reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No wlasnie mowia jak nie boli mnie brzu h nie plamie zeby dac szansę bo różne rzeczy i cuda juz widzieli...
Tylko boje sie ze podtrzymuja mi nadzieje i ja nie zdołam sie podniesc jak moja bańka mydlana peknie.
Poza piersiami i mega okropnymi mdłościami nic mi nie jest.
No to może faktycznie wszystko jeszcze będzie dobrze! Trzeba wierzyć póki nic złego się nie stało! Trzymam kciuki ✊✊✊✊

Dziewczyny rozmawiałam z Panią dr i utrzymuje leki do jakie mam do poniedziałku i jeśli gorączka ustąpi to jadę na monitoring a jak nie ustąpi to odpuszczamy cykl i czekamy na @... Podejście byłoby w następnym cyklu. Jejunku oby gorączka ustąpiła i mogło dojść do transferu 🙏🙏🙏

Hej dziewczyny już wam pisałam trochę w ten wtorek miałam plamienie byłam na usg i wszystko dobrze. W niedziele przed wtorkiem zrobiłam badania i okazało się ze mam CRP 15 wiec posiew moczu i z szyjki macicy. I tu i tu wyszła mi EColi - nie mam objawów nic. Boże tak bardzo się boje ze dojdzie do obumarcia płodu a obecnie jestem w 11 tyg ciazy. Od 2 dni zażywam antybiotyk. Czy któraś coś takiego miała????

Twój lekarz liczy wszystkie jajeczka czy tylko te większe? Bo ja mam panikę ze mam za mało a w sobote punkcja [emoji24] moje liczyli takie od 16mm i było tylko 4, ale te co mają 13mm to od środy so soboty mogą teoretycznie jeszcze urosnąc...? Mam metlik w głowie i boję się że nic z tego nie będzie
Szczerze Ci powiem ze nie wiem 😕, coś mierzył, liczył, zapisywał i mówił ze na prawym jajniku mam około 8 i na lewym tyle samo i ze średnio po 15 mm.
Oczywiście ze te mniejsze jeszcze urosną! 😘

Dodatkowo wam powiem ze należy zrobic wymaz z szyjki macicy i posiew z moczu na początku ciazy szczegolnie na sztucznym cyklu i Jak zażywamy encorton lub inna immunosupresja bo tak jak u mnie może być problem. Gdybym nie zrobiła CRP to nic bym nie wiedziała ze jakies bakterie mam!!!!

Twój lekarz liczy wszystkie jajeczka czy tylko te większe? Bo ja mam panikę ze mam za mało a w sobote punkcja [emoji24] moje liczyli takie od 16mm i było tylko 4, ale te co mają 13mm to od środy so soboty mogą teoretycznie jeszcze urosnąc...? Mam metlik w głowie i boję się że nic z tego nie będzie
Oocyty gotowe do pobrania czyli dojrzale powinny miec 20-22mm.Dzienny przyrost to 2 mm.Wiesz jaki mialas estradiol wysoki?

Dziewczyny rozmawiałam z Panią dr i utrzymuje leki do jakie mam do poniedziałku i jeśli gorączka ustąpi to jadę na monitoring a jak nie ustąpi to odpuszczamy cykl i czekamy na @... Podejście byłoby w następnym cyklu. Jejunku oby gorączka ustąpiła i mogło dojść do transferu 🙏🙏🙏
Rób okłady, zimnej wody na czoło i kark. Trzymam kciuki

reklama
Dodatkowo wam powiem ze należy zrobic wymaz z szyjki macicy i posiew z moczu na początku ciazy szczegolnie na sztucznym cyklu i Jak zażywamy encorton lub inna immunosupresja bo tak jak u mnie może być problem. Gdybym nie zrobiła CRP to nic bym nie wiedziała ze jakies bakterie mam!!!!
Oby antybiotyk pomógł. Co lekarz powiedział??

Do góry