedziałek punkcja, ale w piątek jeszcze potwierdzimy. Od razu w piątek kazał też zrobić badania do punkcji. Z transferem zobaczymy, bo nie wiadomo właśnie jak ta stymulacja się skończy.
@Kasia2247 to też moja pierwsza stymulacja i też bardzo bym chciała podejść do transferu, więc świetnie Cię rozumiem. No i nie wiem, jakie komórki uda się naprodukowac. Tak jak dziewczyny piszą, nie zawsze ilość oznacza jakość. Ale 11 to dobry wynik, oby były świetnej jakości i żeby były z nich suuuper zarodki[emoji4]
Jak tak dalej pójdzie, to punkcje będziemy też miały w jednym dniu[emoji6]
Bardzo ładnie idzie Ci produkcja i @Kasia2247[emoji6] [emoji123][emoji123][emoji123] niech rosną [emoji110]

reklama
Do góry