reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ufff to trochę mnie uspokoiłaś bo po pierwszym transferze to non stop jadłam no spę bo wciąż czułam skurcze pomimo że leżałam i pachnialam, jadłam same zdrowe, piłam wodę, zero kawy itp wiem świrowałam hahaha... a teraz nic nie czuje a normalnie zyję, chodzę do pracy, piję kawę i jem chipsy 😂 😂 😂 Ale fakt, że tym razem dostałam dodatkowo acard i neoparin, może to tak podziałało?🤔🤔
No ja przy pierwszym leżałam na wznak i jadłam nospe z zegarkiem w ręku co 6 godzin a i tak miałam skurcze No i się nie udało. Teraz żyłam normalnie. Spałam na boku na brzuchu i jadła i piłam wszystko nawet piwo bezalkoholowe. Chodzę do pracy, na zakupy i w ogóle cały czas staram się mieć dystans w głowie bo wiadomo ze wszystko się może jeszcze wydarzyć. Jutro mam wizytę u mojego lekarza docelowego czyli tego który chciałabym aby prowadził mi ciąże.
Trzymajcie kciuki żeby moje maleństwo nadrobilo zaległości ❤️❤️

reklama
A nie lepiej pójść w czwartek żeby móc w sobotę po 48h powtórzyć?
Właśnie też tak myślałam ale chyba u mnie nie będzie wyniku, bo zawsze nastepnego dnia mialam a do poniedzialku sie nie doczekam ...

Ja nic nie czułam i do tej pory nic nie czuje. I chociaż widzę na usg ze zarodek rośnie to i tak dziwnie się czuje bez objawów.
Po transferze Natalia 4x2 nospe bo tak było zapisane ale jak odstawiłam to nie było bólu ani skurczy wiec pewnie od początku nic nie bylo.
Trzymam kciuki żeby się udało ✊✊✊
Dzięki, modlę się aby to byl ten transfer bo już więcej nic nie mam, ani zarodków ani kasy ...

Ja miałam podana blastke 5 dniowa
A no to 2 dni różnicy mamy :) Obyśmy miały jednak obie betę na + 😁 😁 ✊ ✊

W piatę pójde na betę to będzie 10dpt 3 dniowego zarodka. A Ty miałam 3 dniowy czy blastkę?
Pójdź tak abyś mogła sprawdzić przyrost po 48h ja miałam podane 2 zarodki 3 dniowe ale nakupiłam sobie testów sikanych tych najczulszych co stężenie łapią od 10 i jak w 7dpt pojawiła się lekka kreska to następnego dnia poszłam na bete. Pamiętaj, że czas rozwoju każdego maleństwa jest inny i czasem Beta wychodzi nawet w okolicach 12 dpt i później

Po co ja wracam do tej pracy. Przyszła taka jedna i wypytuje "czy wszyscy do tego gabinetu" "czy jesteście zarejestrowani" "no ja mam na 9.30" i wyobraźcie sobie ona chce wchodzić. Napadłam na babę , jeszcze się kłóciła, babsztyl bezczelny.
Edit już ostatni spam😁
Ale się tam nerwów najesz 😂 Pamiętaj, krew w żyłach musi krążyć😂

Wiem, wiem ale nie mam możliwości innej niż zrobić w piatek a potem w poniedziałek powtórzyć bo w sobotę jak nawet zrobią to wynik będzie i tak w poniedziałek, nie ma innej opcji u mnie w mieście żeby wynik był w sobotę....🤧🤧

Wiem, wiem ale nie mam możliwości innej niż zrobić w piatek a potem w poniedziałek powtórzyć bo w sobotę jak nawet zrobią to wynik będzie i tak w poniedziałek, nie ma innej opcji u mnie w mieście żeby wynik był w sobotę....🤧🤧
A szpital? Ja np. W weekend robię w szpitalu wyniki place 50%wiecej ale wynik mam 1,5 godziny pozniej...

Powodzonka dzisiejszym dziewczynom !! ✊✊

Ah dziewczyny co za widok ! Mój maluśki "przedszkolak" (chrześniak) miał już komunię. Oczywiście mnie przerósł 😲😲😲. Teraz to już taki mały mężczyzna. Nawet zadzwonił do mnie z zaproszeniem na dziś :D 1 raz mnie zaprasza to się nie odmawia nie? :D

Po dzieciach dopiero widać jak ten czas leci...

Powodzonka dzisiejszym dziewczynom !! ✊✊

Ah dziewczyny co za widok ! Mój maluśki "przedszkolak" (chrześniak) miał już komunię. Oczywiście mnie przerósł 😲😲😲. Teraz to już taki mały mężczyzna. Nawet zadzwonił do mnie z zaproszeniem na dziś :D 1 raz mnie zaprasza to się nie odmawia nie? :D

Po dzieciach dopiero widać jak ten czas leci...
Oczywoscie ze sie nie odmawia 😍 fajnie mieć takiego chrześniaka ❤️ mój dopiero 5 lat skończył i jest tak zazdrosny o mnie ze nie wiem co to będzie jak dzidziuś się pojawi 🤔🙈 boziu przeczytałam to i łzy mi się w oczach pojawiły 😱🙈 chyba hormony dają o sobie znać coraz bardziej 😱🙈 dziś samopoczucie do du.. Y. Dziwnie się czuje... Chyba mi niedobrze 🙈 pół nocy nie przespałam 😱 eh... Postanowilam nie wychodzić dziś z łóżka... Tylko na dwór z moim staruszkiem (16 letnim psem) i znów do łóżka... Chyba prześpię ten dzień ❤️ a już jutro lekarz 😍😍😍❤️

reklama
Poszukam, ale może być ciężko bo u nas zamknęli szpitale od piątku przez covid...
Eh...u nas szpital też zamknięty... Od początku... Jedynie jak chce iść zdać krew bądź do laboratorium jest inne wejście... Oczywiście stoi na dole ratownik i bada temperaturę ale ty. Wejściem można normalnie wejść i iść..

Do góry