reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Progesteron i lh musi być niski więc masz dobry a estradiol im większy ten lepszy, bo on odpowiada za to żeby pęcherzyki dojrzewały. Ja miałam w pon 400pg/ml, wczoraj ponad 800 i mam nadzieję, że do punkcji w sobotę jeszcze podrośnie
Help, otrzymałam wyniki badań krwi i nic nie kumam [emoji2370], pomoże mi ktoś to rozszyfrować plissss[emoji120]? Jak to się ma do stymulacj?
Oestriadol
322 pg/ml
1182 pmol/L

Progesterone
0,2 pg/ml
0,6 pmol/ L

LH
0,4 mUI/ml
0,4 UI/L

Progesteron i lh musi być niski więc masz dobry a estradiol im większy ten lepszy, bo on odpowiada za to żeby pęcherzyki dojrzewały. Ja miałam w pon 400pg/ml, wczoraj ponad 800 i mam nadzieję, że do punkcji w sobotę jeszcze podrośnie
Na pewno podrośnie, skoro się podwoił w ciągu dwóch dni. Ktoś kiedyś pisał tutaj jak się ma estriadol do ilości dojrzałych jajeczek, ale nie pamietam tych wartości? 🤔

Ja pierdziele... Ale mam wachania nastroju 🤦‍♀️ z jednej strony się cieszę że testowanie coraz bliżej, a z drugiej strony siedzę i ryczę co będzie jak test będzie negatywny... Eh... Mam tysiąc myśli na minutę... Jednak jutro nie idę na bete. Chcę jeszcze trochę pomyśleć o tym że jestem w ciąży... Poczekam do poniedziałku. Zwiększyłam dawkę leków tzn tego nieszczęsnego estrofem'u i co ma być to będzie. Chodź wiem że pęknie mi serce na milion kawałków jeśli się okaże że się nie udało. Ale zaś jeśli okaże się że się udało to chyba dostanę zawału.wiec i tak i tak niedobrze 🤦‍♀️ eh... Milion myśli... Dzis juz brzuch nie boli... Przynajmniej jak na razie... O wilku mowa... Właśnie zaczol smic z lewej strony 🤦‍♀️Ale za to dalej do toalety biegam co 2 godziny... Oczywoscie pierwszy raz tak pozadnie pokłóciłam się z mężem. Mówi że zachowuje się jak bym byla w ciąży 🤦‍♀️ tzn. Moje nastroje.... Dzis mialam ochotę na hamburgera... Po 30 minutach stwierdziłam że jednak chce kurczaka z różna 🤦‍♀️ zjadłam po czym za jakąś chwile wchodzę do pokoju i mówię do męża że śmierdzi tym kurczakiem w całym mieszkaniu i aż mi niedobrze 🤦‍♀️moja kocica nie odstępuje mnie na krok. Jak tylko się położę od raz jest przy pańci... Eh... Pozostaje mi do poniedziałku żyć w niewiedzy... Chodź oczywoscie mam olbrzymią nadzieję i w dalszym ciągu wierzę w moje maleństwo... Chodź chwilami są chwile za wachania. Ale co zrobić... Trzymam za wszystkie was kciuki z calego serca i wiem że każda z nas w końcu zobaczy pozytywna będę i 2 kreski na teście ciążowym ❤️

Z tego co pamiętam to chyba było 200 na jeden dojrzały pęcherzyk [emoji848]
Właśnie tez tak mi coś świtało, tylko jak są niedojrzałe jeszcze jak u nas, to pewnie dopiero to ostatnie badanie stwierdzi mniej więcej ile może być w ostateczności dojrzałych 😉. To czekam z Tobą na wyniki do soboty! Ja będę sprawdzac w poniedziałek 😉.

Właśnie tez tak mi coś świtało, tylko jak są niedojrzałe jeszcze jak u nas, to pewnie dopiero to ostatnie badanie stwierdzi mniej więcej ile może być w ostateczności dojrzałych [emoji6]. To czekam z Tobą na wyniki do soboty! Ja będę sprawdzac w poniedziałek [emoji6].
Tak, dopiero estradiol przed punkcja powie Ci mniej więcej jak wygląda kwestia dojrzałych komórek. U Ciebie jeszcze kilka dni, a może nawet tydzień więc masa czasu. Wg mnie wyniki są najs [emoji4]

@annemarie znalazlam taki przelicznik na necie... I już się pogubilam 🤦‍♀️

Załączniki

• Screenshot_20200917_155358_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200917_155358_com.android.chrome.jpg
    179,7 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Do góry