reklama
Iskierka_NADZIEII
Fanka BB :)
Czasem nir ma co sir martwić na zapas bo jak widzisz wszystko dobrze powodzeniaCześć ale miałam trudny czas. Wczoraj zrobiłam betę i niestety przyrost był bardzo mały 31.08 beta 13900 a po tygodniu 7.09 30900, cała noc przepłakałam , dodatkowo plamie wiec już nastawiałam się na łyżeczkowanie , przeczytałam cały internet. Poszłam dziś do doktorka i wszystko jest pięknie , dzidziuś się dobrze rozwija , serduszko bije z usg 7t0d z miesiączki 6t6d i tak oto ja schizolka
annemarie
Trzeba wiecej w necie szukacCzasem nir ma co sir martwić na zapas bo jak widzisz wszystko dobrze powodzenia
Poziomka1982
Zaangażowana w BB
Cześć (38 lat) dziewczyny jestem w 13t +2 zapłodnienie naturalne (druga ciąża, pierwsza zatrzymana w 7+4) Obecnie czekam na poronienie bo prawdopodobnie trisomia 13 lub 18, ogromna przepuklina pępkowa. Nie wiem czy jeszcze będą robić amniop. jeśli będzie serduszko bo prawnie musi być potwierdzenie wady. Serduszko bije ale jest coraz bliżej przepukliny wiec w każdej chwili może być zatrzymanie.
Poprzednia ciąża możliwe, że też była z wadą.
Weszłam do Was na forum bo przy kolejnej ciąży chce uniknąć wad genetycznych i jestem ciekawa jak to się obywa czy jajeczka i plemniki są badane przed transferami? Czy mogę mięć pewność, że dziecko będzie zdrowe?
Z zajściem w ciąże nie mam problemu bo obie przy drugim cyklu. Tylko te wady.
Proszę Was o rade
Weszłam do Was na forum bo przy kolejnej ciąży chce uniknąć wad genetycznych i jestem ciekawa jak to się obywa czy jajeczka i plemniki są badane przed transferami? Czy mogę mięć pewność, że dziecko będzie zdrowe?
Proszę Was o rade
Iskierka_NADZIEII
Ja juz nawet nie czytam bo wiecej stresu niz to warte za duzo sie myśli. A sama nie eiem co bedzie w piątek bo robie bete z drugiego transferu i az sie bojęTrzeba wiecej w necie szukac
Pchełka216
hej. jestem podobnym przypadkiem. też u mnie w naturalnych 2 ciazach były wady. Zdecydowaliśmy się na in vitro i będziemy badać zarodki. No więc robione są badania nasienia pod kątem jego jakości. Natomiast najczęściej jest to kwestia komórki jajowej. W standardzie in vitro nie ma badania zarodkow genetycznie.Oczywiscue są oceniane pod kątem rozwoju itp. ale aby zbadać genetycznie należy wziąć dodatkowo takie badanie. Pozwoli ono stwierdzić czy zarodek ma wady i jeśli ma to się co nie podaje. Do tego w wieku 38 lat 50% komórek jajowych jest wadliwych więc wiek niestety działa na niekorzyść. także z 1 strony in vitro z badaniem zarodków jest już wskazane. U nas poza wiekiem po prosty byliśmy już wykonczeni psychicznie. Choć obecna procedura również nie jest pozbawiona wielu stresów oraz konkretnych wydatków (ok. 25tys.) bo jak mamy poronienia to nie kwalifikujemy sie do dofinansowania in vitro. Takze jesli zachodzisz naturanie to jest dylemat A może jeszcze raz.Cześć (38 lat) dziewczyny jestem w 13t +2 zapłodnienie naturalne (druga ciąża, pierwsza zatrzymana w 7+4) Obecnie czekam na poronienie bo prawdopodobnie trisomia 13 lub 18, ogromna przepuklina pępkowa. Nie wiem czy jeszcze będą robić amniop. jeśli będzie serduszko bo prawnie musi być potwierdzenie wady. Serduszko bije ale jest coraz bliżej przepukliny wiec w każdej chwili może być zatrzymanie.
Proszę Was o rade
Zobacz załącznik 1173862
Ostatnia edycja:
cześć! Dziewczyny nie wiem czy po cichu się cieszyć czy czekać grzecznie do czwartku( lekarka kazała testować 10.10). 28.08 miałam transfer 3dniowego zarodka. Dziś 11 dzień od transferu i nie wytrzymałam.... wynik bhcg 205.... czy to możliwe ze to jeszcze jakieś leki???
Iskierka_NADZIEII
Skoro beta jest 205 to chyba dobry wynik bo ciąża jestcześć! Dziewczyny nie wiem czy po cichu się cieszyć czy czekać grzecznie do czwartku( lekarka kazała testować 10.10). 28.08 miałam transfer 3dniowego zarodka. Dziś 11 dzień od transferu i nie wytrzymałam.... wynik bhcg 205.... czy to możliwe ze to jeszcze jakieś leki???
reklama
Wesoła_Aga
A co lekarz powiedział??
transfer przesunięty
dostałam antybiotyk i wstrzymanie od stosunku do piątku a w sobotę nowy wymaz; przy okazji cytologia no tyle
jak się uda w grudniu to będzie nieźle, bo ciągle coś
Podziel się: