reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy znacie nazwy klinik in vitro w Holandii i Belgii? Możecie coś polecić?
W Holandii kliniki to głównie w szpitalach w większych miastach. Ja znam 2 - ETZ Elizabeth w Tillburgu i Catharina w Eindhoven. Nie w każdym szpitalu maja embriologow. Ja na przykład stymulacje i punkcję miałam w jednym szpitalu a samo zapłodnienie odbywało się w drugim. Mąż zawoził moje komórki i tam oddawał nasienie i zapładniali. Nie wiem czy ktokolwiek z „ulicy” może zrobić tam odpłatnie podejście bo tutaj pokrywa to państwo - trzeba mieć przynajmniej podstawowe ubezpieczenie. Procedura chyba kosztuje ok 5-6tys € - pytałam o to jakby mi się nie udało po 3 procedurach.

reklama
Rozumiem, tylko tak naprawdę dodatkowy chromosom 19 to nie jest to co np dodatkowy chromosom 13, 18 albo 21 i wiadomo, że jeśli mam inne zdrowe zarodki to transferuje zdrowe, ale jeśli mam tylko ten to tez lepiej jak dla mnie zdecydować się na transfer i zobaczyć co się stanie niż odrazu pakować się w nowa stymulację. Wiadomo ze jeśli wyszłoby ze mamy dodatkowy chromosom 13 to żaden lekarz nie zgodził by się na transfer. Co do kasy to zależy wszystko od kliniki, ja Np wykupiłam sobie pakiet i przykładowo jeśli mam 6 zarodkow to jeśli pierwszy transfer się nie uda to następny mam za darmo i tak do wykorzystania wszystkich zarodkow albo do uzyskania ciąży
Świetny pakiet, nie wiedziałam że są takie opcje. Można spytać co to za klinika?

Wszystko ok, zarodek w macicy.😍😍😍 Cieszymy się bardzo, następna wizyta 17.09. Jestem już spokojniejsza...
Wspaniale, dzielny kropeczek tak mu dobrze ze zostaje z Tobą, super 😍😍😍

Serce wczoraj pękło na milion kawałków😭😭😭😭w dniu transweru było w 5 dobie 5 komórek jedna transerowane. Resztę mieli dotrzymać do 6 doby dzwonię wczoraj i okazuje się że nic mi nie zamrozili bo wszystkie się zatrzymały. 😭😭😭😭😭
Trzeba wierzyć że ten jeden jedyny właśnie został Ci podany, że to właśnie Twoje dzieciątko 💗 mi tłumaczono że w macicy zarodki mają lepsze środowisko bo naturalne niz w labo więc zapewne ten zarodek transferowany właśnie w macicy się rozwija i zostaje z Tobą. Trzymam kciuki za sukces ✊✊✊✊✊

Cześć dziewczynki , dziś byłam na usg u swojego doktora prowadzącego , z dzidziusiem ok , nawet było widać serduszko❤ Kolejna wizyta za 15.09. Zamiast skakać z radości to boje się ze coś będzie nie tak. Niestety nadal plamie ale lekarz mnie uspokoił ze to nic groźnego... jak radzicie sobie ze stresem?
Serce wczoraj pękło na milion kawałków😭😭😭😭w dniu transweru było w 5 dobie 5 komórek jedna transerowane. Resztę mieli dotrzymać do 6 doby dzwonię wczoraj i okazuje się że nic mi nie zamrozili bo wszystkie się zatrzymały. 😭😭😭😭😭
Tolka nie takie przypadki widziało to forum. Trzeba wierzyć a po rodzeństwo zrobisz kolejną stymulację

reklama
Do góry