reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kinga kochana, a Ty masz blastusia, czy 3 dniowe maleństwo?
tequila miałaś wizytę już?ja rozmawiałam z tą koleżanką, która jest embriologiem.Ppowiedziała mi,że zarodki do crio (nie w każdej klinice, ale w mojej, Gyncentrum tak) rozmrażają godzinę przed criotransferem.Także one są podane w stadium,w którym zostały zamrożone.Dziwi mnie to trochę, bo skąd oni wiedzą czy one "żyją", czy się dzielą, i je podają?tak w ciemno?czy jakoś sprawdzają aktywność życiową?muszę się dowiedzieć, 6-go mam wizytę. No i są dwa rodzaje AH- tzn. sposoby, albo enzymatycznie (podobno gorzej) albo laserem.Tylko trzeba umieć to zrobić, bo faktycznie można uszkodzić nieodwracalnie zarodek.W sumie tyle nowego mi napisała,bo resztę to wiem, że crio ma mniejsze szanse, ale ma,że przy crio można zastosować i AH i EmbryoGlue, i że gorszej jakości zarodków też są ciąże.I tego się trzymamy:) A 5-go umówiłam się z panią od akupunktury, postawi mi diagnozę i zobaczymy, co doradzi.

reklama
Mistralka, absolutnie nie odstawiaj duphastonu. Myślę wie większość dziewczyn tego forum, bierze duphaston po punkcji do odwołania, ja tez go przyjmuje. Ma działać pozytywnie. Nie martw się.

Dziewczyny co do mojej luteiny to okazlo się ze mam przyjmować normalnie przed transferem, dziwne. Ale jak lekarz kazał tak robię:)

Gosia, gratulacje, czyli beta potwierdziła wynik testu:-)!

Kinga, rozumiem Cie doskonale, ja czekam na transfer i powiem Ci ze już się stresuje, i nie mogę doczekać wyniku, nawet sny miałam ze po 3 dniach wyszła mi maluśka betka:))) Łatwo sie mówi, żeby myśleć o czymś innym, ale tak sie nie da...

Martka, ja będę miała podane 5 dniowe zarodki. W którym cyklu, ciężko stwierdzić u mnie przypada 25, ale to dlatego ze się strasznie wydłużył. Cykl miałam na estrofemie- bezowulacyjny.
Jakie będą efekty, myślę, że się dowiem za tydzień.

Martka273 - no to super :-). Na pewno już niedługo zabierzesz śnieżynki do domku. A ja właśnie się relaksuję. Dorwałam bajeczkę : Prawie jak gladiator. Całkiem fajna. Najbardziej relaksują mnie bajki i ich oglądanie właśnie.

kinga polecam Ralph Demolka:) cudo! uśmiejesz się!Martwię się tylko ciągłym plamienie,może to normalne po cb? dowiem sie w przyszłą środę... A twojemu małemu robili to AH? chciałaś?

cześc dziewczynki
nie bedę sie długo rozpisywać bo nie mam siły dopadł mnie taki ogromny dół że szkoda nawet gadać
od wczoraj nic mi sie nie chce w dodatku mam takie potworne bole glowy od kilku dni ze jak nie przejda to umre chyba zasypiam z bólem i budze sie z bolem i tak w kołko koszmar
nie imiennie ale za wszystkie dzisiejsze betki i transferki &&&&&
dla wszystkich dużo siły i wiary!!!!
martka ja wizyte mam w piatek takze nic jeszcze nie wiem ale dziwne to co napisałas bo tak jak mowisz jaka maja pewnosc ze zarodki sa zywe skoro tylko godzine przed je odmroza bez sensu zaplacic tyle kasy trzeba za crio transfer a tu nawet pewnosci sie nie ma ze zarodek jest zywy
wypytam o wszystko mojego lekarza mam juz nawet liste pytan by przypadkiem niczego nie zapomniec a tak do piatku pozostaje mi tylko czekac i wierzyc ze juz niedługo zabiore moje kruszynki do domu i tym razem sie uda...

reklama
tequila witaj "w klubie", mnie boli głowa, bo mam ucho przytkane, boję sie,że mnie zawiało gdzieś.Masakra.Wczoraj miałam straszny dół, ryczałam po kątach.Nie wiem, może ta pogoda tak działa też dołująco? też robię listę pytań DO :-).znowu przeczytałam jakieś opracowania o witryfikacji i piszą,że zarodki się powinno mrozić w 3 lub 2 dobie po zapłodnieniu, oczywiście nie tyczy sie to tych klinik, które mają doświadczenie i umiejętnośći w hodowli do stadium blastocysty, czyli,że nalezy je podać w tym czasie, w którym podaliby je jako świeże.Czyli może to jest normalne?może zarodki po romzrożeniu w ciągu godziny mogą wykazać jakieś funkcje życiowe? te szybsze prze podział, a wolniejsze....Pocieszające jest to,ze embriolog zarodków, które bardzo źle rokują nie zamrozi.No oby...Też myślisz o AH? no ta moja znajoma embriolog radiz,żebym sie nie upierała na to i zaufała embriolożce z mojej kliniki...

Do góry