reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam :-)
a ja po punkcji w domku odpoczywam. Pobrali mi 4 ocyty :szok: ( wiem, że dla niektórych to mało, ale dla mnie przy moim AMH dużo, bo raz miałam 1 pobrany, a wcześniej 2). Estradiol 1428. Jestem szczęśliwa jak nie wiem co. Oby tylko się ładnie zapłodniły, bo jak na złość emek miał mało nasienia też ( biedaczek się stresował po prostu) - 200 tys.
No, a poza tym miło mnie zaskoczyli, bo do stymulacji do leków miałam dopłacić około 600 zł, a w sumie dzisiaj za procedurę i dopłatę do leków zapłaciłam 6150 tak, więc nie jest źle. Transfer mam w poniedziałek na godz.13.30. A od dzisiaj duphaston (3x1) włączony do łykania oprócz medrolu ( 2 x 1/2), no, a od jutra utrogestan 3 x 1 dowcipnie ( po 100 mg).

reklama
Zuzia2011 - cieszę się, że u Ciebie też pozytywne wieści. Jeszcze tylko parę dni i też będziesz miała transferek.

Madzialenak - u Ciebie goni czas jak nie wiem co z tą ciążą. Już niedługo i bluzeczki ciążowe konkretne będą potrzebne na brzusio większy :-D

Romka - współczuję kochana. Ale nie załamuj się tylko opracowuj plan działania. Tak jest najlepiej.

Mgiełka
- przy crio raczej niepotrzebne jest chyba badanie hormonów, bo dzieciaczki już masz. Tylko endo musisz mieć ładnie przygotowane. No i zabrać maluszki ze sobą do domku.

TeQuila - super, że masz plan. To jest najważniejsze :tak: A propo Twoich kociaków. Są przecudne.

sylwia ile osbó, tyle objawów.Bardzo dziwne to wszystko i takie nieprzewidywalne....Ja czekałam na wyrok cały tydzień, starałam się myśleć pozytywnie, ale czułam,że tak łatwo nie będzie.Życzę cierpliwości i postaraj się nie czytać o złych zakończeniach!!!!!:tak:
kinga pięknie!!! to teraz mocno trzymamy kciukasy,żeby wszystkie sie zapłodniły i dzieliły :-)

Ostatnia edycja:
kinga no to teraz juz z górki te 4 komóreczki pięknie sie podzielą i juz w poniedziałek bedziesz w ciązy a reszta poczeka na zimowisku na swoja kolej bardzo sie ciesze ze juz jestes tak blisko upragnionego ;)

Sylwia_1985 - a ty za testy sikane i przejmowanie się nimi powinnaś dostać klapsa. Nie wiesz, że testy sikane są niewiarygodne? Kobietko wierz ciut w swoje maluszki. Wiara jest potrzebna.

A propo mam pytanie, znacie jakieś nowe fajne bajeczki? Bo czas zacząć się odstresowywać, a to najlepszy sposób na to.

Dziękuję Wam bardzo za podniesienie mnie na duchu. Trochę się uspokoiłam, a w poniedziałek dowiem się jak jest.
Ale boję się bardzo kolejnej porażki.

Dobra koniec smutków, nie będę tutaj zatruwać forum :)

Kinga - oby wszystkie jajeczka się zapłodniły i podzieliły pięknie :) I trzymam kciuki za transfer &&&&

Kinga, super!!!!! Ciesze sie razem z Toba. Zaciskam kciuki za szkielkowe bara bara i szczesliwy transfer; A jak sie czujesz???? Mialas takia silna stymulacje ,ze sie martwie o Twoje jajniki.

Tequila, moj rozpieszczuch tez jest zarloczek jakich malo. Zoladeczek ma zaprogramowany jak szwajcarski zegarek. Czesto tez naprowadza na miseczki,gdybysmy czasem zapomnieli droge do nich albo calkowicie zapomnieli,gdzie sie znajduja :-D

Agapl13 - mam tylko ciut obolały brzuszek. Ale lekarz robił mi morfologię i elektrolity i jest ok. Przy okazji miałam zrobione APTT ( 26,3) i wychodzi, że mam prawidłowe. Znaczy się ani zakrzepy mi nie grożą ani krwawienie. Więc nie będę musiała brać nić na rozrzedzenie krwi. No, a poza tym z dobrych wieści to estrofemu też nie muszę brać, bo pytałam się lekarza, a on powiedział, że jak endo jest kiepskie to wtedy jest potrzebny. A co u Ciebie? Jak Ty się czujesz?

aga to oni są chyba spokrewnieni bo moja kotka to dopomina sie kilka razy dziennie o porcje jedzonka ale tak skutecznie ze nawet jak cos robie innego to musze przerwac i jej dac jesc bo spokoju nie da miauczy ,tuli sie łasi i biega od miseczki do mnie i spowrotem ;) takie to sprytne zwierzaki

reklama
Do góry