reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

cześć! Dziewczyny nie wiem czy po cichu się cieszyć czy czekać grzecznie do czwartku( lekarka kazała testować 10.10). 28.08 miałam transfer 3dniowego zarodka. Dziś 11 dzień od transferu i nie wytrzymałam.... wynik bhcg 205.... czy to możliwe ze to jeszcze jakieś leki???
Nie, to nie leki [emoji4]
Gratulacje i powtarzaj w czwartek.

reklama
Cześć (38 lat) dziewczyny jestem w 13t +2 zapłodnienie naturalne (druga ciąża, pierwsza zatrzymana w 7+4) Obecnie czekam na poronienie bo prawdopodobnie trisomia 13 lub 18, ogromna przepuklina pępkowa. Nie wiem czy jeszcze będą robić amniop. jeśli będzie serduszko bo prawnie musi być potwierdzenie wady. Serduszko bije ale jest coraz bliżej przepukliny wiec w każdej chwili może być zatrzymanie.
Poprzednia ciąża możliwe, że też była z wadą.
Weszłam do Was na forum bo przy kolejnej ciąży chce uniknąć wad genetycznych i jestem ciekawa jak to się obywa czy jajeczka i plemniki są badane przed transferami? Czy mogę mięć pewność, że dziecko będzie zdrowe?
Z zajściem w ciąże nie mam problemu bo obie przy drugim cyklu. Tylko te wady.
Proszę Was o rade
Zobacz załącznik 1173862
Przykro mi... Sama czekam na b. prenatalne bo lekarz już w 10 t.widzial ogromne wady.. Myslalam ze w tym czasie lekarze usuwaja ciąże a nie każą czekac na samoistne poronienie... Przecież dzidziuś ma ju ok. 5 cm... Jak ty się w ogóle trzymasz?

Ja też na początku od 2dc do 6dc brałam gonal 150 i monitoring następny miałam w 6dc wtedy pierwszy podgląd jajeczek dołożone zastrzyki z menopuru i wizyty co 2 dni[emoji846] także spokojnie jeszcze zdarzysz być tam częstym gościem ja dodatkowo przed każda wizyta musiałam być 2 godz żeby mi pobrali krew na progesteron i estradiol.
Byłam w N.dostałam krótki protokół , czekam na @ i od 2dc do 6dc gonal F 125. I usg 6dc.
I nic wiecej.

Ja też na początku od 2dc do 6dc brałam gonal 150 i monitoring następny miałam w 6dc wtedy pierwszy podgląd jajeczek dołożone zastrzyki z menopuru i wizyty co 2 dni[emoji846] także spokojnie jeszcze zdarzysz być tam częstym gościem ja dodatkowo przed każda wizyta musiałam być 2 godz żeby mi pobrali krew na progesteron i estradiol.
Dokładnie tak ma być. Mam 200km, ale od pobrania do transferu zostanę na miejscu.

Na usg bede śmigać 200km ale punkcji do transferu zostane na miejscu...
Pytalam jaki jestes rocznik? I ile Tobie wychodowali ?

reklama
Do góry